Thursday, April 27, 2017

Kereta Penuh Lipas? Ini Penyelesaiannya.

Dah try macam-macam cara? Kereta squeaky-clean tapi lipas masih berparti? Ini solusi menghilangkan lipas dalam kereta yang memang mak dah merasai sendiri keberkesanannya *intonasi macam jual barang*

Beli satu barang ni:
Family Cockroach & Lizard Glue Trap
RM 7.49/box of 5 (Tesco)
Then letak dekat bonet, bawah seat dan lihatlah hasilnya:
Then after 5 days, replace. Sebab gam dah tak kuat. Mak guna 2 kali terus tak ada lipas, semut-semut pun semua melekat. Yes, you can do it yourself. Warna putih tu cuma double sided tape and put umpan tengah-tengah. Siap ;)

Anak-anak suka makan dalam kereta pun salah satu faktor juga plus mak punya tempat parking near tong sampah. So sad, mak nak pindah tapi belum ada bapakgula (read; sugar-daddy) nak sponsor mak river cottage *facepalm*

So, try it for yourself and kongsi dengan mak OK?

3 comments:

  1. kalau pergi lagi,toloong belikan..lipas memang banyak dalam kereta..

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum lin...wah !! bagus juga ni kalau ada lipas mesti semuanya mati...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...