Friday, September 22, 2017

Yuzu Japanese Restaurant, Taman Mount Austin

Sebelum bulan puasa yang lepas (dah lama sangat baru nak cerita, harap tabah) Lin dijemput untuk food review di sebuah Restoran yang menghidangkan menu dari Jepun. I do love the excitement of trying something new, thanks blogger Ma Cherie: Kim sebab sudi jemput Lin. It was fun.
Kami (me and another blogger: Kak Ida) reach there after prayer di surau berhampiran. Sesat jugalah di tempat baru. Betul-betul dekat dengan Austin Height Water & Adventure Park rupanya. Kami punyalah pusing-pusing sampai ke AEON Permas Jaya, thanks WAZE. grrr! Tapi tak apa, nasib baik selamat sampai. (Lokasi Restoran: Waze)

ENVIRONMENT
Memang meriah. Masa tu dinner time. Ramai orang, tapi tak terlalu pack and bising. Paling penting family-friendly; ada child seat. Masuk-masuk je makanan dah terhidang untuk kami. Perut pun dah lapar, tapi hakikatnya seorang blogger, sekecur mana pun air liur, bergelora asid dalam perut, kena tunggu semua orang habis ambil gambar dulu baru boleh makan. *pasrah*
MENU
Lin bagi terus menu siap harga. Click picture below for larger view OK? Yes, you are welcome ;)
Terkejut kan tengok harga dia? More cheaper than any other Japanese Restaurant yang Lin pernah pergi. Plus: Free flow of green tea, sauce, wasabi and other condiments.

BRACE YOUSELF, MORE FOOD PICTURE AHEAD
Fried Gyoza
Chawanmushi
Croquette
Takoyaki
Teriyaki Chicken Cutlet Don - My favourites!
Fish
Salmon
Udon
Chicken Kimchi
Zaru Noodles Cha Soba
Zaru Noodles Soba
BLOGGER FRIENDS
I’m truly happy with this meetup, pardon my muka sembap terlupa nak makeup. Event sebenarnya pukul 7 tapi they didn’t have surau. Surau paling dekat pun within 3km macam tu, so we go there. Datang lambat sikit tapi diorang semua faham, as I already inform them earlier. Apa-apa pun segan juga pergi lambat-lambat event orang. Kita bukan VIP wak~ Huhu. Thanks again to Kim sebab sudi jemput kita. Love you all.

Jadi awak semua dah plan nak makan dekat mana this weekend? Have fun!

6 comments:

  1. wauuuu.. serious menyelerakan tu.. hahaha.. Nurul tengok pun dah lapar ni :D

    ReplyDelete
  2. Uiii.. Lamanya review.. Hahah
    Nasiblah gbr tu tak basi lagi

    ReplyDelete
  3. Bestnya sesekali makan makanan korea

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum lin....mmg sedap makan kat sni...semuanya sedap2...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...