Tuesday, February 13, 2018

FEMINGRA | Supplemen Untuk Kesihatan Wanita

femingra berkesan atasi masalah hormon
Femingra Supplemen Untuk Kesihatan Luaran dan Dalam Wanita | Salam. Last time Mak ada post tentang Femingra dekat Instagram kan? Mesti korang tertanya-tanya apa benda la Femingra ni. So this is my entry for that. Thanks for your continuous support ;)

Hormon dan Wanita
Apakah Hormon ni? Kenapa kita sebagai wanita perlu sangat jaga hormon? Mesti banyak persoalan yang korang nak tanyakan? Secara ringkasnya, hormon ni adalah satu bahan kimia yang mengawal sistem reproductive kita disamping beberapa sistem vital kita yang lain. Walaubagaimanapun, apabila berlaku ketidakseimbangan hormon di dalam badan, pelbagai kesan negatif yang akan berlaku. Antaranya:

✔ Berat badan mudah naik.
✔ Kitaran haid tak tetap.
✔ Mudah letih.
✔ Menopaus awal.
✔ Rasa panas pada badan dan kerap berpeluh pada waktu malam.
✔ Gangguan selera makan.
✔ Emosi tidak menentu, mudah marah.
✔ Cyst & fibroid.
✔ Sukar untuk hamil.
✔ Keguguran berulang.
✔ Kurang nafsu seks dan sebagainya.

Banyak lagi sebenarnya kesan lain. Ketidakseimbangan hormon juga meningkatkan risiko penyakit dan masalah kesihatan. Paling teruk sekali masalah jantung yang berpunca dari peningkatan hormon estrogen dalam badan. Selain itu, risiko osteoporosis. Sebab kurangnya hormon estrogen pula boleh menganggu penyerapan kalsium dan beberapa nutrisi penting dalam penjagaan kesihatan tulang. Jadi nampak tak betapa pentingnya kita menjaga hormon?
Femingra ubat hormon
Bagaimana Femingra Dapat Membantu Wanita?
Femingra mengandungi beberapa bahan semulajadi yang dipercayai dapat membantu masalah hormon yang dialami wanita. Bahan utamanya ialah Pine Pollen atau debunga pain yang bertindak sebagai peransang hormon wanita, anti penuaan, pemulihan keinginan seksual, menyeimbangkan hormon, mengembalikan stamina dan kecergasan serta mencegah penyakit.
femingra berkesan atasi masalah hormon
Buah Markisa 
+ Kaya dengan nutrisi, mineral dan vitamin 
+ Tinggi kandungan antioksida 
+ Membantu meningkatkan peredaran darah 
+ Melancarkan pencernaan 
+ Merangsang sistem imun tubuh 
+ Memperkuatkan tulang 

Horny Goat Weed (Epimedium) 
+ Merangsang libido & daya seksual wanita 
+ Menggalakkan aliran darah 
+ Membantu mengimbangi hormon semasa PMS atau menopause 
+ Mengandungi icariin yang membantu mengurangkan gejala menopause 

Akar Maca 
+ Afrodisiak yang hebat 
+ Mengimbangi hormon seks 
+ Meningkatkan keinginan seksual 
+ Melaraskan gejala menopause seperti panas badan, gangguan tidur, berpeluh ketika malam, dan kemurungan 
+ Perangsang kesuburan wanita 

Manjakani 
+ Mengetatkan tisu dalaman wanita 
+ Menegangkan kulit 
+ Terbaik untuk faraj atau prolaps rahim, gejala pendarahan rahim tidak normal, masalah keputihan dan lendiran tidak normal di dalam faraj 
+ Menghapuskan bau di kawasan kemaluan 
+ Membantu menegangkan payudara 6. Habbatus Sauda 
+ Membantu mengawal pendarahan haid 
+ Mengawal intensiti kitaran bulanan 
+ Mengurangkan masalah penghadaman 
+ Pelembap yang baik untuk kulit & rambut 
+ Mempunyai ciri-ciri anti-radang 
+ Sangat tinggi antioksidan 

Tribulus Terrestris 
+ Meningkatkan prestasi seksual dan sensitiviti wanita 
+ Mengurangkan gejala menopause seperti panas badan, kemurungan dan ketidakstabilan emosi 
+ Mengawal insomnia, tekanan darah tinggi, cepat marah, dan kehilangan minat seksual 

Pueraria Mirifica 
+ Melegakan gejala menopause 
+ Merangsang nafsu seks 
+ Meningkatkan kelembapan faraj 
+ Meningkatkan saiz payudara 
+ Menggalakkan penghasilan kolagen
+ Memberi kesan awet muda

Cara Penggunaan
1. Bancuh sepeket Femingra bersama 120ml bersama air sejuk/suam.
2. Minum sehari sekali sebelum makan waktu pagi atau tengahari. Tidak digalakkan minum pada waktu malam.
3. Amalkan secara konsisten sekurang-kurang selama 1 bulan. Kesan penggunaan dapat dilihat dalam 7 hari.

Anda akan mula melihat kesannya seawal satu minggu setelah mengamalkannya secara konsisten. Jika anda sedang hamil, menyusu bayi atau sedang menjalani rawatan kesihatan, sila dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu. 

Testimoni
femingra berkesan atasi masalah hormon
 femingra berkesan atasi masalah hormon
 femingra berkesan atasi masalah hormon
Testimoni lain boleh, lihat di sini - Testimoni

Untuk maklumat lanjut boleh layari laman web dan follow media sosial di bawah atau hubungi pegawai khidmat pelanggan di +6012-326 3304 atau Email di info@maxwellhealth.com.my

Facebook: https://www.facebook.com/maxwellhealthmy/ 
Instagram: https://www.instagram.com/maxwellhealthmy/
Website: http://maxwellhealth.com.my/
Alamat: MAX WELL HEALTH SDN BHD (1187418-K) 21-1, Jalan Cempaka SD12/2, Bandar Sri Damansara, 52200 Kuala Lumpur, Malaysia.

Till then!

9 comments:

iffah hussin said...

Dah cuba minum... Sedap radanye Famingra ni.. Moga kesihatan dalaman terpelihara InsyaAllah.

mamapp said...

Kita sebagai perempuan mmg kena Jaga luar Dan dalam

CikLa Shahril said...

Betul tu. Kalau hormon carca marba, mulalah mcm2 penyakit nk hinggap...

Fieza Sani said...

Macam menarik je Femingra ni untuk dicuba..Saja je,mak ni..hasut sangat tau..haha

aima hassan said...

Moga useful lah untuk penggunanya

Ana Suhana said...

Ana dah try consume. So far serasi. Rasa dia pun ok je. Tak lah macam jamu sgt pun. Yg penting khasiat dia bagus.

Tunsha Ayunie said...

Sedap Femingra ni sebab rasa buah markisa yang kuat. Dah sedap, elok pulak untuk dalaman wanita. Paling best bila hormon stabil, emosi pun stabil jugak.

Mimi Azirah said...

Nampak berseri dia amalkan Femingra ni

Marshalizadotcom said...

Wah makin lawa mak amalkan Femingra ni