Sunday, September 4, 2011

berkenaan hari raya.

lama tak update blog. so ini entry untuk seminggu.
ok. start with malam raya. 
balik pun sehari belum raya kan~
memang lepak naik bus, dengan beg berbondong-bondong.
so, 2nd projek buat kuih pun bermula.
kuih macam hari tu jugak. suji dengan cornflake.
senang.
ayah kata tiap-tiap tahun, balik-balik kuih sama. 
memanglah, dah ini yang tekak aku suka makan.
(*____*)
pagi raya.
pakai jubah, shawl kaler hitam bajet orang berkabung.
*depressed sebab ada exam and assignment yang banyak dan perlu disiapkan within cuti ni*
ini satu-satunya adik perempuan aku.
kak uda.
suka ber"camwhore" sama macam..err..aku.
baby daniel with uda.
baby daniel with aliff.
 ya. agak sengal disitu.
ala-ala Dr Rozmey gamaknya.
 tak habis-habis lagi. angah, uda and aliff.
 misi merosakkan gambar uda.
 oh. gambar raya tahun ni tak ada complete satu family. uda yang ambil gambar ni. uda tak pandai ambil gambar la. goyang ja semua.
baju raya haruslah tak sama kan. bukan boria pun.
ceh.
balik kampung 3 hari je. hari raya ketiga aku dah sibuk nak balik Pasir Gudang. sebab bosan gila tahap dewa gaban stay kampung.
tak ada kawan.
wooo~~family yang lain ramai, tapi ramai yang tak balik.
(X___X)"
macam raya tahun-tahun lepas jugak.
feeling raya dah makin berkurang kut. mungkinlah.
hari raya ketiga la ni. ya. aku pakai jubah dan shawl yang sama sepanjang hari raya.
tak ada baju dah.
tapi aku basuh tiap-tiap malam okay~
ni dekat perkarangan Masjid Jamek Kota Tinggi.
ibu tunjuk rumah imam yang ayah dengan ibu nikah 23 tahun yang lalu.
*rumah yang ada budak-budak tu*
ini gambar hari raya ke empat
ex-classmate darjah 6 dulu datang ramai-ramai buat onar.
ya. baju jubah yang sama lagi.
(*____*)
...
tiket balik ipoh beli hari Sabtu, pukul 9 malam.
RM90.
aku tertipu ke apa ni?
cis.
baik naik flight terus.
naik double nampak. and tak jadi balik SP sebab tiket tak ada.
woooo~~
naik bas dekat Pasir Gudang, tapi dekat Larkin kena tukar bas pulak. yang bengangnya, aku kena tukar bas sampai 4 kali.
dem. penat nan mamp*s.
sampai Ipoh dalam pukul 6 pagi Ahad.
sampai-sampai rumah terus mengemas and tunggu suami tercinta balik, okay~
*haruslah*

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...