Friday, July 29, 2011

jumaat.

bangun pagi awal tapi bersiap lambat. badan letih. mata tak boleh bukak. terlambat masuk kuiz Applied Pharmaco (*____*) jawab paper dengan sebelah mata terbuka sebelah tertutup.
*ngantuk giler*
Kuiz bincang on the spot.
Madam Ma asyik attack aku sebab aku ada salah.
"suzlin, prodrug if not metabolize, it doesn't work"
"suzlin, it will decrease the effect, not increase"
"now you understand suzlin?"
"see who's wrong here..a~suzlin again"
dem.satu kelas pandang aku bila dia sebut nama aku.
malu(>.<) malu
rehat sekejap pergi makan dengan kawankawan. sebab my hubby ada kelas lain.
lepas tu kelas management.
yeah~~satu kelas dengan my 
*tapi kalau kami satu kelas duduk sebelah2. aku tak boleh concentrate asyik main je*
cakap pasal work, job and task.
kelas habis pukul 12. balik rumah. lepak2.
then pintu rumah diketuk.
hoooraaayy~~~! pakcik posmen
*eh. dia tak pergi sembahyang jumaat ke*
dapat parcel. tapi at first, aku tak ada idea sapa yang bagi.
eh. hadiah apa ni?
check balik entry blog contestdansuzlin
fuiyo~~hadiah GA cari saya dah sampai! 
terima kasih penganjur!
sekali bukak..fuiyo [2x]
D'Puteri Detoxifying Foot Patch
100 keping!
gulp..kakak tu tersalah post ke apa.
100 keping kot. aku try google berapa harga dia. satu RM1.50!
100 keping dah RM150 + kos penghantaran lagi dah berapa.
ish.
my ❤ cakap betul ke aku dapat ni, ke aku beli lepas tu aku tak ingat.
then confirm. memang aku menang ni. malam ni try pakai la.
hah~~~!
excited-excited
petang pukul 2.30 ada lab dengan Puan Zurinah. boleh pulak aku tertukar sample KHP dengan distilled water.
dah groupmate aku bagi beaker yang tu.
aku cuma check volume sama je, so aku rembat la. kena pusingkan sambil bubuh Sodium dari burette smpi tukar color. 
pusing punya pusing smpi habis mixture tu tak tukar2 color.
naik lenguh tangan aku.
dem. salah ambil solution la ni.
(*_____*)
buat balik semula. nasib baik la banyak masa lagi. citric acid tak buat lagi.
oh. pening2. tapi tak apa, aku enjoy.
dah siap semua kerja. aku stayback kejap nak jumpa Pn Zurina. minta tolong dia sangatsangat ajar aku PharmChem.
sebab aku ni lemah giler Kimia.
termasuklah Physical Chemistry and Organic Chemistry.
*as suggested by Encik Saiful Khairi, mentor aku*
mulamula dia cakap kalau lemah Kimia kenapa masuk course ni.
tak rasa nak masuk course lain ke?
sedih aku sekejap (ಥ_ಥ) tapi tak apalah orang nak belajar kan.
then dia decide nak tolong aku.
alhamdulillah.
then pergi library sat pinjam buku rujukan. 
on the way balik rumah, singgah Medan Gopeng beli tiket my hubby, dia nak balik SP.
sedih (ಥ_ಥ) kena tinggal sorang lagi weekend ni.
lepas beli tiket, my hubby ajak pergi makan and tibatiba tayar motor meletop pulak. nasib baik tak jadi apaapa. and kebetulan masa meletup tu betul2 dah dekat dengan kedai tayar. alhamdulillah. 
kena RM70. ಥ_ಥ kesian my hubby, kami samasama student kan. mana ada duit banyak. lagilagi akhir bulan ni. 
*tak apa sayang. nanti kita dah kerja, kita kumpul duit banyakbanyak, beli rumah, beli kereta, buka kedai*
lepas tu kami pergi makan dekat Sri Hatyai, Tambun.
ciput je lauk nya. tapi my hubby kata tomyam kat sini sedap.
my hubby tanya, 
"dah tak ada mood ke nak makan"
eh. takkan la makan pun takada mood kan. aku cuma penat sikit.
bab makan ni bilabila pun boleh. hahahaha. lagipun aku macam kenyang lagi sebab breakfast pagi tadi.
lepas tu kami balik rumah, 
sedihlah malam ni my hubby nak balik SP. tapi apa boleh buat. keadaan memaksa *ayat tak boleh bla*
malam, pukul 9.30 dah tidur.
*sedih kena tinggal ಥ_ಥ*

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...