Friday, December 22, 2017

Tasneem Naturel Aromatheraphy Baby Balm Review

Rasanya ramai dah tahu tentang balm viral ni. Jadi kali ni mak nak share my pengalaman mak sendiri menggunakan Tasneem Naturel Baby Balm (This is my 2nd jar!)
Tasneem Naturel Baby Balm
Info Produk : Tasneem Naturel Baby Balm
Tasneem Naturel Baby Balm didatangkan dengan 4 variasi, iaitu:

1. SLEEP TIME - Untuk merangsang hormon tidur serta memudahkan anak untuk tidur sekaligus untuk mendapatkan tidur yang berkualiti.
Kandungan: Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Cedarwood, Lavender, Vetiver, Chamomile, Orange, Marjoram, Bergamot, Ylang Ylang.

2. CALM TIME - Untuk memberi ketenangan serta membantu anak yang meragam atau terlalu aktif.
Kandungan: Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Lavender, Orange, Mandarin, Geranium, Marjoram, Frankinsense, Bergamot, Roman Chamomile.

3. T-RUB (TUMMY TIME) - Melegakan perut anak yang kembung, sembelit, cirit-birit dan gastrik.
Kandungan: Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Ginger, Peppermint, Junipers, Fennel, Lemongrass, Anise, Patchouli, Tangerine, Lavender.

4. CF-RUB (COUGH FLU TIME) - Melegakan batuk dan selesema sera membantu mengurangkan ketidakselesaan ketika demam.
Kandungan: Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Lemon, Orange, Eucalyptus, Lavender, Cypress, Tea Trea, Frankinsence.

Kenapa awak mesti cuba Baby Balm dari Tasneem Naturel?
✔ Balm mengandungi hampir 10 jenis essential oil
✔ Tahan 2-3 bulan
✔ Tak pedih, Tak berminyak dan Tak Panas
✔ Tiada bahan kimia berbahaya seperti SLS, Paraben, dan bahan pewarna
✔ Mendapat kelulusan KKM

At first mak agak skeptical dengan kebanjiran produk-produk sebegini. Tapi, selepas menggunakan sendiri, mak sangat berpuas hati dengan hasilnya. Favourite balm yang memang tak pernah missed calit dekat anak-anak, Calm Time. Mak sapu selepas our massage routine everyday, it does work wonder - prolonged masa "bertenang" anak-anak dan mak ;) (if you know what i mean) Everyone know that skin-to-skin contact and massage ada banyak benefit to mums and baby, somehow using this aromatheraphy balm (which contain high quality EO) membawa lebih banyak kebaikkan to another level.

Paling penting, they love it very much and now mak dah on my second jar after 1 months++ sebab semua orang pun nak pakai *cry* but still, worth it price.

And 2nd favourite on the list would be Sleep Time Balm. Anak mak jarang ada masalah tidur, but I do. 3rd trimester literally kill my sanity as mulalah nak insomnia bagai semua. Indirectly this balm help me to go through that. Honestly bukan lah 100%, when you smell it then you caput terus. But it keeps me calm with Ylang Ylang smell yang soothing amat. Love it. Mak sangat recommend this balm to ibu-ibu (and their baby).

CF-Rub and T-Rub, sangat membantu bila anak demam and tak selesa perut. Kalau selesema then sapu CF-Rub, rasa berangin je, lega pernafasan tapi tak panas. T-Rub pula memang wajib sapu dekat baby lepas mandi. Nak elakkan kembung perut. Boleh gantikan minyak biasa yang ibu selalu guna.

Alhamdulillah, Tasneem Naturel Baby Balm memang membantu mak melayan 1001 kerenah anak-anak. Thanks Tasneem Naturel.

Harga: RM49/18gm

Untuk maklumat lanjut boleh layari;

Facebook: TASNEEM NATUREL HQ

Instagram: TASNEEM NATUREL (OFFICIAL HQ)

Website: www.tasneemnaturel.com

atau terus ke HQ Tasneem Natural bertempat di: 🏡

Tasneem Naturel Network
15-1, Jalan Putra Kajang 2,
Taman Putra Kajang 43000
Kajang, Selangor.
Hotline: 011-20964665 (Order), 010-8453469 (Pendaftaran Agen & Stokis)

Till then, Salam! ;) XOXO

20 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Produk yang ohsem.. Wangi dan sesuai dipakai semua peringkat umur..

Miza Talib said...

miza dah cuba bukan untuk anak jew miza sekali guna hehe. Serius memang sangat best

JMR said...

Best produk ni.. selalu guna bila anak takleh nak tidur. sapu2 kat dada..

Sally Samsaiman said...

Kawan Sally ade yg JD stokis ni...mmg rata² pelanggan dia semua repeat sbb berkesan Bantu masalah tidur etc kat anak² dorang..bagus!!

Cik Ash said...

Produk baik harus la ada dalam setiap rumah ni.. Suka dengan bau dia best pakai sangat

budakbandunglaici said...

Comel je packinging sesuai bagi hadiah ni tuk baby

Syafiera Yamin said...

Rekomen sangat orang-orang kat luar sana buat tasneem balm ni sebagai hadiah untuk kawan kawan yang baru melahirkan anak.. sebab boleh membantu si ibu la kalau anak malam malam kembong peruttt

Jana Hazana said...

Waktu baby selsema adalah waktu paling mencabar bagi mak-mak kan? next time nak try la balm yg untuk selsema tu

Rawlins GLAM said...

Rawlins dah share berkenaan Tasneem dengan adik-adik Rawlins dan mereka gembira menggunakannya pada anak-anak saudara Rawlins.

tenku butang said...

Alahai.. sukanya TB tengok Balm Tasneem.. snagat-sangat comel pakackging ni.. senang nak dibawa kemana-mana sebab bersaiz kecil dan comel.. pulak tu jenis balm ni tak risau cair atau tertumpah ke apa kan..

Ct Roxalynna NH said...

rasa macam nak try guna juga Tasneem Balm ni bila baca akak reviu.. Hihi.. Hai sis, saya Blogger dari Johor jgk ^^

Cerita Huda said...

Comel yer produk ni, nak try la untuk anak-anak nanti

Cahaya Hayati said...

suka akak dengan balm-balm ni. Setiap satu ada fungsi dia tersendiri.. Senanhg nak guna.

Haneeza Mohamad said...

neeza pun ada beberapa koleksi tasneem ni. memang membantu untuk rasa tenang dan tidur. sebab mudahs tress dan insomnia

iffah hussin said...

Mak Lin... kalau ada kidos memang kena standby balm tasneemKan! saiz comel tu jangan lupa bubuh dalam hand bag tau.... senang nak guna nanti

Hasif Hamsyari said...

Alahai comelnya! Cukup bagus untuk ibu bapa dengan anak kecil bawa kalau pergi bercut ni. Tindakan segera!

yanmie said...

Nak trylah nanti beli untuk anak2, kecik mudah nak bawa kemana2 kann


yanmieonline.com

Rabiatul Adawiyah said...

Bagus betul banyak dah produk bayi di jual di pasaran. Hehehe. Kemudian packaging menarik warna warni. Nanti bleh cuba. Hehe

Betty Liew said...

I heard this product is good and use natural ingredients. Good to use on baby skin.

Rafzan Tomomi said...

Serius packaging dia comel. Memang sesuai bawa travel ni