Wednesday, April 19, 2017

Bayaran Kompaun Kad Pengenalan Hilang

Dah berapa kali kad pengenalan awak hilang? Mak Alhamdulillah baru sekali *facepalm* Oh please, jangan lah hilang lagi, second time dah kena kompaun RM310. 3rd time? as below:
harga denda kad pengenalan hilang
Last time abah cicir IC, and he make a report saying that he lost his wallet la obviously. Still tak dapat kurang bayar kompaun even ada police report tau. Kena bayar RM100 that time. Above kompaun paling update- additional RM10? dang!

Kalau simpan IC dekat rumah and bring photostat one. Boleh ke? Kalau kena tahan polis, dia terima copy ke?

10 comments:

Mrs Puex said...

kali ketiga tu masya allahhh...sebulan gaji tuuuu..hehehehe..

salam singgah,
-mrspuex-

Siti Rohaida Yusof said...

jaga ic ibarat jaga nyawa mak...banyak tu nak keluar duit

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

oh i c, baru tahu.. tinggi jugak kompaunnya. Tapi kalau kes dicuri, pun kena bayar kompoun ke???

Mas Zull said...

assalamualaikum lin...wah !! kenalah hati2 lepas ni kalau tak mmg kena denda,,,
** Mama Maszull

Mar Mansor said...

makoih..fengsan tengok kompaun
JanjiKita

Suzlin Azreena Nordin said...

betul kak. siap kena siasat lagi 😂

Suzlin Azreena Nordin said...

kalau bawa ic copy je boleh tak kak?

Suzlin Azreena Nordin said...

ya kak. husband kita kena bayar jugak.

Suzlin Azreena Nordin said...

betul ma. pengsan nak bayar denda.

Suzlin Azreena Nordin said...

kena siasat lagi. mcm penjenayaha dah 😂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...