Tuesday, March 27, 2012

Monday and Mee Rebus Johor.

     First day, 2nd month dekat OPD [Out Patient Dept.]. Awal-awal pagi pukul 8 dah sampai, bila tengok jadual kena masuk pukul 9 pula. Ni la masalahnya kalau timetable pagi-pagi baru nak buat. Menyusahkan orang betul rushing-rushing. pfftt~! So sementara tunggu pukul 9, kami pergi padang berhadapan dengan Green Town Business Centre. Lepak-lepak hirup udara segar.
     Pukul 9 baru pergi kerja. Then 2nd time tengok jadual, lagi lah rasa "berbulu". Kena rehat pukul 12 pula. Baru rancang nak pergi Burger King dengan my hubby waktu lunch. Pukul 12 tak boleh sebab, my hubby ada kelas habis pukul 1. (>_____<)" So, tak makan lah saya. Pergi berjalan ke Guardian je beli shampoo.
     Dalam pukul 3 macam tu, seorang pharmacist ni panggil aku suruh buat survey "kepuasan pelanggan". Kena cari 10 orang. Ingat senang? but I said, OK even it's not even my job. Lepas tu cakap nak marah-marah, macam aku ni kuli dia pulak. Apa besar sangat ek pangkat ko? aku tau la aku ni trainee je. Baru je habis survey patient terus masuk kaunter, tiba-tiba ada sorang lagi suruh aku pergi ward supply sorang-sorang, ambil sekotak kecil Ganaton!. Kau tak boleh ambil sendiri? tak nampak aku sibuk? What the F?! Silap aku juga, tak say NO. Next time, memang kena belajar jadi tegas and learn to say NO. This is too much.
     Balik dari kerja, terus masak. Dah janji dengan my hubby nak masakkan dia Mee Rebus Johor. Sayur-sayur tak ada. Cuma mee+kuah dengan telur je. Jadilah kan? makan berdua je.
Encik hubby kata sedap. Aku makan semangkuk je sebab penat sangat, tak ada selera makan. Homesick nak balik Johor pun ada juga. Rindu family. Then my hubby habiskan semua mee rebus sampai licin. Dia memang kuat makan. Weekend ni nak buat mee soto pulak. Huhuhu.(^o^)"

6 comments:

  1. sedapnya mee rebus tu..tiba2 teringin..!

    ReplyDelete
  2. Pandainye awok masak kak hui!

    ReplyDelete
  3. sedapnya!!!!dh lama ngidam nie

    ReplyDelete
  4. ok la tuh... makan berdua je... namapk sedap mee rebus ni walaupun tak de sayur....

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...