Sunday, November 25, 2012

Pak Guard! Jangan Clamp Tayar Kereta Saya!

As nak exam and Lin tak berapa sihat after surgery hari tu, ayah tinggalkan kereta kat Ipoh so it easier for me to go anywhere tak perlu naik motor. OK for intro, rumah sewa Lin jenis apartment, and each unit ada parking lot sendiri which satu rumah, satu parking lot. Parking lot untuk rumah Lin tuan rumah tak bagi guna as dia guna untuk himself. Kalau Lin nak, every month Lin kena bayar RM100/month. Dahlah sewa rumah mahal, nak kena tambah RM100 pula sebulan. Bankrupt Lin. So I don't bother at first sebab Lin pakai motor. FREE.
     But not until yesterday, bila Lin bawa kereta. I park my car dekat satu parking lot ni which dekat dengan rumah and normally parking lot tu kosong. So I thought, there's no one occupy that lot la. Lagipun sebelum ni pun Lin pernah park kat situ, memang tak ada problem. Dalam 3 jam macam tu, dalam pukul 8.30 malam, memang terperanjat berok la Lin tengok kereta kena clamp! Rasa macam nak mengamuk pun ada. But eventually, memang Lin salah pun kan. So Lin pergi dekat guard house. 
     Yang paling menyampah bila time Security Guard tu minta duit denda. Kalau RM10 tak apa. Ni RM100! and start esok [Monday] lambat bayar je, kena charge RM10/day. Kalau macam ni baik sewa lot sebulan terus. Ini perkara paling bangang dalam dunia ke apa? OK fine, nak marah pak guard pun tak boleh sebab tu memang kerja dia and memang salah Lin pun kan. TAPI, ni first time pun takkan tak boleh bagi exceptional. Pak Guard tu kata tak boleh, sebab owner sendiri mengadu parking lot kena "ceroboh". Watdehek guna perkataan "ceroboh". Ingat aku penyamun ke. Hah~ ni yang nak marah ni. So Lin tanya la siapa owner, kalau la boleh negotiate so and so kan. Tapi Pak Guard tak nak bagitahu sebab konon-konon Private and Confidential, can't blame them also (+_______+)" 
     Dapat ke minta pak guard buka kunci clamp? Do I really need to pay? After this nak parking kat mana kalau tak ada parking lot? OK. Sambung cerita esok-esok, nak study.

Suspen.

5 comments:

intaNadia said...

siannye kat Lin. takleh dh ke nk nego ngan pakgad tue?

Mia Liana said...

alahai kesiannya... study elok2 ya... jangan tensen2..

Puteri Panda said...

kesian, lin. RM100 tu bukan sikit. huhuhu... tau makan duit orang je. agak2 la nak denda sampai RM100. betul ke tak owner yg buat aduan. entah2 guard tu saja nak kebas duit kali. sepatutnya beri amaran ke dulu. ini terus nak denda. hm..

Sarah Harun said...

Suzlin n rakan2.. jom join giveaway sarah skarang. Tutup esok petang. Jom ramai2 join. =)

http://elianto2323-mymy.blogspot.com/2012/11/quick-giveaway-2-open-now.html

Sarah Harun said...

Hi Suzlin. Congrats dari sarah sbb Suzlin dpt tmpt ketiga utk giveaway sarah. sarah dh email cepat2 reply tau. TQ. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...