Tuesday, September 23, 2014

Pregnancy: Checklist Barang Bayi dan Ibu

Oh my, lagi 61 days #baby nak lahir. Itupun kalau tak terawal macam #babyadam :) As 27 till 30th Sept 2014  ni ada Baby Expo dekat Persada Johor. So I thought I jot down all the things I need for upcoming baby ni :)
To Buy List: *To be updated from time to time
  • Pampers Newborn Petpet sebab ada ruang untuk pusat baby
  • Silicone Mat
  • Clothes - Long+Short 1 set 
  • Cotton Pad
  • Minyak TYT 
  • Tuam Baby
  • Towel x2
  • Baby Wipes 
  • Pad overnight
  • Toiletries Cosway-Teddy range
  • Disposable Panties
  • Baby Detergent
  • Stokin x3
  • Swaddle x1
  • Lampin
  • Acriflavine Lotion
  • Vitamin [Protein mix, Vit. C, Vit. B, Multivitamin and Zinc]
Beg untuk dibawa ke hospital:
  • Buku Merah
  • Kad Pengenalan
  • Handphone/Charger/MP3
  • Kurma, Mineral, Susu kotak
  • Tisu
  • T-shirt + Trackbottom/Kain batik
  • Stokin x2
  • Toiletries 
  • Towel Ibu
  • Towel Baby
  • Baju baby x2
  • Barut x3
  • Pampers 
  • Botties and mitten
  • Swaddle/Lampin
  • Minyak TYT
  • Pad
  • Bra+Disposable Panties
  • Plastic Bag x2 untuk isi baju kotor
  • Breast Pump and storage bag *dah boleh start perah susu.

This time tak banyak barang nak kena beli as #babyadam punya barang pun banyak lagi, boleh kongsi ;) Semoga segala urusan dipermudahkan. Kami sangat excited and just can't wait for it!

1 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...