Saturday, April 9, 2016

Review: Revert Cafe & Bakery, Pasir Gudang, Johor

History of Kak Normah's bakery journey from my point of view:
Kak Normah’s (owner) bakery business start last 3 years (..i guess?) dekat Car Wash in front of Marybrown Taman Air Biru. I know her that time. Every week mesti beli cheesy melt cake, pavlova, murtabak cracker from her. My husband love it so much and I even make a review on it: HERE and HERE.

Then Kak Normah pindah sebaris dengan Klinik Muhibbah (Taman Air Biru, Pasir Gudang), Dessert Queen nama kedainya. Pink theme. Cantik. Ada penambahan menu macam slice cake, meatball, spaghetti and menu café yang lain. Dah try semua, seriously sedap. Boleh tempah kek juga. Our favourite? Mini Adam. Plain cake dengan cream cheese je. Tapi, sedap ya ampun. Since that, setiap kali birthday in my family, memang order kek ni je. Tak pandang dah “resepirahsia”.

After a while, ada another branch. Café ni la yang Lin nak review this time. Buka since last year, dah banyak kali pun datang sini makan chicken grill. Huhuhu. 
Food: 4/5
Western. Most of it. Ada 2 signature dish: Swedish Meatball and Chicken Parmigiana with Spaghetti. Ada menu nasi juga.
Environment: 5/5
Interior IKEA yang minimalist, simple and bersih even ada area dinding yang kotor sikit. Boleh muat 50 orang dewasa (sebab kami kira kerusi ada 50 je) dan 2 budak kecik sebab ada 2 baby chair. Sampai macam tu sekali. Aircond. Kalau nak datang dan makan dalam keadaan yang tenang dan tak bising, sila datang after 2 pm weekdays. Sebab tengah hari ramai orang yang datang sini, tempat duduk pun tak ada. Hari-hari. Weekend pun OK. 

Price: 4/5
Affordable.

Custome Service: 4/5
Ada yang kurang mesra. But who cares? Asal makan sedap, kan? Boleh book meja, boleh tempah awal, boleh pesan menu awal, boleh take away. Boleh buat party or small event dekat sini juga.

Overall: 4.5/5
Of course. We love it so much!

Other info:
Business Hour
Mon-Fri 10am to 10pm, Sat-Sun 12pm to 8pm / 100% Muslim, HALAL

Phone No: 012 250 1526

Revert Cafe & Bakery Fan Page: https://www.facebook.com/RevertCafe/

Location: WAZE 

Now, Dessert Queen dah pindah Taman Bukit Dahlia tau. Dah tak ada dah dekat area klinik tu. Lin tak pernah pergi lagi, nanti Lin kasi tau lain ;)
Semalam kita dinner Chicken Parmigiana dengan Caramel Latte ;)

Last but not least, hope Dessert Queen and Revert Café terus success, InsyaAllah. 

*This is not a sponsored post. As usual,  I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me or not with honesty. Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain

2 comments:

Azura Rahman said...

nanti balik johor boleh try

Suzlin Azreena Nordin said...

nanti kita dating k?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...