Sunday, December 14, 2014

Tak. Saya tak makan Cadburry.

Ya ini cerita lapuk. Tapi disebabkan hari-hari keluar dekat timeline Facebook blogger tayang gambar makan Cadburry, so I thought I want to express my opinion juga. Bukan nak pengaruhi mana-mana pihak pun. Itu terpulang kepada individu or consumer la.

Hari tu Malaysia digegarkan dengan berita Cadburry tak halal sebab ada DNA babi. I was like, oh shit dah berapa banyak coklat haram dah masuk dalam badan ni jadi darah daging as Lin memang suka coklat brand ni. Since that, cuma mampu tengok je Cadburry dekat rak-rak supermarket. Ada satu masa Cadburry size yang paling besar tu ad offer sampai dekat separuh harga! My husband tanya kenapa tak beli? Lin sekadar mampu telan air liur jelah. Dahlah that time tengah pregnant. Mana ada lagi dah coklat sesedap dan semurah Cadburry yang setanding rasanya dengan coklat-coklat mahal macam Ferrero Rocher dll. kan? Lagi lagi coklat Cadburry perisa Blackforrest tu *nanges*

Now JAKIM dah sahkan Cadburry halal. Pihak Cadburry dah siap tampal surat pekeliling kat supermarket state yang Cadburry halal. My husband tanya lagi, nak makan coklat Cadburry tak? Still, Lin was-was. On the other side of my brain said, lantaklah kan. JAKIM dah sahkan halal. Nak ragu apa lagi, right? Kalau diorang tipu, diorang la tanggung dosa.

Tapi...

On the other side: oh man! trust is like mirror wo~ once pecah memang boleh cantum balik pakai gam BUT you still can't hide the crack. Nak makan ke tak? Nak makan ke tak? Was-was hakak tau dek non.

Conclusion. Nampaknya buat masa ni tidaklah kumenghadap coklat Cadburry sampai was-was ni hilang dalam hati. Tapi tak tahulah masa depan.

P/S: agak agak teringin nak makan coklat, ratah la sesudu milo.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...