Tuesday, January 31, 2012

How's Your Day?

1. Bangun lambat hari ni. Selalunya bangun pukul 6.30 pagi, tapi terlambat sejam; 7.30 am. Memang sempat punch card before 8.30 am, tapi sarapan pagi tak sempat lah.

2. Hari ni kena buat sirap. @10am rehat, then pergi kolej sekejap, nak settlekan student registration. Lepas tu kacau my hubby buat homework dekat library.

3. Received some bad news from En. Saiful, my mentor. I'm late for subject registration blablabla. Sigh~ don't want to think about it right now. Anggap semua benda dah settle boleh tak?

4. Kembali bekerja semula until 1pm and have lunch dekat stadium. Nasi+Kuah Kari+Telur rebus= cost me RM1.80.

5. After lunch @2. Kena tukar dekat kaunter 3. Filling Rx. I love this job. Tapi ada satu masalah, ada sorang colleague aku ni frotteur. Memang la tak luak tapi being in the same place with him sangat SUPER uncomfortable. Aku dah bagitahu dekat my superior, tak nak lagi dah satu counter dengan dia. Lagi sekali dia buat macam tu, memang aku sepak je groin dia. Mulut aku dah ringan nak memaki perkataan babi. Tapi habislah segala imej sopan santun aku kan~ pffftttt!

6. My hubby text me, cakap malam ni dia still kerja. pffttt!

7. Balik pukul 5 petang, baring kejap then online, mandi and online. Ingatkan nak start buat assignment, tapi mata dah mengantuk.

8. Decided to tidy up this room, lap sana sini and vacum a bit. Looking outside the sliding door, OMG! SUPER HUGE kupu-kupu MONSTER! Freak out! Macam mana nak ambil kain lap dekat tempat sidai kain [which is outside] (o_____0)" So I start baling semua barang dekat kupu-kupu tu bagi dia terbang keluar, but it end up masuk dekat toiletteries basket. pffttt~~! Baling lagi, lagi dan lagi...finally kupu-kupu besar tu terbang~~~~~~~~~~MASUK DALAM BILIK. pfffttt~~!!!!!!!!! !!! *super freak out* Aku apa lagi, terus keluar dari bilik and tutup pintu. Agak-agak suasana dah tenang, aku masuk balik bilik. Now, aku tak nampak kupu-kupu tu dekat mana, tapi I know it's still here, inside my room. pffftt~~ terus segar biji mata, nak tidur terus tak jadi.
[google: lebih kurang macam ni lah moth tu tapi sebesar tapak tangan aku. horror.]

9. Lambat pula orang tua ni balik~

GOOD NIGHT.

P/S: My hubby takut lipas, kalau tiba-tiba ada lipas terbang. Dia orang pertama lari macam orang gila, lepas tu masuk dalam selimut sambil cakap "Selamatkan diri, Selamatkan Diri".

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...