Friday, September 23, 2011

[review-ing] Sweet Teatime Mini Set

hari tu kat entry ini aku ada menang 
Sweet Tea Time Mini Set kan?
hari ni aku nak buat review sikit:
Sweet Tea Time Mini Set from my Beauty Diary
Harga: RM39.90@Guardian
dalam kotak ni ada:
Vanilla Souffle Face Scrub 50ml
Strawberry Yogurt Amino Acid 30ml
Chocolate Truffle Sheet Mask 1pcs
Earl Grey Tea & Macaron Sheet Mask 1pcs
start with:

Vanilla Souffle Face Scrub
what it's claims?
A scrub foaming cleanser with fine & elastic lather, it contains natural papaya yeast plus plant-based moisturizing factors, and gives you a mild but intensive skincare performance. Once pressed, it generates soft & scented souffle instantly, apply gentle on skin and enjoy this comfortable skincare treatment! For general skin types.
appearance etc.:
face scrub macam whipped cream. sama konsep macam 
Ginvera Marvel Gel or Gel Pengelupasan Syahirah cuma yang ni dalam bentuk mousse.
cara guna:
clean your face, 
[shake bottle before use] 
press and spread all over the face
[except lips dengan mata]
 lepas tu, buat urutan kat kulit muka secara membulat, 
*don't to harsh* till you see some grain.
like?
packaging cantik
yup, it works. clear skin.
dislike?
bau tak best pon, bau Alkohol je lebih
a lil bit irritate my sensitive skin
pedih mata
mahal
overall
2/5
love the result, tapi mahal. kalau beli produk ni sahaja RM69.90 untuk 120ml. tak berbaloi. better beli yang murah macam Gel Pengelupasan Syahirah. tak mau beli lagi. 
tapi kalau dapat free, haruslah mau kan~

Strawberry Yogurt Amino Acid 
what it's claim?
 A mild creamy cleanser that does not contains soap content, while with the use of amino acid with fruity strawberry & yogurt extract as cleansing ingredients. Soft, comfortable like yogurt, mild, and with pH value very similar to skin, it helps remove dirts while balance sebum and moisture level, would be another new kind of cleansing experience with romance.
appearance etc.:
thick and creamy. ada macam manik-manik warna merah.
like?
wangi macam bau gula-gula
packaging cantik and dalam mangkuk yang kire eco jugak la sebab boleh guna sehingga titisan terakhir. tak macam conventional facial wash bubuh dalam tube kan~ inovatif habis!
guna sikit pun banyak buih.
dislike?
pekejadahnya korek pakai jari, tak hygienic
mahal
overall
2/5
tak mau beli. bwek~

Chocolate Truffle Sheet Mask dengan Earl Grey Tea & Macaron Sheet Mask
what it's claim?
Chocolate Truffle Sheet Mask. Moisturising & softening the face in a 20-minute treatment.
Earl Grey Tea & Macaron Sheet Mask. Illuminating & clarifying the face in a 20-minute treatment.
appearance etc.:
normal. macam sheet mask yang lain juga. buka packaging dan bubuh kat muka for 20 minutes. cuma aku tak pakai 20 minit, aku pakai berejam sampai mask tu kering betul. jimat~
like?
terbaik~! mask ni dah termasuk dalam favourite product aku.
memang berkesan especially Earl Grey Tea Macaron Sheet Mask. buat muka cerah berseri kalah Lisa Surihani~
wangi~! satu macam bau teh hijau ke apa, satu lagi mestilah bau cokelat kan.
dislike?
mahal. tu je.
overall
5/5
terbaik! nak beli lagi kalau ada duit lebih!
highly recommended.

ok. TQ.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...