Monday, July 9, 2012

Mi Sedaap Perisa Kari. Dah try?

     Awak semua dah pernah rasa Mi Sedaap yag baru tu? OK, fine. Makan mi segera memang tak baik untuk kesihatan. Tapi sekali-sekala apa salahnya kan? Iklan Mi Sedaap yang asyik berulang dekat TV buat Lin teringin nak rasa. Tengok dalam iklan macam sedap je kan. Before ni Lin makan Mi Sedaap juga, tapi Mi Sedaap Mi Goreng Perisa Asli. Memang sedap. Part yang paling sedap mestilah bawang goreng dia. Kan?
OK. Satu bungkus besar cost me RM3.99 dekat Tesco and dalamnya currently ada 6 paket. Dalam each of this packet pula ada minyak perasa, serbuk cili, serbuk perencah and bawang goreng!
This is what it looks like bila dah campur semua serbuk perencah, cili dengan minyak. Bawang goreng macam biasalah, bubuh last sekali. Semerbak bau dia satu rumah. Macam bau mi kari real pula.
Normally Lin akan bubuh sayur or ayam dalam mi instant ni. Tapi sebab Lin makan ni 1st time, Lin nak rasalah rasa original dia. Ni mi dah siap!
Rasanya?
Bagi Lin, Mi Sedaap Perisa Kari ni memang sedap and it taste different from any other leading brand. Rasa dia macam mi kari yang betul-betul. En. Qushaiey pun suka and this Mi Sedaap Perisa Kari dah jadi another favourite kami. huhuhu. Jom try? 
v(^_____________^)v

5 comments:

CikNana said...

saya rasa nak test lpas tgk gmbr nie tauuuuuuuuuuuuuu

Ardini Humaira said...

dni ngidam dekat 2minggu gara2 tengok iklan mi sedap perisa kari... dni nakkk sangat2... lepas jumpa je terus beli... tapi pas try, tak kena lak ngan dni.. dni rasa mi megi kari lagi cedap. huk2..

Nikel Khor said...

try before, but the taste is slightly weird!

#ciksuzlin said...

@Cik Nana: Nanti dah best bagitau saya k?

@Kak Dini: (^_________^)" Taste orang lain-lain.

@Nikel Khor: maybe it because we love maggi kari more, I guess.

kaki bola said...

gua mase duk hostel dulu hari2 mkn mee sedap.memang sedap pun.huhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...