Thursday, January 5, 2012

3rd day isn't it?

     Semakin hari semakin better; even I have to make this and that macam cheap labour. I've learnt a lot though. Tomorrow will be my last day dekat Galenical Dept. [External] and next week attach dekat store pula. A bit sad la sebab, syok wo kerja dekat sini. Even I'm new, tapi tak rasa new pun. Semua orang friendly, best. HOHOHO.
     Cuma ada something la yang bothers me today; my "not-so-good-friend" from college la~ keep asking me, is that your wedding ring? why you have to wear two rings? where's your husband, how's he doing, how many subject he takes?...like hello~~~who the hell are you to ask this and that segala macam pasal laki aku. Laki aku pun tak kenal kau la. Pasal aku kau tak nak tanya pulak kan? damn. kalau tanya sekali tak apa tau, ni tanya banyak-banyak kali. Gila annoying. Cacat ke apa. Sampai ada satu part aku macam malas dah nak layan bila dia cakap;
"You know Suzlin, I didn't believe you were married, you're so young. Commitment is not my thing. So when you plan to have a child? This year? No?! Don't get pregnant, you should have 5,6 years together. When the baby pop out, all you have to think is bout them"
     Aku cuma balas. Oh yeah? Hmm. OK. Walhal dalam hati nak cakap, Oi minah, lantak aku lah nak kahwin ke, nak ada anak ke bukan pakai duit ko kan and sikit pun tak ada kena mengena dengan ko. Benci tau. Hangin satu badan aku. Tiba-tiba je minah hitam ni, macam nak menyakitkan hati aku pulak. [Puas hati dapat mengutuk orang dekat blog kan?]
    Enough with that, hope tomorrow bekerja dengan jayanya. Ada juta-juta lemon ointment nak repack and other batch of ointment lain yang belum bancuh. (*______*)" Nasib baik esok hari Jumaat. Pagi kerja sekejap, rehat lama, then sekejap je dah pukul 5. 
Note: Browse happy monsters. @ tmblr. Now. Nak pindah rumah ke tak nak pindah?

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...