Sunday, April 14, 2013

Ahad Babble.


      Kerja penat kan? OK, obviously kerja memang lah penat but at least bila kita balik rumah tengok muka anak bini, bergurau senda at least kuranglah sikit penatnya kan? EH, statement tak bersesuaian. Tapi tak kisahlah. The main point is kalau ada something yang boleh kurangkan kesunyian kita, keep your mind occupied, buat kita happy and senang hati bila balik rumah, at least tak ada lah asyik nak berfikir kerja tu penat, kerja tu stress etc. Got it? Got it?
     Sejak tak bergelar student ni, HIDUP TERASA SANGAT SUNYI SEPI *giler melodramatik*  dan booooooorrrrriiiinnngg~~~ Yelah, dah tak ada aktiviti “mengukur jalan”, dah tak ada bergosip with girlfriends, sleepover tengok cerita Korea sama-sama, camwhoring 24/7, dah tak ada shopping menghabiskan duit apetah lagi nak berdating dengan BF yang jauh nun di sana and sekarang ni even masa weekend pun I rather sleep atau tgok TV daripada keluar rumah jalan-jalan. Cemuih orang Kedah kata, with same pattern, same routine setiap hari. Tak ada adventure, variation. Sila angkat tangan if you feel the same way as I am
     Lin rasa Lin miss my old life as a student, well, minus the class+exam+practical of course. OR maybe I actually miss my “punching bag”? OK fine, suddenly I realized, yang sebenarnya I miss my “punching bag” more. Ngeh~ cepatlah balik. Lama sangat nak tunggu 2 bulan.

*LIFE UPDATE
     Didn’t I say yang sekarang Lin dah jadi cikgu tuisyen Math? At last! My dream come true! Even sebenarnya jadi cikgu ganti je selama 2 bulan on weekend. 1st day? Fuh~ penat betul nak handle 23 student in one class, ajar dua kelas pulak tu. Kalau teenagers OK lagi kot sebab faham bahasa, ni budak-budak darjah 1-6. Huru hara. (+_____+)” Nasib baik lah Cikgu Lin ni penyabar orangnya and each session cuma 2 jam. Itupun terasa masa lambat berlalu. Hah amik! Padan muka sendiri. Baru tahu jadi cikgu tu susah. Atau mungkin saya kurang preparation?

Out of topic: Tak sabar nak tunggu bulan 6, 7 and 12. I call it, “Wind of Change” month ;) Dijangkakan banyak milestone akan dicapai tahun ini. InsyaAllah.

2 comments:

Farah Waheda Wahid said...

wah apa tu? nanti share ek the change of the milestone... ^_^

#ciksuzlin said...

I will ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...