Tuesday, September 27, 2011

monday blues.

penat giler hari ni. 
walhal kelas ada satu ja.
(*___+)"
lepas kelas terus pergi Jaya Jusco.
Redeem barang Estee Lauder.
maklumlah. nak beli tak mampu kan~
tak try lagi.
tapi macam OK. 
then macam biasa kalau dah sampai JJ mestilah pergi MPH kan.
duit tengah tak ada tapi aku dok galak jugak beli buku ni:
World's 200 Hardest Brain Teasers: Mind-Boggling Puzzles Problems And Curious Questions To Sharpen Your Brain
By Gary R. Gruber
Harga: RM24.90
kenapa beli?sebab nak mengaktifkan otak secara optimum *chewah* korang tau tak bila otak tak digunakan , brain loses brainpower bilamana dendrite dalam otak anda tu lost connection with major centre, and receptor sites fall away, blocking the passage of neuron transmission bla bla bla.
sangat jadah explainantion nya.
senang cerita. kalau otak anda tak gerak, haruslah otak anda makin lembab dan lembab dan lembab.
senang cerita.
so, dengan buat benda-benda lagha berfaedah macam ni,
secara tak lansung otak anda boleh digunakan dengan cara yang baik lah. kalau fikir cara nak buat bom pun ok juga.
and korang tau tak kalau buat puzzle hari2 boleh kurangkan risiko dementia?
apa kejadahnya dementia tu? nanti-nanti aku story ek?
The Groovy Guide Parenting Gen Y and Gen Z 
By Jamilah Samian and Ahmad Fakhri Hamzah
Harga: RM39.90
kenapa beli? oh. ni memang sangat advance ok~ nak kata dah jadi ibu pun belum lagi. Parenting jadahnya kan? saja-saja beli sebab *unexplainable* bajet nak buat preparation siap-siap sebelum jadi ibubapa la kot.
hahaha.
(¬_¬)
saja beli. sebab ada voucher MPH RM15 and buku puzzle tu ada less 30%. So after deduct, total RM42.35.
nanti dah habis baca baru buat review ek?
oh dem. banyak giler dah buku.
rak dah penuh.
tak tahu nak letak kat mana lagi.
ada sapa-sapa nak belikan aku e-book reader tak?
Ipad ke Samsung Galaxy Tab ke?
terima kasih ek?
hahaha.
dah. nak study. next month dah final.
salam.

1 comments:

sengat said...

wah nak beli gak la buku tu..kang otak wa shot lak!! hehehe nice info pasal buku n otak..

singgah sini dari johor blogger..... have a nice day!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...