Wednesday, April 19, 2017

Bayaran Kompaun Kad Pengenalan Hilang

Dah berapa kali kad pengenalan awak hilang? Mak Alhamdulillah baru sekali *facepalm* Oh please, jangan lah hilang lagi, second time dah kena kompaun RM310. 3rd time? as below:
harga denda kad pengenalan hilang
Last time abah cicir IC, and he make a report saying that he lost his wallet la obviously. Still tak dapat kurang bayar kompaun even ada police report tau. Kena bayar RM100 that time. Above kompaun paling update- additional RM10? dang!

Kalau simpan IC dekat rumah and bring photostat one. Boleh ke? Kalau kena tahan polis, dia terima copy ke?

10 comments:

  1. kali ketiga tu masya allahhh...sebulan gaji tuuuu..hehehehe..

    salam singgah,
    -mrspuex-

    ReplyDelete
  2. jaga ic ibarat jaga nyawa mak...banyak tu nak keluar duit

    ReplyDelete
  3. oh i c, baru tahu.. tinggi jugak kompaunnya. Tapi kalau kes dicuri, pun kena bayar kompoun ke???

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum lin...wah !! kenalah hati2 lepas ni kalau tak mmg kena denda,,,
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...