Thursday, April 27, 2017

Kereta Penuh Lipas? Ini Penyelesaiannya.

Dah try macam-macam cara? Kereta squeaky-clean tapi lipas masih berparti? Ini solusi menghilangkan lipas dalam kereta yang memang mak dah merasai sendiri keberkesanannya *intonasi macam jual barang*

Beli satu barang ni:
masalah lipas dalam kereta
Family Cockroach & Lizard Glue Trap
RM 7.49/box of 5 (Tesco)
Then letak dekat bonet, bawah seat dan lihatlah hasilnya:
masalah lipas dalam kereta
Then after 5 days, replace. Sebab gam dah tak kuat. Mak guna 2 kali terus tak ada lipas, semut-semut pun semua melekat. Yes, you can do it yourself. Warna putih tu cuma double sided tape and put umpan tengah-tengah. Siap ;)

Anak-anak suka makan dalam kereta pun salah satu faktor juga plus mak punya tempat parking near tong sampah. So sad, mak nak pindah tapi belum ada bapakgula (read; sugar-daddy) nak sponsor mak river cottage *facepalm*

So, try it for yourself and kongsi dengan mak OK?

3 comments:

Siti Rohaida Yusof said...

kalau pergi lagi,toloong belikan..lipas memang banyak dalam kereta..

Mas Zull said...

assalamualaikum lin...wah !! bagus juga ni kalau ada lipas mesti semuanya mati...
** Mama Maszull

Hernee Nazir said...

wahhh nak belilah..tq for sharing mak..

- Blog Hernee Nazir-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...