Friday, October 7, 2016

Nak Beli Dryer Ke? #ceritamak

Decide nak beli dryer which will cost me RM7K. Sebab mak power Math, mak pun berkira-kira:
.
Currently I do laundry every 3 days max, maksudnya dalam setahun kira-kira 127 times mak visit dobi untuk keringkan baju. Roughly tambah lagi 53 times a year sebab basuh linen etc.
.
RM4 × 180 times = cost me RM720 for dryer dekat dobi untuk setahun. Kalau 10 years baru jejak RM7200. tu tak kira tiba-tiba mak rajin nak sidai baju. ada deduction di situ.
.
spending RM7k++ at one shot untuk dryer yang kalau confirm tahan 10 years tak apa. ah~ I better send all this clothes to dobi so abah boleh lipat baju cepat-cepat
.
kalau ada duit kepuk-kepuk beranak-pinak belahan dedua dalam gobok boleh lah beli kot. kalau ada.
.
bijak betul mak ni. pengguna bijak. mesti sebab otak mak berhubung selalu bila makan omega ngan vitamin B complex.

#ceritamak #bualkosong #harihujan #dobidekattepirumahje

0 comments:

Post a Comment

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...