Saturday, September 10, 2011

90 days challenge without "nasi", ada berani?*

aku pendek. overweight.
terlebih 7kg.
mula-mula aku tak kisah. my ❤ pun tak kisah. 
tapi bila orang sekeliling dengan jujurnya cakap aku gemuk.
sedikit sebanyak, aku rasa down sikit.
YoYo & CiCi emoticon
yang tak boleh bla, ibu dengan ayah pun sama
cakap i gemok! kurang kurus
*ok fine! ok fine!*
so dengan itu, aku dah ambil keputusan muktamad.
aku nak jadi anorexia kurus!
YoYo & CiCi emoticon
disebabkan dari hari discharge from ward hari tu;
7 September 2011,
aku tak makan nasi, so kira start dari tarikh tersebut je la ek.
*kira hari ni hari ke-4 la kan*
InsyaAllah dijangka tamat pada 5 Disember 2011.
sejajar dengan itu juga, i pledge to:
YoYo CiCi emoticon
drink 2 Liter of water everyday
YoYo & CiCi emoticon
eat healthier
NO soft drinks, only juice, tea etc.
limit fast food intake to ONCE A MONTH
YoYo & CiCi emoticon
exercise every 2 days, 30 minutes/session
YoYo & CiCi emoticon
get enough sleep, 6 hours everyday.
yeah!
semoga berjaya;
to myself!
YoYo & CiCi emoticon
dan aku telah meng'create' journal ini
*nota: oh. as a reward for myself, every 10 days, akan ada satu hari dapat makan nasi. sebab; nasi makanan ruji. sebab; aku orang malaysia. kang jadi omputih, susah pulak.

5 comments:

Miss Nadya said...

wah...tabah...tanpa nasi..:)

new entry :: Cik Anon Kutuk Nad ツ

Mr.Thinker@Ali said...

jia you!

ijan said...

Wow, jika diikut semua peraturan di atas, insyaAllah tak ada masalah tu. Bukan setakat 7 kilo, lebih pun boleh :)

NOOR FATIN said...

semoga berjaya!!! hehe

sengat said...

wah!!! gud luck!!!! nanti letak pica before and after kay dak kurang kurus,,, :)