Saturday, October 22, 2011

[review-ing] ACUVUE® advance Plus with HYDRACLEAR Contact Lense

Last month aku ada redeem sample Acuvue Contact Lense.
Acuvue® Advance Plus with Hydraclear to be exact.
[psst..kalau korang pun nak, boleh pergi kat sini-->KLIK!]
so, today i've decided to try this.
well~ I'm  not a regular contact lense user though.
leceh. nak buka balik, nak basuh, then nak pakai.
ugh~
plus bila pakai contact lense mata aku jadi kering, merah walaupun baru sejam.
(>____<)"
sebelum ni, aku pakai yang monthly disposable punya.
yang aku redeem ni yang 2 minggu punya.
what it's claims?
ACUVUE® ADVANCE® PLUS is an innovative lens featuring HYDRACLEAR® Technology providing all day moisture for exceptional comfort - you’ll barely feel the lens in your eye! See with crisp vision and feel comfortable in your lenses from Day 1 to Day 14.
result:
First 1 hour
lepas pakai aku terus keluar rumah. as a minah rempit yang berjaya, normally, bila pakai contact lense, angin menderu dari arah depan *skema* memang buat mata aku kering and pedih. 
tapi this time tak pula. sampai aku fikir contact lense aku dah jatuh sebab tak rasa apa pun kat mata.
after 2 hour
masih OK. a lil bit dry. sebab duduk dalam aircond.
after 4 hour in a row
after re-wet it 2 times. still mata tak merah.
yeah~
dah jumpa contact lense yang sesuai dengan aku.
lepas ni boleh pergi beli.
like?
yes! yes! yes!
dislike?
still, pakai contact lense memang leceh.
*pemalas~*
overall.
highly recommended!
4/5
seriously. untuk 1st timer tak payah risau. Contact Lense ni memang best and easy handling.
antara masalah yang selalu kita ada bila time nak pakai contact lense ni kan *termasuk aku*,
kita confuse, contact lense tu terbalik ke tak.
kan?
tapi dengan Acuvue®, kalau korang perasan ada tulis 123.
kalau korang tengok tulisan 123 tu terbalik. maknanya lens tu terbalik lah.
nampak tak? 
[klik gambar untuk tumbesaran pesat]
[klik gambar untuk tumbesaran pesat]
senang kan?

For more info boleh check dekat ACUVUE page.

1 comments:

NOOR FATIN said...

aku xpenah la pakai contact lenss. pengsan kot. hehe