Thursday, November 29, 2012

PART LAST: Pak Guard! Jangan Clamp Tayar Kereta Saya!

[Sambungan dari PART I]
     Fuh~ dah berhari baru sekarang ni sempat nak update cerita pasal pak guard. Maklumlah, orang tengah final exam kan. Well straight to the ending la. Lepas Lin cakap dengan security guard, pakcik tu terus pergi jumpa owner kejap by himself <--- still tak nak bagitahu siapa ownernya. So, Lin tunggulah sekejap sementara tunggu dia balik. Bila dia datang semula ke guard house, dia kata, owner tu tengah mengaji tak mau buka pintu. 
     I was like, hah? weird. Mula-mula dia cakap owner tu cina, then dia cakap owner tengah mengaji pula. Pastu dia kata kat Lin macam ni:
"Owner tu eccentric sikit dik. Tak apalah, pakcik take all the responsibility. Pakcik buka clamp. Nanti kalau perkara ni dibangkitkan dalam committee meeting or owner tanya about adik, adik pergilah cakap dengan owner. Owner tu commitee member,"
Well that was a relief, I guess. Till now tak ada siapa-siapa ketuk pintu rumah lagi, and harap-harap tak ada lah. Pleaselah, Lin lagi 2 minggu je stay Ipoh. Then I go back to JB, forever. ngeh~

Dahlah nak cuci enjin kereta nanti pun kena RM100. Tertipu ke apa?
(+_______+)"

3 comments:

zanox II said...

Engine was RM100??? Ridiculous! I buat car wash + interior vacuum + engine wash total is just RM15. Memang gila laa engine wash RM100 =.="

Suzlin Azreena Nordin said...

Wat da~ nasib baik tak hantar lagi. Thanks Kak!

zanox II said...

Much welcome :) Nak bawak kereta kena tau selok belok..orang selalu kata perempuan selalu kena tipu kalau hal-hal kereta. I don't want to be like that. Perempuan pun hebat jugak kan..hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...