Monday, April 4, 2016

Makan Luar

You know, masa korang single korang tak kisah pun makan dekat mana hatta mamak bawah pokok tepi longkang sekalipun. But now, being a mom of three superheroes memang tersangatlah pening kepala bila nak makan luar.

Why? Because:

  • Kena cari kedai yang ada baby chair dengan safety belt sebab Iman will try to bangun from it.
  • Kena cari kedai yang selesa, kalau tak beraircond at least pesekitaran sejuk sebab Adam, Iman and Fateh (..and me) can’t stand panas. 
  • Kena cari kedai yang bersih, of course. Kalau boleh make an excuse to go to the toilet, and tengok dapur serta orang yang masak sekali. I did.

OK. To cut it short, mana nak cari tempat makan yang jual makanan yang baby and me boleh makan, affordable, selesa?

Masalah selalu timbul, because:

  • Bila makanan and persekitaran selesa, the price gila mahal.
  • Bila makanan and harga murah, persekitaran pula tak selesa.
  • Bila harga murah and persekitaran selesa, baby pula tak suka makan makanannya.

Ah stress. Masak sendiri la macam ni! Huhuhu. #meroyan

2 comments:

cik chinta said...

mkn kat umah sambil bagi makan kena kejar pulak budak2 hahaha

Sobri Mansor said...

Hehehe... masak sendiri penyudah nyer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...