Friday, August 12, 2011

12 hari berpuasa :B

berbuka roti john hari ni
allergy penuh satu muka
mengadu kat ibu
then ibu cakap, jangan makan belacan
er~sambal nasi lemak semalam ada belacan ka?
...
o dem. forgot already next week ada quiz antieffective.
banyak giler kena hafal.
antibiotic,antihelmint,HIV,aids etc
*nak nanges*
last time drug list sikit je tapi cuma dapat hafal 70%
nasib baik apa yang dihafal tu keluar
cuma 2,3 yang macam sangkut sket
masalahnya tengok je muka Cik Azizah lecturer Dispensing
aku terus panik kan
tak dan dah nak hafal banyak2
hah~
panik OSPE dispensing, panik OSPE PharmService
panik tutorial, panik kuiz, panik midsem exam
panik FINAL EXAM
kira semua panik la
kalau panik 1+1 pun boleh lupa
nak bernafas pun boleh lupa.
...
hari  ni dapat statement MPH
RM313.22 since last 6 months
banyak jugak tu
dapat rebate RM15
yeah~!
tu tak termasuk yang beli kat Popular
memang suka beli buku banyak2 kan
tapi bacanya tak sempatsempat
bajet busy memanjang
ni sebab terpengaruh dengan The Malaysian Reader la ni
before ni baca ebook je
sibuk2 nak cari ebook reader
kumpul duit nak beli ipad/samsung GT segala bagai
last2 tak beli sebab duit kena dulukan kat benda lain
(ಥ_ಥ)
maklum la, bukan orang kaya kan.
sedih tau. nasib baik ada my ❤. dia kate daripada beli device macam tu, baik terus beli buku je.
RM1500++ dah boleh beli buku buat library.
betul jugak kan my ❤ cakap.
cuma masalahnya, tak cukup space nak bubuh kat mana.
(ಥ_ಥ)
currently, aku tengah baca buku Triple Your Reading Speed by Wade E.Cutler.
my ❤ belikan hari tu as birthday present with other books.
 
saje je nak tambah soft skill ni since aku pun memang suka membaca kan.
er~~nak membaca buku ilmiah lagi.
dari dulu memang nak belajar speed reading
nak beli bukunya mahal, so aku download la ebook speed reading.
download je. tapi tak baca pun.
sebab pedih mata membaca kat skrin laptop lama-lama.
ada buku yang aku curi-curi tumpang print kat ofis ayah dulu.
kalut sangat nak membaca kan.
bajet.bajet.bajet.
betul lah. sedap membaca pegang kertas fizikal lagi ad feel.
tapi kalau ada orang nak bagi free ipad 2 or samsung galaxy tab yang baru ni, apa salahnya.
kindle pun takpelah~~
HAHAHA.
(._.)
cuma masalahnya ni sekarang, aku membaca memang laju
tapi macam kureng sket comphrehension nyer
kalau based on 1st and 2nd test kat dalam buku speed reading yang aku baca ni;
both 50% only.
ngeh~
takpa2, kita tengok next progression.
maybe my English is not good enough like The Malaysian Reader kan and bukan la genius, sekali baca artikel 1000++words terus dapat jawab soalan nya 100% betul.
lagi-lagi kalau artikel boring cakap pasal gelombang radio segala bagai. 
*yawn*
itulah..itulah..
part baca2 ilmiah memang ngantuk
cuba hadap buku pharmacology
confirm tak sampai 2 jam
mesti tertido.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...