Tuesday, August 16, 2011

berkenaan sira labu.

oh. hari ini saya berasa sungguh terharu.
ahaks~
*hanya kerana dapat makan sira labu*
tak ada gambar.
sebab tak cantik. macam apa je.
 (ಥ_ಥ)
aku dah bubuh kat FB,
ada orang kata "eeee". sedih betul.
malas nak bubuh gambar sira labu yang aku buat.
kang kalau aku bubuh kat blog, then ada orang kutuk,
tak pasal2 aku touching lagi.
lebih baik tak payah bubuh.
tak reti aku nak berhias bagai.
aku bukan pandai masak.
baru merangkak rangkak.
at least, aku cuba yang terbaik kot. 
mungkin aku tak kreatif macam kak ijan.
tapi rasa labu sira aku sedap.kalau tak sedap aku tak makan.
rasanya macam nak habiskan semua.
dah lama rasa nak makan labu.
dulu ibu selalu buat pengat labu campur keledek campur keladi and campur ape ntah lagi.
tapi aku suka makan labu je.
sedap.

Resipi Sira Labu
250gm labu dipotong dan dibersihkan
100gm gula merah
50ml air
3sb santan pekat
Secubit garam

Susun labu di dalam periuk. Masukkan gula merah dan secubit garam ke dalam nya (spread evenly). Campur air dan santan pekat, tuang ke dalam periuk tadi.
Tutp periuk dan masak dengan api perlahan sehingga labu empuk dan kuah agak pekat.
Siap!
*kredit to blogresepi*

dah lupakan lah semua. yang penting perut aku kenyang.
...
kuiz siang tadi berjalan dengan jayanya~
termasuklah pop kuiz Pharm Service yang ntah apa2.
most of my homework dah siap,
tinggal presentation OSHA, Video Mandarin and latihan sikit dalam buku kuning dispensing.
nak siapkan esok. senang hati.
tak terkejar-kejar.
esok pun cuti, tak ada nak buat apa.
*bajet student cemerlang kan*
...
baby Daniel dah besar
macam biasa asal call ibu je mesti dia yang angkat
berbual dengan dia ntah apa-apa sampai nak dekat sejam
enjoy. hahaha.
love him.

1 comments:

NOOR FATIN said...

ala. nape x letak? wuwuwuw. nak tgkk gakk. abaikan kata2 orgg. nanti pos la kat aku skit :P aku xingt la penah makan ke x. heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...