Thursday, November 13, 2014

My Hero + es

Oops, sorry tak boleh upload gambar my new baby lagi ;) Tepek gambar ABANG LONG ADAM dulu. InsyaAllah habis pantang nanti Lin upload pic #babyadam and his new bestmate #babyiman, Muhammad Iman Mahdi! I'm glad and rasa blessed sangat-sangat. Bila tengok both of them tidur side by side this morning, tiba-tiba rasa nak nangis. For the last 10 years, I thought I will never be a mom. It feels like something important been taken away from you tau. But now, syukur Ya Allah atas rezeki yang kau berikan. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. 

If before this, Lin takut #babyadam tak dapat sesuaikan diri but setakat ni unbelieveably everything sangat smooth! Masa first time dia jumpa Iman, dia datang and tiba-tiba gosok kepala adik dia. Of course la Lin freak out, dibuatnya dia tepuk kepala adik dia kuat-kuat, macam mana? But NO, there's no such thing. Dia gosok perlahan-perlahan and give him softest kiss ever dekat cheek. Dia tak penyek kan adik dia pun or being bossy or jealous something like that. He even can sleep right beside Iman macam tak ada apa-apa berlaku. I was like; Oh my baby! Adam dah besar sekarang. I'm proud of you *lap air mata*

Banyak lagi nak cerita, as I didn't talk much bout my pregnancy so on and so on, bout mom guilt bla bla bla. Nanti kita story. Iman now ni ulang-alik klinik for jaundice blood test. Doakan kami anak beranak sihat hendak-Nya. Till then, Salam.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...