Wednesday, October 19, 2011

[review-ing] my skin care daily routine.

orang nak buat entry pasal facial care. aku pun nak buat juga.
so, here it goes~
nak kulit macam ni?
atau begini?
atau mungkin juga begini?
okay. intro minta pelempang.
definition perfect skin untuk aku:
☑ bebas jerawat.
☑ bersih. tak ada bintik-bintik.
☑ ton kulit sekata.
☑ tak ada bekas jerawat.
☑ kurang minyak.
setakat ni, alhamdulillah.
Senarai produk yang aku dah guna more than 5 years:
3 Step ni yang paling penting. dulu aku ada try Clinique 3 Steps tu. ya, ianya memang berkesan. tapi..tapi..tapi.. mahal sangat~
(*____*)
so, I switch back to this thing.
untuk cuci muka aku pakai OXY Whitening Wash [RM11.90]. Toner, Simple Soothing Facial Toner [RM15.90]. Olay Total Effect Moisturiser, [RM39.90 *kadang-kadang RM29.90 time promosi]
Weekly [time aku rajin je], memang dari dulu aku pakai St. Ives Facial Scrub ni [RM20++]. Untuk Mask aku pakai dua jenis sekaligus, Bioglo Clear Pore Deep Cleansing Mask [RM20++] dengan Bioglo Pure Aloe White Radiance Facial Mask. [RM 15++]
both beli dekat Cosway.
impossible la kalau aku cakap aku tak ada jerawat lansung kan. kadang-kadang ada jugak sangkut 2,3.
so, aku guna Nexcare Acne Patch, tak pun Nixoderm.
*dah buruk sebab aku beli dah lama, guna pun sekali sekala kan*
kesimpulannya,
muka kita ni kena jagalah. invest lebih sikit pun tak apa. kalau muka kulit dah cantik, tak payahlah pakai makeup tebal-tebal. save duit tak payah beli makeup. tak payah nak edit gambar kat FB/blog lebih2. ye tak?
yang paling penting~ senyum. tak perlu kata apaapa.
hohoho.

6 comments:

AcidFlynN Wraith said...

auwww heheheh kesan gambar ketiga yang memberi impak. hahahaha

#ciksuzlin said...

@AcidFlynN Wraith jeles kan?kan? jgn buat bahan plak. kah3~~

ainraus said...

okay. baru sampai blog ni tahun 2012. thanks for the tips okayyyy! :D

Anonymous said...

Toner simple tu ok x? ..review sikit? Tq

#ciksuzlin said...

wlcome :)

#ciksuzlin said...

OK. Lin guna sampai sekarang :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...