Wednesday, January 4, 2012

Trainee.

     1st day? Gila exhausted tahap dewa. Aftet taklimat pagi, kami terus dibahagi dan ditempatkan di different unit.and yes, straight away kerja. My friend, Olerato [she's African] and I, for this first week dapat dekat EXTERNAL PREP [making lotion, cream an ointment, this and that]. I thought it was easy~ then we have to make 120L of this and that solution not including small glass bottles preparation, 27kg of Nasal Douche, washing+labeling thousand of bottles sampai pengsan. Sakit kepala terus. Balik rumah semalam dalm pukul 5.30 petang, mandi and konon-konon nak tidur sekejap. I end up sleeping sampai pukul 4 pagi!
     2nd day of Practical? From 8 to 9.30 am, indent and supply this and that.  lepas tu pergi tea bout 30 minutes. @10am, sambung labeling. then start buat cream, 2 batch, 25kg each I think, if I'm not mistaken. Mix all the ingredients and pack sampai nak tercabut tangan. Lepas tu buat another type of cream. yang ni leceh sikit sebab kena keluarkan dari thousands tube then kena melt etc.[aku dah rasa macam buruh kilang] Pukul 1, rehat with my hubby at Simpang Tiga. *sejuk hati* Balik dan sambung kerja lagi, tampal label dekat bottle, tampal another label dekat another bottle, then so on so on. My new friend Wawa cakap, belajar Pharmacy ni dah lah susah, kerja pun susah. Yup, Wawa you're right. (x____X)" Lepas ni aku nak jadi cikgu pulak lah. However, I feel much better today.
     Tadi sampai-sampai je rumah, ayah call, asking how my day was. I said, DEAD ayah. Rasa relief kan ada orang care pasal kita? Dulu setiap kali balik sekolah, ayah selalu tanya,
"Macam mana sekolah hari ni? Kaklong ada tanya soalan tak dekat cikgu?"
and sampai sekarang he still ask the same question *but with different twist la* even aku dah besar panjang. 
"Macam mana kerja hari ni? Seronok ke, apa buat?"
Love you, ayah. 10 years from now, I will ask my son/daughter macam ayah and try to be like him. InsyaAllah.
     Cuma, bila dah start practical ni rasa sedih sikit sebab dah kurang spend time together with my ❤. *nanges* Dari pagi sampai petang aku pergi praktikal, then dia pulak dari petang sampai malam pergi kerja. Bila dia balik tengah malam, aku pula dah tidur. Sigh~

2 comments:

udie joe said...

owh..bz sampai terlupa boyboy boy la tuh..haha..~

SyuhanaOthman said...

ohhsem.. :D best nya....jeles lah...wish dapat jadi macam akak dan ibu Ana..pharmacist ! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...