Thursday, March 28, 2013

Pengalaman Berbelanja di Zalora?

Salam, Hi! Hari ni Lin nak share tentang experience berbelanja di Zalora ^_^. Hope y'all love it. OK. Here it goes~ On 26th March [Last 2 days] Lin claim voucher from Zalora and decided to get my own experience la beli barang dekat Zalora. When it comes to online shopping kan, benda yang paling penting bagi Lin ialah:
Masa Penghantaran:
Kalau claim boleh sampai 2-3 hari, pastikan barang sampai within that period.
Ketepatan Pesanan: 
[is it even a proper phrase? entahlah~]
Tak payahlah nak return balik barang kalau seller cuai hantar salah barang etc. Satu kerja pula nak pergi pejabat pos bagai kan. Baik beli kat kedai.
Keadaan barang semasa sampai:
[especially fragile item]
Paling menyampah kalau order makeup then bila sampai dia dah rosak or pecah-pecah. You know, without proper packaging of courselah rosak~

     OK fine cerewet, but I do believe other people pun want the same thing too kan? Berbalik pada cerita Zalora, Lin order Rimmel Colour Rush Quad Eyeshadow 013 Sweet Smoulder for my mom and Shoebidoobar Quilted Ballet Flats with Ribbon Detail for me. Harga barang RM55.90 + RM5 Flat rate shipping so total RM60.90. [Deduct Zalora RM50 voucher, Lin cuma bayar RM10.90 upon delivery nantilah]
     Nah~ I don't even bother to pay it online sebab Zalora ada provide COD [Cash on delivery]. According to order confirmation email yang Lin dapat, barang sampai dalam 1-3 hari bekerja so Lin expect paling lambat pun 29th baru sampai. BUT...
Yup, here it is! on 27th March. Baru order on 26th, but less than 24 hours dah sampai. How fast is that?! So, item condition macam mana pula kan? Let The Picture Speak For Itself:
Untuk packaging luar guna kotak Zalora yang keras, kasut of course lah dalam kotak kasut macam dekat kedai tu and eyeshadow bungkus dalam plastik penuh udara macam kat atas ni. Jadi seperti yang dilihat, tak adalah sebarang kesilapan order dan kerosakan barang yang berlaku disini.
Inilah barang yang Lin beli. Hohoho~ safely arrived!
#Masa Penghantaran. PASS!
#Ketepatan Pesanan. PASS!
#Item condition. PASS!
So conclusion nya Lin tak ada problem nak berbelanja dekat Zalora lepas ni.
*sambil scrolling baju on sale dekat Zalora ;)*

Thanks Zalora!

6 comments:

Mieya Atiera said...

Teringin jugak nak beli kat Zalora. but, maybe one day!

shu said...

ada blogger yg ckp xok..nsb baik Suzlin pny ok..

Puteri Panda said...

nice review, lin! baru-baru ni saya ada order barang dari Zalora juga. memang terkejut la barang sampai awal. comel la kasut flat tu. teringin juga nak beli kasut tapi belum ada yg berkenan di hati. lin, macamana nak dapatkan voucher RM50 tu?

#ciksuzlin said...

Comel kan?huhuhu.untuk tahu lebih lanjut tentang voucher RM50 tu, boleh emelkan pertanyaan pada zalorateam@zalora.com.my ^_^

#ciksuzlin said...

Tulah dear, Lin pun ada dengar-dengar juga ^_^ Tapi nampaknya smua OK.

#ciksuzlin said...

Huhuhu~ senang shopping online ni kan? sekarang Zalora ada sale tau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...