Tuesday, April 30, 2013

Segmen pencarian bloglist bulan may 2013 by izyancinnamon

Segmen: Blog Paly ajak masuk bloglist

[link]

End: 30th April 2013 ^_^

Suka-suka Segment by Asaka Nikiti


Tarikh tutup: 5 Mei 2013 / 10 malam

Crash Course! on CAPITALISM

[source: Youtube]
KAPITALISME
[Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas]


Kapitalisme merupakan sistem ekonomi dan sosial yang cenderung ke arah pengumpulan kekayaan oleh individu tanpa gangguan kerajaan dan bermatlamatkan keuntungan. Takrif individu di sini tidak semestinya merujuk kepada orang perseorangan tetapi juga termasuk sekumpulan individu seperti syarikat. Sistem ekonomi kapitalis digerakkan oleh kuasa pasaran dalam menentukan pengeluaran, kos, penetapan harga barang dan perkhidmatan, pelaburan dan pendapatan. Pengkritik sistem kapitalis berpendapat sistem ini mewujudkan jurang perbezaan yang ketara antara yang kaya dengan yang miskin. Sistem yang bertentangan dengan ideologi ini ialah komunisme dan sosialisme.
Kapitalisme berasal dari perkataan kapital (bahasa Inggeris: capital) yang bermaksud "modal". Istilah kapitalisme mula diperkenalkan pada pertengahan abad ke-19 oleh Karl Marx, pengasas komunisme. Pasaran bebas dan sistem pasaran adalah antara istilah yang sering bertukar ganti dengan kapitalisme untuk menerangkan ekonomi moden bukan komunis.
Amalan ekonomi kapitalis mengukuh di England di antara kurun ke-16 Masehi dan ke-19 Masehi. Walaubagaimanapun telah wujud ciri-ciri kapitalis sejak dulu lagi terutamanya di kalangan saudagar Zaman Pertengahan. Kapitalisme menjadi dominan di Barat semenjak berakhirnya era Feudalisme. Dari England, kapitalisme merebak ke seluruh Eropah dan pada abad ke-19 dan 20, dan menjadi sistem ekonomi utama dunia yang menggerakkan era perindustrian.

Sibuk berpolitik sangat buat apa?

Monday, April 29, 2013

Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2013 di Mialiana.com bermula tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Thursday, April 25, 2013

Review: SimplySiti Bejeweled Lip Colour - Ruby

Lin dapat SimplySiti Bejeweled Lip Colour - Ruby ni dalam HiShop Beauty Starter Kit semalam ^_^. So I've decided to try it today. 

Product Info: 
Simply Siti’s Bejeweled Lip Colour is superiorly soft and smooth feeling like crayon with gel base. Intense color with just one application, it is also light weight and sits comfortably on your lips. Semi-matte look with moisturizer and extra color adhesion on the lips with high performance polymer film coat technology. It’s enriched with vitamin E and Jojoba oil which moisturizes the lips. Amino acid from nature to make the lips healthy. Protect your lips from UVA and UVB rays with SPF 15. Bringing your lips a natural beautiful and healthy look.
Price:
RM37.90 [and you can get it from HiShop together with other SimplySiti product]
Made in Thailand
     
     This is my first time using red lipstick as Lin prefer pakai lip balm/stain/tint instead. For me, kalau pakai lipstick warna merah garang ni macam "makcik-makcik" and Lin rasa orang uang kulit cerah boleh la pakai kot. Hahaha. But I would love to do some experiment with it and be bold, at least today. Before that I goggled some article bout "How to wear Red Lipstick" on Wikihow. So that's it, I'm wearing it today! Tak tahulah sesuai ke tak, tapi memang mengundang pertanyaan dan curiosity orang ramai (+_____+)" I think I over do it but tak ada pun orang cakap tak OK <--sedapkan hati sendiri.
     Well berbalik pada SimplySiti Bejeweled Lip Colour ni, it comes with color range: Bejewel Ruby and Bejeweled Sapphire and Lin dapat yang Bejewel Ruby.
Ni gambar after apply. I don't wear much makeup today. Semua nak pakai takut nanti nampak trashy pula kan. HAAHA. So girls, how? OK ke? Cuba komen sikit.
My verdict:
Sangat smooth time apply. Moisturise? Tak pasti sebab Lin duduk depan kipas 24/7, jadi bibir macam kering sikit. Lagipun sekarang ni musim panas membara kan dekat Johor. Tapi tak ada lah bibir kering sangat-sangat sampai terkelopek, just OK je. Warna dia transferable, Lin touch up 1 layer after breakfast but kalau tak makan or else it does last for more than 4 hours! Jadi kesimpulannya, I would love to try this lipstick again, tapi different warna lah. Kalau Lin nak pakai juga, maybe Lin pakai time keluar malam kot. Tak obvious sangat kan? 
     Lastly, kalau korang nak beli or saja-saja nak browsing product makeup, bolehlah beli kat SINI. OK? Till then, bye love ^_^.

Brought to you by:
HiShop.my

Review: Maybelline Clear Smooth BB Stick

     Lin tak guna BB cream. I know, I know * redundant* BB cream tu bagus dan practical. Last time Lin ada try Maybelline Clear Smooth Minerals BB Cream, and other BB cream brand but my face tend to be oily berkilat-kilat lebih dari biasa. So, last-last I stick to my old makeup routine, guna compact powder je. So, bila Maybelline Clear Smooth BB Stick ni berada di pasaran last year and it claim sangat sesuai untuk kulit berminyak or kombinasi, Lin teruja lah nak try.
     
According to Maybelline, 8 kelebihan dalam 1 produk:
  1. Controls shine - Mineral clay formula helps keep skin shine-free all day
  2. Lasts all day - Powder finish resists sweat and sebum for up to 12 hours
  3. Clears - Reduces the appearance of dark spots, redness, fine lines, and wrinkles
  4. Refines - Reduces the appearance of pores
  5. Conceals - Instantly hides flaws and imperfections
  6. Evens - Corrects uneven skin tone
  7. Smoothens - Makes skin feel smooth, soft, and supple
  8. Protects - SPF 21/PA+++ protects against harmful UVA and UVB rays
Cool huh? All in one. Ada 2 pilihan warna: 01 Fresh and 02 Natural. Lin guna 02 Natural ^_^  It cost RM22.41 dekat Watson. Lin dah pakai almost 2 weeks now, I guess I've found another "bestfriend". 

My verdict:
Control Shine?
Yup. It does work, up to 3 hours la. Lin pakai pukul 8 in the morning and muka sedikit berminyak dekat T-zone. Lin touch up pakai compact powder untuk hilangkan minyak.
Last all day?
Is it? Lin guna makeup sampai pukul 2 je, lepas tu cuci (^______^)" Tapi Lin guaratee it still there.
Clears Appearance of dark spot, redness, fine lines and wrinkle?
Dark spot and redness, yes almost. Fine lines and wrinkle tak pasti pula sebab tak ada lagi.
Reduce appearance of pores?
Yes!
Conceals?
I would say light-medium coverage. 
Smoothens?
Well, yes.
Lain-lain?
Easy to apply, murah, seragamkan warna muka, praktikal especially bila tengah rush, suitable for my skin; tak ada rash or jerawat after guna, doens't clog pores and brighten my face a bit.

Conclusionnya, Lin bagi 5/5. I love it and I would recommend it to my reader,of course! ^_^ Give it a try girls!

Beauty starter kit from HiShop :)

Nak share happy news hari ni: I've been selected to be HiShop Beauty Ambassador~~! Yeah! So, after this expect a tons of beauty product review from me ^_^ 
Ni welcome pack yang Lin dapat this month:
     There's a lot of thing yang Lin nak share tentang HiShop [review, tutorial etc]. So wait for upcoming post ya ^_^ 

P/S: Want RM20 HiShop voucher? Ask me how ^_^

Wednesday, April 24, 2013

Sedap ke Burger Bakar Abang Burn?

     Mula-mula tengok Burger Bakar Abang Burn ni macam biasa je perasaannya. Tapi sejak dua menjak perlancaran menu baru Abang Burn: Meatball Abang Burn, nafsu nak makan membuak-buak. Teringat meatball dekat Ikea. Hahaha~ dan juga saya salahkan blogger-blogger atas semua review dan gambar-gambar yang menggiurkan tersebut samaada di blog atau Facebook. Akhirnya Lin pergi juga beli Burger Bakar Abang Burn tu dekat Today's Market, Seri Alam. 
Lin tapau je~ balik rumah bubuh dalam pinggan. Lin order Beef Supremo Cheese Single [RM10.50] and Meatball with cheezy wedges [RM9.90]. OK fine, dah berterabur presentationnya tak macam gambar dalam iklan.
Close-up Burger Bakar Abang Burn
     Rasanya? Kalau Meatball tu memang perfect, fully cooked and homemade sos dia memang sedap seperti yang digembar-gemburkan. Kalau tengok dekat review, cheezy wedges tu sepatutnya dapat 5 ketul je. Tapi Lin dapat banyak pula. Hohoho~ rezeki jangan ditolak. Part Burger Bakar pula, besar, patty dia tebal, ada cheese, ada onion ring dalam 3 ketul mcm tu and err..cendawan goreng? secret recipe ke? sepatutnya memang ada ke cendawan goreng? Agak confuse disitu.
     Service? Well, surprisingly cepat gila even ramai orang. Lepas order Lin baru je duduk order air, tiba-tiba dah siap. Air pun tak sampai lagi. Tempat makan OK and selesa, kebersihan pun OK. Conclusionnya, best and boleh beli pergi lagi. Lin bagi 4/5 bintang. Lepas ni nak pergi makan dengan Encik Hubby pula, burger besar boleh kongsi main suap-suap kan. HAHAHA.

Info Burger Bakar Abang Burn
Twitter: @AbangBurn
Website: abangburn.com
Senarai menu: MENU
No. Telefon: 013-744 3170 [Cawangan Mewah Cafe, Today's Market]
Waktu Operasi: 5.00PM-12.30AM

Biar by Faizal Tahir

Biar lena berlabuh
Biar sakitnya sembuh
Biar menghapus semua rasa
Yang merapuh

Biar aku memberi
Biar senyum kembali
Biar ku sentuh jari jemari
Pejamkan mata

[*] Biar saja airmata
Menangis terus menangis
Biarkan lepas semua rasa perit
Perit yang manis
Biar saja airmata
Mengalir terus mengalir
Biar habis semua di bahuku

Jangan mahu sendiri
Jangan dibiar mati
Bawa kemari hati ke sini
Pejamkan mata

Repeat [*]

Bagai mimpi terindah
Lepaskan dirimu dalam ku
Taman kamu biar ku memberi
Cinta yang kan membawa mu
Ke syurga

Repeat [*]

Perit yang manis
Biar saja airmata
Mengalir terus mengalir
Biar habis semua di bahuku

Biar lena berlabuh
Biar sakitnya sembuh
Biarkan lepas semua rasa perit

Sedap lagu ni, dedicate.

Wordless Wednesday #2


Posto-posto: Free sample hari ini :)

Benda yang wajib buat setiap hari  ialah check mail box. Huhuhu~
Hoshitsu Lotion ni Lin dapat sebab menang Giveaway dekat Facebook Senka Malaysia.
CC Cream sample from Rachel K
Lin ada take part dalam Plus Size Kitten's Guiness Mask Review, and Lin dapat 3pcs Timeless Truth Instantaneous Brightening Cooling Mask and 30% discount voucher. ASK ME kalau korang nak coupon ID untuk beli mask ni ek? [Boleh beli mask dekat sini--> Timeless Truth website]

Kalau korang pun nak berpeluang dapat free sample ni, usually kalau ada apa-apa info Lin akan update and kongsi dekat blog Lin yang lagi satu. 
Subscribe by email je terus so every update akan masuk dalam email korang OR just Like Fanpage Lin dekat Facebook. Senang kan?

Wordless Wednesday


Monday, April 22, 2013

SENARAI PENUH CALON PARLIMEN PRU13


Senarai Penuh Calon Parlimen PRU13 mengikut negeri :
Perlis Indera Kayangan
  • P 001 – Padang Besar -Azamhari Mahmood (PAS), Zahidi Zainol Abidin (BN)
  • P 002 – Kangar – Baharuddin Ahmad (PAS), Shaharuddin Ismail (BN)
  • P 003 – Arau – Tuan Guru Haron Din (PAS), Shahidan Kassim (BN), Zainudin Yom (BEBAS)

Kedah Darul Aman
  • P 004 – Langkawi - Nawawi Ahmad (BN), Ahmad Abdullah (PKR), Marina Hussein (BEBAS)
  • P 005 – Jerlun - Othman Aziz (BN), Ismail Salleh (PAS)
  • P 006 – Kubang Pasu - Johari Baharom (BN), Mohd Jamal Nasir (PAS)
  • P 007 – Padang Terap – Mohd Nasir Zakaria (PAS), Mahdzir Khalid (BN), Mohamad Bazli Abdullah (BEBAS)
  • P 008 – Pokok Sena – Mahfuz Omar (PAS), Shahlan Ismail (BN)
  • P 009 – Alor Setar – Gooi Hsiau Leung (KEADILAN), Chor Chee Heung (BN), Abdul Fisol Mohd Isa (BERJASA), Jawahir Raja Abdul Wahid (BERSAMA)
  • P 010 – Kuala Kedah – Azman Ismail (KEADILAN), Zaki Zamani Abdul Rashid (BN)
  • P 011 – Pendang – Mohamad Sabu (PAS), Othman Abdul (BN)
  • P 012 – Jerai – Mohd Firdaus Jaafar (PAS), Jamil Khir (BN)
  • P 013 – Sik – Mansor Abdul Rahman (BN), Che Uda Che Nik (PAS)
  • P 014 – Merbok – Nor Azrina Surip (KEADILAN), Ismail Daud (BN), Ong Wei Sin (BEBAS), Suhaimi Hashim (KITA)
  • P 015 – Sungai Petani – Johari Abdul (KEADILAN), Shamsul Anuar Ismail (BN)
  • P 016 – Baling – Mohd Najmi Ahmad (PAS), Abdul Azeez Abdul Rahim (BN)
  • P 017 – Padang Serai – N Surendran (KEADILAN), Heng Seai Kie (BN), Gobalakrishnan (BEBAS, Otman Mawi (BEBAS), Hamidi Abdul Hasan (BERJASA)
  • P 018 – Kulim-Bandar Baharu – Saifuddin Nasution Ismail (KEADILAN), Abdul Aziz Sheikh Fadzir (BN)

Kelantan Darul Naim
  • P 019 – Tumpat – Kamaruddin Jaffar (PAS), Mansor Salleh (BN)
  • P 020 – Pengkalan Chepa - Dali Husin (BN), Izani Husin (PAS)
  • P 021 – Kota Bharu – Takiyuddin Hassan (PAS), Mohamad Fatmi Che Salleh (BN), Zakiman Abu Bakar (BEBAS)
  • P 022 – Pasir Mas – Nik Mohamad Abduh (PAS), Ibrahim Ali (BEBAS)
  • P 023 – Rantau Panjang – Siti Zaleha Mohd Yusof (PAS), Ghazali Ismail (BN)
  • P 024 – Kubang Kerian – Ahmad Baihaqi Atiqullah (PAS), Anuar Safian (BN)
  • P 025 – Bachok – Ahmad Marzuki Shaary (PAS), Awang Adek Hussin (BN)
  • P 026 – Ketereh – Ab Aziz Abdul Kadir (KEADILAN), Annuar Musa (BN)
  • P 027 – Tanah Merah – Nik Mohamad Nik Hassan (PKR ), Ikmal Hisham Abdul Aziz (BN), Ahmad Fizal (BEBAS)
  • P 028 – Pasir Puteh - Tuan Mustaffa Tuan Mat (BN), Nik Maziah Nik Mohamad (PAS)
  • P 029 – Machang – Wan Zawawi Wan Ismail (KEADILAN), Ahmad Jazlan Yaakub (BN)
  • P 030 – Jeli – Mohd Apandi Mohamad (PAS), Mustapa Mohamed (BN)
  • P 031 – Kuala Krai – Mohd Hatta Ramli (PAS), Tuan Aziz Tuan Hamat (BN)
  • P 032 – Gua Musang – Tengku Razaleigh (BN), Wan Abd Rahim Wan Abdullah (PAS)

Terengganu Darul Iman

  • P 033 – Besut - Idris Jusoh (BN), Riduan Mohamad Nor (PAS)
  • P 034 – Setiu - Che Mohamad Zulkifly Jusoh (BN), Omar Sidek (PAS)
  • P 035 – Kuala Nerus – Mohd Khairuddin Aman Ghazali (PAS), Mohd Nasir Ibrahim Fikri (BN)
  • P 036 – Kuala Terengganu – Raja Kamarul Bahrin Shah Raja Ahmad (PAS), Mohd Zuber Embong (BN), MaimunYusof (BEBAS)
  • P 037 – Marang – Abdul Hadi Awang (PAS), Yahya Khatib Mohamad (BN)
  • P 038 – Hulu Terengganu - Jailani Johari (BN), Kamaruzaman Abdullah (PAS)
  • P 039 – Dungun – Wan Hassan Mohd Ramli (PAS), Rosli Mat Hassan (BN), Mazlan Harun (BEBAS)
  • P 040 – Kemaman – Kamarudin Chik (KEADILAN), Ahmad Shabery Cheek (BN)

Pulau Pinang

  • P 041 – Kepala Batas – Afnan Hamimi Taib Azamudden (PAS), Rezaal Merican (BN)
  • P 042 – Tasek Gelugor - Shabudin Yahaya (BN), Abdul Rahman Maidin (PAS), Mohd Omar Shariff (BEBAS)
  • P 043 – Bagan – Lim Guan Eng (DAP), David Chua Teik Siang (BN), Lim Kim Chu (PCM)
  • P 044 – Permatang Pauh – Anwar Ibrahim (KEADILAN), Mazlan Ismail (BN), Abdullah Zawawi Samsudin (BEBAS)
  • P 045 – Bukit Mertajam – Sim Chee Keong (DAP), Gui Guat Lye (BN)
  • P 046 – Batu Kawan – Kasthuriraani (DAP), N. Gobalakrishnan (BN), Huan Cheng Guan (PCM), Mohan (BEBAS)
  • P 047 – Nibong Tebal – Mansor Othman (KEADILAN), Zainal Abidin Osman (BN), Teng Kok Pheng (BEBAS)
  • P 048 – Bukit Bendera – Zairil Khir Johari (DAP), Teh Leong Meng (BN)
  • P 049 – Tanjong – Ng Wei Aik (DAP), Ng Song Kheng (BN)
  • P 050 – Jelutong – Ooi Chuan Aun (DAP), Ng Fook On (BN)
  • P 051 – Bukit Gelugor – Karpal Singh (DAP), Teh Beng Yeam (BN)
  • P 052 – Bayan Baru – Sim Tze Tzin (KEADILAN), Tang Heap Seng (BN)
  • P 053 – Balik Pulau – Mohamad Bakhtiar Wan Chik (KEADILAN), Dr. Hilmi Yahaya (BN)

Perak Darul Ridzuan
  • P 054 – Gerik – Norhayati Kassim (PAS), HASBULLAH OSMAN (BN)
  • P 055 – Lenggong – Razman Zakaria (PAS), SHAMSUL ANUAR NASARAH (BN)
  • P 056 – Larut – Fauzi Shaari (PAS), HAMZAH ZAINUDDIN (BN), M V Raveendran )BEBAS)
  • P 057 – Parit Buntar – Mujahid Yusof Rawa (PAS), MOHD GHADAFFI (BN)
  • P 058 – Bagan Serai – Muhammad Nur Manuty (KEADILAN), DR NOR AZMI GHAZALI (BN), Abdul Latif Masud (BEBAS)
  • P 059 – Bukit Gantang - ISMAIL SAFIAN (BN), Idris Ahmad (PAS)
  • P 060 – Taiping – Nga Kor Ming (DAP), TAN LIAN HOE (BN)
  • P 061 – Padang Rengas – Meor Ahmad Isharra Ishak (KEADILAN), MOHD NAZRI ABDUL AZIZ (BN)
  • P 062 – Sungai Siput – Michael Jeyakumar (PSM), S.K Devamany (BN), S Nagalingam (BEBAS)
  • P 063 – Tambun – Siti Aishah Shaik Ismail (KEADILAN), AHMAD HUSNI HANADZLAH (BN)
  • P 064 – Ipoh Timur -Su Keong Siong (DAP), Kat Wong Mei Yin (BN)
  • P 065 – Ipoh Barat – M Kulasegar (DAP), Cheng Wei Yee (BN), S S Khalwant Singh (BEBAS)
  • P 066 – Batu Gajah – V Sivakumar (DAP), Loo Thin Tuck (BN)
  • P 067 – Kuala Kangsar – Khalil Idham Lim (PAS), WAN MOHD KHAI-RIL (BN), Kamilia Ibrahim (BEBAS)
  • P 068 – Beruas – Ngeh Koo Ham (DAP), CHANG KO YOUN (BN)
  • P 069 – Parit – Mohamad Ismi Muhamad Taib (PAS), MOHD ZAIM ABU HASSAN (BN)
  • P 070 – Kampar – Lee Chee Leong (BN), Ko Chung Seng (DAP)
  • P 071 – Gopeng – Lee Boon Chye (KEADILAN), Tan Chin Meng (BN)
  • P 072 – Tapah - M. Saravanan (BN), K Vasantha umar (PKR), Shaharuzzaman Bistamam (BERJASA), Ridzuan (BEBAS)
  • P 073 – Pasir Salak – Mustafa Kamil Ayyub (KEADILAN), TAJUDDIN ABDUL RAHMAN (BN)
  • P 074 – Lumut – Imran Abdul Hamid (PAS), Kong Cho Ha (BN)
  • P 075 – Bagan Datoh - ZAHID HAMIDI (BN), Madhi Hasan (PKR)
  • P 076 – Teluk Intan – M Manogaran (DAP), MAH SEW KEONG (BN), K Moralingam()BEBAS)
  • P 077 – Tanjong Malim – Tan Yee Kew (PKR), Ong Ka Chua (BN)

Pahang Darul Makmur
  • P 078 – Cameron Highlands - G. Palanivel (BN), Mohd Shokri (BERJASA), Monogaran (DAP), Kisho Kumar (BEBAS), Alagu (BEBAS)
  • P 079 – Lipis - Abdul Rahman MOhamad (BN), Mohd Mahyuddin Ghazali (PAS), Aishaton Abu Bakar (BEBAS)
  • P 080 – Raub – Mohd Ariff Sabri Abd Aziz (DAP), Hoh Khai Mun (BN)
  • P 081 – Jerantut - Ahmad Nazlan Idris (BN), Hamzah Jaafar (PAS),
  • P 082 – Indera Mahkota – Fauzi Abdul Rahman (KEADILAN), Wan Adnan Wan Mamat (BN), G Ponisamy (BEBAS)
  • P 083 – Kuantan – Fuziah Salleh (KEADILAN), Mohd. Suffian Awang (BN)
  • P 084 – Paya Besar – Murni Hidayah Anuar (KEADILAN), Abdul Manan Ismail (BN), Zahari Mamat (BEBAS)
  • P 085 – Pekan – Mohd Fariz Musa (KEADILAN), DS Najib Razak (BN)
  • P 086 – Maran - Ismail Abd. Mutalib (BN), Mujibur Rahman Ishak (PAS)
  • P 087 – Kuala Krau - Ismail Mohamed Said (BN), Nasruddin Hassan (PAS)
  • P 088 – Temerloh – Nasrudin Hassan Tantawi (PAS), Saifuddin Abdullah (BN)
  • P 089 – Bentong – Wong Tack (DAP), Liow Tiong Lai (BN)
  • P 090 – Bera – Zakaria Abdul Hamid (KEADILAN), Ismail Sabri Yaakob (BN), Mohd Wali (BEBAS)
  • P 091 – Rompin - Jamaludin Jarjis (BN), Nuridah Mohd Salleh (PAS)

Selangor Darul Ehsan

  • P 092 – Sabak Bernam – Dr Abdul Aziz Bari (KEADILAN), Mohd. Fasiah Mohd Fakeh (BN)
  • P 093 – Sungai Besar - Noriah Kasnon (BN), Mohd Salleh M HUsin (PAS)
  • P 094 – Hulu Selangor – Khalid Jaafar (KEADILAN), P. Kamalanathan (BN), Radzali Moktar (BEBAS), Santhara Kumar (BEBAS)
  • P 095 – Tanjong Karang - Noh Omar (BN), Herman Tino(BEBAS), Mohd Rashid Deraman (PAS)
  • P 096 – Kuala Selangor – Dzulkefly Ahmad (PAS), Irmohizam Ibrahim (BN)
  • P 097 – Selayang – William Leong Jee Ken (KEADILAN), Donald Lim Siang Chai (BN), Mohd Hazizi (BERJASA)
  • P 098 – Gombak – Azmin Ali (KEADILAN), Raman Ismail (BN), Said Nazar (BEBAS)
  • P 099 – Ampang – Zuraida Kamaruddin (KEADILAN), Rozaidah Talib (BN)
  • P 100 – Pandan – Rafizi Ramli (KEADILAN), Garry Lim Chin Yee (BN), Tan Yew Leng (BEBAS)
  • P 101 – Hulu Langat - Adzhaliza Mohd. Nor (BN), Che Rosli Che Mat (PAS)
  • P 102 – Serdang – Ong Kian Ming (DAP), Yap Pian Hon (BN)
  • P 103 – Puchong – Gobind Singh Deo (DAP), A. Kohilan Pillay (BN)
  • P 104 – Kelana Jaya – Wong Chen (KEADILAN), Loh Seng Kok (BN), Toh Sin Wah (BEBAS)
  • P 105 – Petaling Jaya Selatan – Hee Loy Sian (KEADILAN), Seah Kok Fah (BN), Ibrahim Khatib (BEBAS)
  • P 106 – Petaling Jaya Utara – Tony Pua Kiam Wee (DAP), Chew Hoong Ling (BN)
  • P 107 – Subang – Sivarasa Rasiah (KEADILAN), A. Prakash Rao (BN), Edros Abdullah (BEBAS), Mohd Ismail (BERJASA), Nazaruddin (BEBAS)
  • P 108 – Shah Alam – Khalid Samad (PAS), Zulkifli Noordin (BN)
  • P 109 – Kapar - G Manivannan (KEADILAN), A. Sakthivel (BN), Norhamzah (BEBAS), Palaya (BEBAS), Mohd Pathan (BERJASA), Mohd Nazri (BEBAS)
  • P 110 – Klang – Charles Anthony Santiago (DAP), Teh Kim Poo (BN)
  • P 111 – Kota Raja – Siti Mariah Mahmud (PAS), . Murugesan (BN), Uthayakumar (BEBAS), Azman Idrus (BEBAS)
  • P 112 – Kuala Langat - Abdullah Sani (KEADILAN), Sharuddin Omar (BN), Kottappan (BEBAS)
  • P 113 – Sepang – Mohd. Zin Mohamed (BN), Mohd Zin Mohamed (PAS), Suhaimi (BEBAS), Hanapiah (BEBAS)

Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan
  • P 114 – Kepong - A Chandrakumanan (BN), Tan Seng Giaw (DAP), Yee Poh Ping (BEBAS)
  • P 115 – Batu – Tian Chua (KEADILAN), Dominic Lau Hoe Chai (BN), Atan Bin Jasin (BEBAS), Hashin Abdul Karim (BERJASA), Nazariah (BEBAS)
  • P 116 – Wangsa Maju – Tan Kee Kwong (KEADILAN), Mohd Shafie Abdullah (BN)
  • P 117 – Segambut – Lim Lip Eng (DAP), Jayanthi Devi Balaguru (BN)
  • P 118 – Setiawangsa – Ibrahim Yaacob (KEADILAN), Ahmad Fauzi Zahari (BN)
  • P 119 – Titiwangsa – Ahmad Zamri Asa’ad Khuzaimi (PAS), Johari Abdul Ghani (BN)
  • P 120 – Bukit Bintang – Fong Kui Lun (DAP), Frankie Gan Joon Zin (BN)
  • P 121 – Lembah Pantai – Nurul Izzah Anwar (KEADILAN), Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin (BN), Rusli Baba (BEBAS)
  • P 122 – Seputeh – Ong Kian Ming (DAP), Nicole Wong Siaw Ting (BN)
  • P 123 – Cheras – Tan Kok Wai (DAP), Teoh Chee Hooi (BN)
  • P 124 – Bandar Tun Razak – Abdul Khalid Ibrahim (KEADILAN), Tan Kok Eng (BN), Mokhtar (BEBAS), Mohamad Shukri (BEBAS)
  • P 125 – Putrajaya – Husam Musa (PAS), Tengku Adnan Tengku Mansor (BN)
  • P 166 – Labuan – Ibrahim Menudin (KEADILAN), Rozman Isli (BN), Hadnan Mohamad (PAS)

Negeri Sembilan Darul Khusus
  • P 126 – Jelebu – Raj Munni Sabu (PAS), Zainuddin Hj Ismail (BN)
  • P 127 – Jempol – Wan Aishah Wan Ariffin (PAS), Md Isa Md Samad (BN)
  • P 128 – Seremban – Loke Siew Fook (DAP), Yeow Chai Thiam (BN), Abdul Halim (BERJASA), John Fernandez (BEBAS), BUjabf Abu (BEBAS)
  • P 129 – Kuala Pilah – Nazeri Yunus (KEADILAN), Hasan b Malik (BN)
  • P 130 – Rasah – Teo Kok Seong (PKR), Teo Eng Kian (BN)
  • P 131 – Rembau - Khairy Jamaluddin (BN), Radzali A Ghani (PKR), Abdul Aziz (BEBAS)
  • P 132 – Telok Kemang – Kamarul Baharin Abbas (KEADILAN), V. S Mogan (BN), Kamaruddin (BEBAS)
  • P 133 – Tampin – Abdul Razak Abdul Halim (PAS), Shaziman b Abu Mansor (BN)

Melaka 
  • P 134 – Masjid Tanah - Mas Emieyati Samsuddin (BN), Mohd Nasaie Ismail (PAS)
  • P 135 – Alor Gajah – Koh Nai Kwong (BN), Damien Yeo Shen Li (DAP)
  • P 136 – Batu  Tangga - Abu Bakar Mohd. Diah (BN), Rahim Ali (PKR)
  • P 137 – Bukit Katil – Shamsul Iskandar Md Akin (KEADILAN), Mohd. Ali Rustam (BN)
  • P 138 – Kota Melaka – Sim Tong Him (DAP), Yee Kok Wah (BN)
  • P 139 – Jasin - Ahmad Hamzah (BN), Rahmat Yusof (PKR)

Johor Darul Takzim
  • P 140 – Segamat – Chua Jui Meng (KEADILAN), S Subramaniam (BN)
  • P 141 – Sekijang - Anuar Abd. Manap (BN), Julailey Jemadi (PKR)
  • P 142 – Labis – Chua Tee Yong (BN), S Ramakrishnan (DAP)
  • P 143 – Pagoh – Muhyiddin Yassin (BN), Mohd Rozali Jamil (PAS)
  • P 144 – Ledang - Hamim Samuri (BN), Hassan Karim (PAS)
  • P 145 – Bakri – Er Teck Hwa (DAP), Chris Lee Ching Yong (BN)
  • P 146 – Muar – Nor Hizwan Ahmad (KEADILAN), Razali Ibrahim (BN)
  • P 147 – Parit Sulong – Khairuddin Abd Rahim (PAS), Noraini Ahmad (BN)
  • P 148 – Ayer Hitam – Wee Ka Siong (BN), Hu Pang Chaw (PAS)
  • P 149 – Sri Gading - Aziz Kaprawi (BN), Mohd Khuzzan Abu Bakar (PKR)
  • P 150 – Batu Pahat – Idris Jusi (KEADILAN), Mohd. Puad Zarkashi (BN)
  • P 151 – Simpang Renggam - Liang Teck Meng (BN), Suhaizan Kaiat (PAS)
  • P 152 – Kluang – Liew Chin Tong (DAP), Hou Kok Siong (BN)
  • P 153 – Sembrong – Onn Abu Bakar (KEADILAN), Hishammuddin Hussein (BN)
  • P 154 – Mersing –  Abd. Latiff Ahmad (BN), Roslan Nikmat (PAS)
  • P 155 – Tenggara - Halimah Mohamed Sadique (BN), Muhamad Said Jonit (PAS)
  • P 156 – Kota Tinggi - Noor Ehsanuddin Mohd. Harun Narrashid (BN), Onn Jaafar (PAS)
  • P 157 – Pengerang – Azalina Othman (BN), Dayangku Intan Tengku Abdul Hamid (PKR), Mohd Azaman Johari (BEBAS)
  • P 158 – Tebrau – Steven Choong Siow (KEADILAN), Khoo Soon Seang (BN)
  • P 159 – Pasir Gudang – Ahmad Faidi Saidi (KEADILAN), Normala Abd. Samad (BN)
  • P 160 – Johor Bharu – Md Hashim Hussein (KEADILAN), Shahrir Samad (BN)
  • P 161 – Pulai – Salahuddin Ayub (PAS), Nur Jazlan Mohamed (BN)
  • P 162 – Gelang Patah – Lim Kit Siang (DAP), Abdul Ghani Othman (BN)
  • P 163 – Kulai – Teo Nie Ching (DAP), Tay Chin Hein (BN), Surendiran (BEBAS)
  • P 164 – Pontian – Ghazali Hosman (KEADILAN), Ahmad Maslan (BN)
  • P 165 – Tanjong Piai – Wee Jeck Seng (BN), Mahdzir Ibrahim (PAS)

Sabah
  • P 167 – Kudat – Rahimah Majid (KEADILAN), Abdul Rahim Bakri (BN), Robert Mojurib Diyun (SAPP), Jutirim Galibai Galabi (STAR)
  • P 168 – Kota Marudu – Maijol Mahap (KEADILAN), Maximus Ongkili (BN), Majamis Timbong (STAR), Yuntau K Kolod (SAPP)
  • P 169 – Kota Belud – Isnaraissah Munirah Majilis (KEADILAN), Abd. Rahman Dahlan (BN), Jalumin Bayogoh (STAR), Lamsil Amidsor (BEBAS), Kanul Gindol (BEBAS)
  • P 170 – Tuaran – Wilfred Bumburing (APS-KEADILAN), Madius Tangau (BN), Erveana Ansari (BEBAS), Samin (STAR)
  • P 171 – Sepanggar – Jeffry Kumin (DAP), Jumat Idris (BN), Chin Hon Kiong (SAPP), Daniel John Jambun (STAR)
  • P 172 – Kota Kinabalu – Wong Sze Phin (DAP), Chin Tek Ming (BN), Liew Hock Leong (STAR)
  • P 173 – Putatan – Lee Han Kyun (DAP), Marcus Mojigoh (BN), Awang Ahmad Sah (STAR), Dulie Mari (SAPP)
  • P 174 – Penampang – Darell Leiking (KEADILAN), Bernard Dompok (BN), Melania Annol (STAR)
  • P 175 – Papar - Rosnah Abdul Rashid Shirlin (BN), Balon Mujim (STAR), Yahya Lampong (PKR)
  • P 176 – Kimanis - Anifah Aman (BN), Lusin Balangon (STAR), Jamil William (SAPP), Jaafar Ismail (PKR)
  • P 177 – Beaufort – Lajim Ukin (PPPS-KEADILAN), Azizah Mohd. Dun (BN), Guan Dee Koh Hoi (STAR)
  • P 178 – Sipitang - Sapawi Amat Wassali@Ahmad (BN), Kamis Daming (SAPP), Ramle Dua (PKR)
  • P 179 – Ranau – Jonathan Yassin (KEADILAN), Ewon Ebin (BN), Yazid Sahjinan (BEBAS), Julianah Situn (STAR)
  • P 180 – Keningau - Joseph Pairin Kitingan (BN), Geoffrey Kitingan (STAR), Stephen Sandor (PKR)
  • P 181 – Tenom – Raime Unggi (BN), Hasmin Abdullah (STAR),  Jaineh Juata (SAPP), Masdi Tumas (PKR), Mutang Dawat (KITA)
  • P 182 – Pensiangan – Martin Tomy (STAR), Richard Sakian Gunting (PKR), Joseph Kurup (BN), Fatimah Agitor (BEBAS)
  • P 183 – Beluran - Ronald Kiandee (BN), Raimon Lanjat (STAR), James Miki (PKR), Datu Kamaruddin Datu Mustapha (BEBAS)
  • P 184 – Libaran - Juslie Ajirol (BN), Sahar Saka (BEBAS), Mohd Serman Hassnar (PKR), Rosnah Unsari (STAR)
  • P 185 – Batu Sapi - Linda Tsen Thau Lin (BN), Saiful Bahari (STAR), Hamzah Abdullah (PAS)
  • P 186 – Sandakan – Liew Vui Keong (BN), Wong Tien Fatt (DAP)
  • P 187 – Kinabatangan - Bung Moktar Radin (BN), Abdullah Abdul Sani (PKR), Ali Latip Taha (BEBAS), Yambuya Parantis (STAR)
  • P 188 – Silam - Datu Nasrun Datu Mansor (BN), Dumi Pg Masdal (BEBAS), Badrulamin Bahron (PKR), Nawawie Saking (STAR)
  • P 189 – Semporna - Mohd. Shafie Apdal (BN),Mohd Suffian Abdul Habi (PKR), Badaruddin Tun Datu Mustapha (BEBAS)
  • P 190 – Tawau - Mary Yap Kain Ching (BN), Kong Hong Ming (PKR), Chua Soon Bui (SAPP), Ahmad Awang (BEBAS)
  • P 191 – Kalabakan - Abdul Ghapur Salleh (BN), Yahya Zainal (BEBAS), Malvine (STAR), Siamsir (BEBAS), Freddie Japat Simbol (BEBAS), Mohd Manuke (BEBAS), Usman Madeaming (PAS)

Sarawak
  • P 192 – Mas Gading – Nogeh Gumbek (BN), Patrick Anek Uren (STAR), Mordi Bimol (DAP), Tekhee (BEBAS)
  • P 193 – Santubong – Wan Junaidi Tuanku Jaafar (BN), Affendi Jeman (BEBAS), Zulrusdi Mohamad Hol (PKR), Mura Kadir (STAR)
  • P 194 – Petra Jaya – Ahmad Nazib Johari (PKR), Fadillah Yusof (BN)
  • P 195 – Bandar Kuching – Chong Chein Jen (DAP), Tan Kai (BN)
  • P 196 – Stampin – Dr Tang Sie Hing (DAP), Yong Khoon Seng (BN), Soo Lina (STAR)
  • P 197 – Kota Samarahan – Abang Ahmad Kerdee (KEADILAN), Rubiah Wang (BN)
  • P 198 – Mambong – Willie Monggin (KEADILAN), Dripin Sakoi (STAR), James Dawos Mamit (BN)
  • P 199 – Serian - Richard Riot (BN), Edward Andrew Luwak (DAP), Johnny Aput (STAR)
  • P 200 – Batang Sadong – Mohd Jolhi (PAS), Nancy Shukri (BN)
  • P 201 – Batang Lupar – Zulkifli Abang Engkeh (KEADILAN), Rohani Abdul Karim (BN)
  • P 202 – Sri Aman – Nicholas Mujah (KEADILAN), Masir Kujat (BN), Wilfred Stephen (SWP), Donald Lawan (BEBAS)
  • P 203 – Lubok Antu – Nicholas Bawing Anggat (KEADILAN), Nyalau Badak (BN), Larry Sng (SWP)
  • P 204 – Betong – Douglas Unggah (BN), Cecilia Siti Una (PKR)
  • P 205 – Saratok – Ali Biju (KEADILAN), Rosli Lek (BEBAS), William Ikom (BN)
  • P 206 – Tanjong Manis – Jurina Mut (PAS), Norah Abd Rahman (BN)
  • P 207 – Igan – Abdulah Wahab Dolah (BN), Ajiji Fauzah (PAS)
  • P 208 – Sarikei - Ding Kuong Hiing (BN), Andrew Wong Lin Biu (DAP)
  • P 209 – Julau – Andy Wong Hong Yu (KEADILAN), Wong Judat (SWP), Joseph Salang Gandum (BN)
  • P 210 – Kanowit – Thomas Laja (KEADILAN), Ellison Ludah Muyan (SWP), Ago Dagang (BN)
  • P 211 – Lanang - Tiong Thai King (BN), Alice Lau Kiong Yieng (DAP)
  • P 212 – Sibu – Oscar Ling Chai (DAP), Lau Lee Ming (BN), Narawi Haron (BEBAS)
  • P 213 – Mukah – Sylvester Ajah Subah (BEBAS),Hai Merawin (DAP), Muhamad Leo Michael Toyad (BN)
  • P 214 – Selangau – Joshua Jabeng (KEADILAN),  Joseph Entulu Belaun (BN), Sng Chee Hua (SWP)
  • P 215 – Kapit – Alexander Nanta Linggi (BN), Ramli Malaka (DAP)
  • P 216 – Hulu Rajang – Abun Sui Anyit (KEADILAN), George Lagong (SWP), Ugak Kumbong (BN)
  • P 217 – Bintulu – Tiong King Sing (BN), John Brian Anthony (DAP)
  • P 218 – Sibuti – Mohamad Zaid Tandang (PAS), Ahmad Lai Bujang (BN)
  • P 219 – Miri - Sebastian Ting (BN), Michael Teo Yu Keng (PKR), Chong Kon Fatt (STAR)
  • P 220 – Baram – Ronald Engan (KEADILAN), Anyi Ngau (BN), Patrick Sibat Sujang (BEBAS)
  • P 221 – Limbang – Baru Bian (KEADILAN), Hasbi Habibollah (BN)
  • P 222 – Lawas – Baru Langup (DAP), Henry Sum Agong (BN), Alirahman Kamseh (STAR)

Sunday, April 21, 2013

Segmen Blogwalking Aisyah Humaira

[link]

Hadiah :
Review X 5 
Topup RM5 X 2
Pemilihan Pemenang :
Peserta yang paling banyak blogwalking ke blog peserta [topup rm5 x 2]
Random [review blog x 5]
Tamat :
24/4/2013 Jam 10 malam

"SELAMAT BERBLOGWALKING"

Thursday, April 18, 2013

SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY

Klik SINI untuk join!
(^_____^)
Tarikh tutup : 25/04/2013
Pemenang akan di pilih melalui Random.org
Pemenang akan di ketahui pada 26/04/2013
HADIAH
Utama : Baju I LOVE BLOGGING
4x Pemenang : Topup RM5 

Tuesday, April 16, 2013

Dapat free Mask :)

(^______^)
Lin dapat TT Swallow's Nest Flawless Whitening Mask and 20% voucher for next purchase.
Tak sabar nak try, nak save untuk weekend ni :)
Thanks TT Mask Malaysia and Tammy a.k.a. Plusizekitten!

Monday, April 15, 2013

Resepi Kek Coklat

Projek malam Isnin w/ Daniel. 1st time try resepi ni, jumpa kat FB. Simple je. Boleh bubuh coklat rice. Tapi malas nak pi kedai beli. So jadilah kek tak berhias macam ni. Walaupun kurang cantik, tapi boleh tahanlah sedapnya. Rasa macam kek coklat moist yang 1/2 kilo RM20 tu. Pasni kalau nak makan boleh buat sendiri jelah, jimat. nyum2~

RESEPI KEK COKLAT

Bahan-bahan kek coklat:
250gm butter
3/4 cawan gula
4 biji telur
2 cawan tepung gandum
3/4 cawan serbuk koko
1 cawan air atau susu cair

Bahan-bahan coklat cair atau topping:
1 sudu marjerin
2-3 sudu susu pekat manis
2-3 sudu serbuk koko
sedikit air

Cara buat kek coklat:
1. Bancuh serbuk koko dan air atau susu cair.
2. Pukul butter dan tambah gula sehingga kembang.
3. Masukkan telur sebiji demi sebiji. pukul lagi.
4. Masukkan tepung gandum selang-seli dengan bancuhan koko tadi sambil terus memukul.
5. Kukus 45 minit.

Cara buat coklat cair untuk topping:
1. Cairkan 1 sudu marjerin.
2. Masukkan susu pekat manis dan serbuk koko
3. Tambahkan sedikit air supaya tidak terlalu pekat
4. Hiaskan kek mengikut kreativiti sendiri ya..:)

Source: Facebook.


P/S: Nak lagi mudah? try Tepung Segera Kek Coklat Moist by Hana Coklat Moist. Lagi confirm senang, confirm jimat and of course; confirm SEDAP! [Click HERE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...