Saturday, November 12, 2011

[Tutorial] Macam Mana Nak Tahu Kalau Ada Orang Curi Pakai Wireless Kita?

"Menumpang" Internet Connection Orang Lain?
Hari tu masa pergi PC Fair ada, mata ni tertarik dekat alat untuk crack wifi.
err..alat untuk crack wifi?
macam seronok je kan. Tapi buat apa pun nak beli, kan aku dah ada Streamyx yang laju sebulan bayar RM110++ *hu. hmm~
So, hari ni aku nak bagi tips, macam mana nak tahu kalau ada orang curi pakai Wireless Streamyx kita yang kita bayar RM110 atau lebih setiap bulan tu:
*mode stingy* 
Download software ni:
dan Install.
Cara Guna:
Klik Icon Wireless Network Watcher untuk Buka.
Software ni akan Automatic Scan IP and macam kat bawah ni resultnya:
[klik gambar untuk tumbesaran pesat]
Yang 1st Line IP komputer korang
*memang patut ada*
2nd Line tu IP Router korang
*memang patut ada*
3rd line tu?
jeng3. sapa kah itu? hah? sapa2? mesti orang curi wireless kan?
*contoh. OK? dalam gambar ni 3rd line ni hp my ❤ la. dia online guna Phone*
OK faham?
kalau korang tak faham, korang boleh tanya aku kat 
OK?

Cara untuk REMOVE:
Buka router TM
Masukkan password admin
Cari wireless advance
Masukkan MAC address  org yg curi line tu
Tapis and settle ;)

17 comments:

kyrul said...

thankz for the tutor ;)

Aisyah Ismail said...

thnx . memang berkesan :)

Anonymous said...

bagus info tu...tp macam mana nk kick/drop owg yg curi tu drp guna wifi kita?

Bobo said...

kita boleh tahu tak apa die buat guna wifi kita? skrg ni bahaya, kerjaan ambil serius jenayah internet, yg kena pemilik line yg di daftar tu..

Muzri Success said...

tip yg berguna dari tuan tanah!!!

#ciksuzlin said...

welcome (^__________^)v

#ciksuzlin said...

welcome (^__________^)v

#ciksuzlin said...

oh. itu kita kurang pasti (>_________<) Kalau kita jumpa, nanti kita share k?

#ciksuzlin said...

xtau. Tapi kalau in case apa-apa, just write his/her ip adress pun dah boleh trace siapa.

#ciksuzlin said...

(^_______^) ok.

Jennedynn Edlynn said...

nice :)

Anonymous said...

awk memag ske..jgn wak ralat..hehehe..gura je...jeng3X.spe pgguna ke-4..

Anis said...

http://download.cnet.com/Who-Is-On-My-Wifi/3000-18508_4-75179802.html?tag=dre


cara utk tahu dan cara utk off kan wifi kita yg orang tengah guna..

Anis said...

http://download.cnet.com/Who-Is-On-My-Wifi/3000-18508_4-75179802.html?tag=dre

cara utk tahu dan off kan wifi kita yg org tengah gunakan..

Khairul Fitry said...

kalau nak remove orang tu cmne plak ?

Slumber Line said...

tq makcik comel cute hehe

Suzlin Azreena Nordin said...

tukarlah password