Sunday, May 27, 2012

ASUS or SONY VAIO?

Sebelum ni Lin pernah mention yang lappy Lin rosak kan?
Bila Lin beritahu ayah, dengan baik hatinya ayah nak belikan laptop baru untuk Lin. Sekarang Lin tengah decide nak beli laptop mana, semalam Lin ada survey lappy dekat AEON Tebrau.
My hubby cakap beli Asus A43TA, tapi SONY VAIO netbook tu macam cantik. Cuma netbook tak boleh bubuh CD or DVD la kan.
Sebenarnya Lin tak kisah laptop macam mana, same spec macam Acer 4315 Lin pun tak apa. Don't care much. Asalkan tahan lama macam Acer 4315 tu.
[6 tahun menabur bakti tau~~Tak pernah rosak]
Boleh buat kerja, boleh main game. Dah cukup. kan-kan?
Tak silap Lin 1-3 Jun ni ada Malaysia IT Fair dekat KSL JB. Maybe boleh survey lagi lappy before balik Ipoh next week.
 

Korang ada cadangan tak? Cadangan lappy lain pun tak apa~ please.

3 comments:

NOOR FATIN said...

aku penah pakai compaq. xtahan, kejap je rosak. huk huk skrg pakai toshiba, dah 2 tahun lgsg xpenah rosak. huhu toshiba pn okayyy..

rasanya kalau asus dan vaio, asus lagi oka kot. huhu

pavlova tu rasanya lebih kurg mcm puding caramel ;)

Akulah Hero said...

kalau ada duit lebih, apa salahnya beli macbook. berbaloi2..hehehe..
http://akulahhero.blogspot.com/2012/06/budak-smka.html

Fain Wahab said...

ASUS.. kerana kebanyakkan motherboard mereka yang buat untuk gamer. Ini pengalam mengunakan banyak komputer dari awal 80's, masa itu cuma ada IBM dan Macintosh aka APPLE.. ASUS still on top list for now baik service dalam dan luar negara (ini dari pengalaman sediri).

Kadang2 kita kena faham, bukan harga yang memainkan perananan tapi ianya lebih dari itu..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...