Monday, October 3, 2016

ANG INGAT MAK BUDAK MACAM MAK NI TAK ADA MONDAY BLUES? #ceritamak

mak rancang nak pergi Mr. DIY, beli barang untuk #projecthomeschooling adam and iman this week
.
tapi kereta tak boleh start pula tiba-tiba. suruh abah check, rupa-rupanya entah macam mana bateri kereta dah "kong". abah dah hantar pi charge, pukul 3 baru siap.
.
nak naik EGO kesayangan mak, pun tak boleh start. tiba-tiba hari ni pun bateri starter "kong". semalam both kereta dengan motor OK je.
.
mak boleh je bawa Ego ni, start pakai kaki tak perlu starter. masalahnya mak tak cukup kekuatan nak tarik motor tu jadi tinggi. Ego kan kalau start kaki dimestikan "tongkat tinggi" eh susah pula mak nak explain
.
ada hikmahnya ni. mak terfikir kalau mak nak pi bekerja, kereta and motor mak buat masalah macam ni, parah juga.
.
eh. lupa bancuh esp. patutlah mak emosi lebih. perut kita lapar sangat. biasa kalau minum esp+chia seed, sampai petang pun tahan laparnya.

0 comments:

Post a Comment

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...