Wednesday, January 15, 2014

Review: Sambal Belacan Adabi

Dah try sambal belacan Adabi? Nampak sangat awak malas nak menumbuk kan. Kalau sambal belacan pun malas nak buat, tak tahulah pemalas jenis apa lah awak ni. Lin rajin. Beli sambal belacan kat bawah ni bukan sebab malas tau, tapi kita menyokong industri makanan tempatan lah. HAHAHA. OK. Joking. 
     Ada dua jenis: Sambal Belacan Moden Pedan [Hijau] dan Sambal Belacan Pedas dan Tradisi [Merah]. Cost me RM2.80 and RM3.20 each. Sedap. Lin rasa walaupun kedua-duanya sambal belacan, but warna hijau tu rasa macam sambal tumis yang manis lah. Lin tak berapa gemar sangat makan dengan nasi, sebab tak pedas and sedap buat sambal colek buah je. Warna merah tu memang rasa macam sambal belacan yang kita buat tu. Apa-apa pun dua-dua pun OK. Kalau dah buka, lepas tu kena masuk dalam peti ais tau. Tu je nak cakap, till then. Salam.

2 comments:

Abak's Role said...

Wah.. sambal blacan..meleleh la pulak...

Aziela said...

Hoo...yang manis tu tak pedas yer. Okeh...nak try yang merah. Stok kat rumah. Senang nak buat lunch kan..hehehehe