Tuesday, August 16, 2011

1kampus?

[klik gambar untuk tumbesaran pesat]
ahad lepas ada satu emel masuk, from 1kampus.
honestly my 1st thought was
 spam kah ini?
(.___.)"
then i was like
woah~
1malaysia?
1kampus?
waaa~
ada contest tau
giler best hadiahnya:
...
Tempat Pertama
RM50 CASH + 3 Tahun Hosting Tajaan CoolServer (Tanpa domain) + RM 50 Voucher dari The 7th boutique

Tempat Kedua
RM20 + 3 Tahun Hosting Percuma Tajaan CoolServer (Tanpa domain) + RM 30 Voucher dari The 7th boutique

Tempat ketiga
RM10 + 3 Tahun Hosting Percuma Tajaan CoolServer (Tanpa domain) + RM 15 Voucher dari The 7th boutique

Saguhati x 4 Orang
Tempat keempat
Topup RM5 + 16 muffins (worth RM35 include postage) tajaan The 7th Muffins
Tempat kelima
Topup RM5 + 9 muffins ( worth RM 25 include postage) tajaan The 7th Muffins
Tempat keenam
Topup RM5 + 4 muffins (worth RM13 include postage) tajaan The 7th Muffins
Tempat ketujuh
Topup RM5

* Hosting tertakhluk kepada terma dan syarat pihak penaja. Term & Condition apply.
(Blog pemenang akan diberi topap extra rm 5 sekiranya kami spotted dalam google bila search 1kampus)
...
gempak kan?
ada juga info-info yang mengatakan 
(Klu contest ni dapat sambutan ramai, next contest hadiah akan lagi up!
Mungkin iPad 2 dan hadiah2 bonanza yg menarik untuk anda)
betul la~
ish. korang ni. tak tengok betul2 ke cebisan emel kat atas ni.
cuba klik kasi besar. tak nampak ke perkataan IPAD kat situ?
(0___o)"
kalau tak mahu masuk contest pun tak apa.
just register kat 1kampus ni~
selain melayan FB,my___,FS,Youtube segala bagai
boleh juga kita layari laman web 1kampus sambil merapatkan tali persaudaraan sesama kita.
bertukar-tukar pandangan dan pendapat.
bagi yang lahir pada tahun 1989
jom meriahkan group ini
yang bukan pun tak apa.


Laman web yang diasaskan dari laman web myfwen.com yang telah diwujudkan pada tahun 2007 dan mempunyai ahli seramai hampir 5000 ahli. Kemudian pengkalan data myfwen yang terletak di Toronto, Canada menghadapi masalah yang telah menyebabkan ke semua data telah hilang.
Pada akhir tahun 2009, myfwen digantikan dengan laman web yang dikenali dengan nama Komuniti 1 Kampus. Beberapa bulan selepas Komuniti 1 Kampus dibangunkan, Komuniti 1 Kampus terpaksa ditutup disebabkan kos server yang tinggi menyukarkan 1 Kampus untuk beroperasi.
Kini pada Disember 2010, Komuniti 1 Kampus, bangkit semula untuk memberikan perkhidmatan kepada semua golongan. Sehubungan dengan itu, sokongan anda amat diperlukan dalam mengembangkan usaha murni Komuniti ini.
Maksud disebalik 1 Kampus
Satu, mewakili semua ahli komuniti, dimana semua ahli adalah sama, tidak mengira golongan, agama, jantina mahupun warna kulit. Satu juga mewakili nilai kerjasama dan bersatu pada, dimana saling bantu membantu antara satu sama lain sebagai satu identiti.
Perkataan kampus pula digunakan sebagai simbolik untuk mewakili sebagai pertukaran dan perkongsian ilmu, dimana kampus (universiti) adalah instituisi tertinggi untuk mendapatkan ilmu pengetahuan.
Matlamat Komuniti 1 Kampus
Bertindak sebagai platform pertukaran maklumat, pandangan dan ilmu pengetahuan, disamping ahli dapat mengenali antara satu sama lain melalui komuniti yang disediakan. Komuniti yang terbuka untuk semua lapisan umur.
Mereka adalah tulang belakang dalam menjayakan komuniti 1 Kampus, memberikan komitmen yang penuh dalam memastikan 1 Kampus mendapat tarikkan umum, terutamanya kepada pengguna yang mengunakan facebook sebagai platform utama kehidupan seharian. Pengambilan crew adalah berdasarkan komitmen yang diberikan sepanjang tempoh 1 Kampus diwujudkan. Bagi mereka yang berminat untuk menyertai crew 1 kampus, anda boleh terus berhubung terus melalui mesej kepada administrator 1 kampus melalui profile. 1 Kampus mengalu-alukan mereka yang berminat menjadi crew.
Pautan 1 Kampus
Selain berhubung menerusi laman web rasmi 1 kampus, anda digalakkan untuk bersama 1 kampus menerusi pautan Facebook dan Twitter. Berikut adalah pautan untuk memudahkan sebarang penyebaran maklumat terus kepada anda.

  1. Facebook Application : http://facebook.com/1Kampus (Like Us)
  2. Facebook Group : http://facebook.com/home.php?sk=group_175975279087561
  3. Twitter : http://twitter.com/1kampus (Follow us)

1 comments:

aien said...

nice...keep it up

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...