Monday, August 15, 2011

Siapa Kata Kulit Berminyak Tak Pelu Pakai Pelembab?

perlu OK~ bukan, ini bukan sebarang konspirasi pemasaran. 
kat entry >ini< aku ada cerita pasal sample from Clinique kan?
Clinique Superdefense 25/PA+++ Age Defense Moisturizer
this is my 2nd day. semalam ada pakai jugak.
biasanya 2,3 jam lepas cuci muka memang muka aku heavy berminyak kat T-Zone, tapi semalam macam kurang. First I thought, mungkin semalam ahad kan, kurang aktif, kurang cahaya matahari, tapi today pun sama jugak. after afternoon class usually i will wipe off those minyak2 kat muka with  2 oil control film johnson2. tapi hari ni kan puan2, cuma pakai 1 film je. tu pun tak banyak. 
boleh recycle lagi guna waktu petang.
hahahahaha.
and SPF25/PA+++ ok~
(^_^')
cuma bau krim nya tak best and rasa macam berat kat muka pun ada.
oh yeah~~dan MAHAL dan MAHAL dan MAHAL.
RM190 tak silap.
yang lain~~PERFECT!
tapi lepas dah habis pelembab ni, aku kena la berbaik balik dengan Olay total effect
tu yang kecil tu. moisturiser.

olay ni kan aku dah pakai ni since aku form 4. memang la aku muda remaja, moisturizer ni untuk orang tua kurang muda, tapi nilah satu-satunya moisturizer yang sesuai dengan aku. 
zaman-zaman dulu harganya RM45++ pastu kalau offer RM30++. now ni kadang-kadang kat Watson/Guardian RM25++ pun boleh dapat. ada jugak yang botol kecil, tapi aku tak pernah beli. <RM25 rasanya. memang mahal sikit moisturizer ni, tapi satu botol besar boleh tahan sampai 2,3 bulan. berbaloi. kalau dah biasa pakai, agak2 ada harga offer <RM30, baik terus angkut banyak2. lebih jimat. mak aku pun pakai. dulu dia banyak jeragat. biasalah orang tua kurang muda, then tak sampai sebotol dia pakai, jeragat dah hilang. 
*sumpah. aku dah macam jurucakap olay kan*
for more info korang boleh google sendiri la. kalau korang tak percaya gak. meh, aku interframe muka aku.
hahahahahahahaha.
aku memang kurang berjerawat.
haruslah kerap menjaga muka kan~
apa? apa? yang hitam2 tu?
itu tahi lalat la sengal~
yeyeye. muka aku tak simetri. aku tau.
ko jangan pelik pulak.

2 comments:

ada mokhtar said...

nice tips. ptt la kulit u bersih je . should try too =)

#ciksuzlin said...

@ada mokhtar tq :] try la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...