Thursday, September 13, 2012

Saya tak sihat, cikgu.

Dua tiga minggu ni Lin tak tahu kenapa setiap hari Lin sakit kepala. Taklah teruk sangat sampai nak pengsan, tapi dia macam "lingering" tau, stress. Last week ada jumpa doktor, tapi doktor kata tak ada apa-apa and dia kata mungkin Lin stress and need some rest. Still sampai sekarang, Lin sakit kepala. Ditambah lagi dengan since petang kelmarin I have severe diarrhoea, tiba-tiba je. Tak larat asyik "bercinta" dengan En. Tan Das. Mungkin sebab Lin salah makan, tapi tersalah makan apa? Bertambah-tambah pening kepala Lin.
     Benda yang paling malas Lin nak buat bila time sakit ni kan, pergi ambil MC slip (*________*) Kepala dan perut kita dah la sakit. Tapi kalau tak ambil MC slip nanti susah pula nak bagitahu ketua Lin kat tempat kerja. Rules kan, kalau cuti kena bagi MC. Nak tak nak, gagahkan diri juga pergi pagi tadi. Lin pergi klinik kesihatan Tanjung Rambutan, dekat sikit dengan rumah. 
     Kemudian petang masa dinner, En. Qushaiey cakap mungkin sebab power spec Lin dah naik kut. BAM! Kenapalah Lin tak terfikir tentang ni walhal dah bertahun Lin pakai spec. Lepas makan kami terus pergi Focus Point dekat Giant Tambun untuk check mata. To my surprise, power mata Lin dah turun, almost half! wow~ ini pertama kali. Is it even possible? Patutlah Lin sakit kepala. Power spec dah tak sesuai. OK, akhir bulan ni Lin dapat elaun, Lin nak tukar cermin. 

note: 4 hari blog kosong.

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...