Tuesday, October 4, 2011

resepi krispie treat. sangat omputih ko jah~~

dulu masa kecil-kecil dalam umur aku 8,9 tahun *skema* selalu makan kudapan ni:
satu 70, 80 sen rasanya *mahal!* tapi sekarang macam dah tak ada. kenapa ek?
kat Tesco tak ada, kat JJ tak ada, kat Giant tak ada.
kenapa..kenapa..kenapa..
yang cereal je ada.
so, aku try la google benda ni kat laman sesawang.
jumpa resepi dia kat sini:
Ingredients:
3 tablespoons butter or margarine
1 package (10 oz., about 40) regular marshmallows
- OR -
4 cups miniature marshmallows
6 cups Rice Krispies®
Directions:
1. In large saucepan melt butter over low heat. Add marshmallows and stir until completely melted. Remove from heat. 
2. Add KELLOGG'S RICE KRISPIES cereal. Stir until well coated.
3. Using buttered spatula or wax paper evenly press mixture into 13 x 9 x 2-inch pan coated with cooking spray. Cool. Cut into 2-inch squares. Best if served the same day.
...
excited.excited.excited.
eh.betul ke ni resepinya? betul ke ni jajan yang aku suka mkn tu?
rupa macam ada. rasa dan bau tak tau lagi. apa kejadahnya bubuh marshmallow pulak kan. so i've decided to try this. kalau sedap, boleh buat lagi~
pagi2 morning aku dah tungtangtungtang kat dapur.
*pukul 5.30 pagi okay~~~~matilah~~*
bahan-bahannya:
in the making:
output: bekal pergi sekolah kolej
result:
sedap. sedap. sedap.
manis. manis. manis.
k fine. puas hati. next time boleh buat lagi!
*my ❤ suruh buat rasa coklat pulak*
(。◕‿◕。)

1 comments:

Hannah Lee said...

thanx kongsi resepi...mmg minat gileeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...