Thursday, July 26, 2012

Ramadhan ke-6

Layan Youtube.
It's Thursday! and esok Friday *obviously*. Sedihnya, esok dah balik Ipoh semula and hari Isnin dah start praktikal dekat Klinik Kesihatan Greentown [KKG]. Dah tak dapatlah nak makan sedap-sedap yang ibu Lin masak. Silap-silap tak sampai akhir bulan depan dah kena ikat perut sebab banyak benda nak kena bayar next week. (>_________<)"
     This week jarang update blog, as tak ada apa yang menarik pun nak diceritakan. Macam biasa bila balik JB, tengok TV, internet, pergi pasar, pergi Kip Mart, pergi Tesco and oh yeah~ I do some baking which didn't go well. 
     I decided to make apple pie. Biasanya beli pre-made pastry jenama Pampas tu, tapi tak jumpa dekat pun dekat mana-mana; dah satu Pasir Gudang Lin cari. So, Lin buat pie crust sendiri. Tak sure apa yang salah, pie crust tu jadi macam tart. Tekstur tart, rasa tart, and bau pun macam tart. So at the end jadi tart epal la. Mungkin salah resepi kot. 

Oh, please KKG be kind to me~ 

2 comments:

Aziela said...

ada juga effort untuk buat tu.. that's good.

Hanif said...

Selamat ber praktikal...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...