Monday, March 11, 2013

Jalan-jalan \(^______^)/

After a few months berhibernasi, last week we went to have some fun; literally. 
Tengok wayang - Rock Ooo! Rimba Bara Kembali
Memang excited nak tengok cerita ni since tengok trailer dia awal-awal dulu. Plus we do love Mamat Khalid movie and of course, who can't resist old school rock song movie right?

Eat, obviously: Food Lover Part I
The best part bila dah stay in JB ni, just fikir je nak makan apa, semua ada :) Heaven! Tapi masalahnya bila ada banyak sangat options, kita jadi rambang mata. We end up breakfast lontong, lunch nasi ayam, tea, mille crepe and dinner BBQ and steamboat. Wait, did I say mille crepe?
First time dapat makan mille crepe. Beli dekat Lavender JJ Tebrau. RM5+. Not bad (^______^) and love it.

Eat, obviously: Food Lover Part II
Someone, who mengalahkan orang mengidam asyik cakap teringin nak makan Steamboat dekat Rawa [Steamboat and Grill restaurant dekat Taman Gaya] . So, sebab dah janji kenalah bawa juga. Sanggup tu tunggu Rawa buka dari pukul 5 petang. Bila dah pukul 6 nampaknya Rawa tak buka juga. Tak pastilah kenapa, mungkin Rawa dah memang tutup kot? Last time kami makan pun last year. Last-last kami makan steamboat and bbq dekat area situ juga: Restoran Lagi Best.
     Service not bad, lebih kurang Rawa. Mungkin pilihan makanan kurang sikit, tapi tak banyak beza. Ada fresh seafood, rojak, bubur, nasi grg etc. and dua options of kuah untuk steamboat with various of dipping sauce. Per person cost RM19.50. Boleh makan sampai kenyang and meletop perot. Hohoho~

Makan lebih seronok ramai-ramai~

2 comments:

shu said...

rindu Johor..dlu msa study mmg try mkn merata2..

misz sheyla said...

ngaa laparrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...