Friday, October 7, 2016

Nak Beli Dryer Ke? #ceritamak

Decide nak beli dryer which will cost me RM7K. Sebab mak power Math, mak pun berkira-kira:
.
Currently I do laundry every 3 days max, maksudnya dalam setahun kira-kira 127 times mak visit dobi untuk keringkan baju. Roughly tambah lagi 53 times a year sebab basuh linen etc.
.
RM4 × 180 times = cost me RM720 for dryer dekat dobi untuk setahun. Kalau 10 years baru jejak RM7200. tu tak kira tiba-tiba mak rajin nak sidai baju. ada deduction di situ.
.
spending RM7k++ at one shot untuk dryer yang kalau confirm tahan 10 years tak apa. ah~ I better send all this clothes to dobi so abah boleh lipat baju cepat-cepat
.
kalau ada duit kepuk-kepuk beranak-pinak belahan dedua dalam gobok boleh lah beli kot. kalau ada.
.
bijak betul mak ni. pengguna bijak. mesti sebab otak mak berhubung selalu bila makan omega ngan vitamin B complex.

#ceritamak #bualkosong #harihujan #dobidekattepirumahje

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...