Monday, April 11, 2016

Relevant Lagi ke Baca Paper Sekarang Ni?

I would say - NOT!

Normally if I want to know about the world, I will go to Y! News, Google and mainly baca blog je.

Why?

Sebab I can see that surat khabar ni ketinggalan. 2-3 hari dah tersebar news dekat blog, barulah nak keluar dekat paper. Rasa macam ulang balik baca apa yang awak dah baca dekat blog-blog. Membazir duit je.

And, kadang-kadang ada news yang tak reliable. Kalau news tu dari blog or forum, maybelah kan. Bukan blogger or individu di sebalik keyboard forum tu ada sijil kewartawanan etc. Tapi ni wartawan or editor yang sah-sah ada kredibiliti, cerita macam human cause orang utan pregnant pun boleh lepas. Remember last time? Funny.

Sekarang beli paper pun sebab nak buat alas anak makan.

P/S: Minat baca Malay Mail ;)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...