Friday, October 21, 2016

Maybank Cardmembers Enjoy Exclusive Deal by LEGOLAND® Malaysia Resort

Maybank Cardmembers Enjoy Exclusive Deal by LEGOLAND® Malaysia Resort

35%-off annual passes for Maybank Cardmembers nationwide in conjunction with the upcoming launch of LEGO® NINJAGO™ The Ride

05 October, 2016, Iskandar Puteri – 
LEGOLAND® Malaysia Resort today announced that Maybank Cardmembers nationwide will be able to enjoy an exclusive deal in conjunction with the much anticipated launch of LEGO® NINJAGO™ The Ride. This exclusive deal will be available for purchase from 5 October 2016 until 30 October 2016.
Maybank has recently been awarded the “Brand of the Year” in the World Branding Awards. As a gesture of gratitude towards its customers for their support, Maybank, together with LEGOLAND® Malaysia Resort, is bringing this exclusive deal to fellow LEGO® enthusiasts and families nationwide. A 35% discount* on annual passes will be given to Maybank debit, credit or overseas cardmembers**. Cardmembers can purchase annual passes online via LEGOLAND® Malaysia Resort website or at the ticketing gate.
“Maybank and LEGOLAND® Malaysia Resort have had good collaborative experiences in the past. This promotion adds to strengthening the position we have with Maybank and many great promotions and exclusive deals have been rolled out thanks to their long standing support,” said Young Pil Kim, General Manager (Interim) LEGOLAND® Malaysia Resort.
Where to purchase?
  • Online: www.LEGOLAND.com.my/promo/MBBOnline2016 from 5th Oct - 30th Oct
  • LEGOLAND’s ticketing window from 5th Oct - 30th Oct, Time: 10:00am – 5:00pm
  • Roadshow at Aeon Bukit Indah Johor 4th – 9th Oct 2016, Time: 10:30am – 10:00pm
*Maybank Cardmembers Promotion:
Annual PassOriginal Price vs. promotion
Adult Standard Annual PassRM 320 RM208
Child/Senior Citizen Standard Annual PassRM 245 RM159
Adult Premium Annual PassRM 450 RM292
Child/Senior Citizen Premium Annual PassRM 450 RM292
**Overseas Cardmembers:

Promotion for overseas cardmembers only valid for Singapore, Indonesia, Philippines, Cambodia and Brunei.
Upcoming Grand Launch of LEGO® NINJAGO™ The Ride – Nov 2016
The upcoming LEGO® NINJAGO™ The Ride is the largest new addition to the premiere family theme park with breakthrough attractions that promise to be a real game-changer to the theme parks around the world. The ultimate 4D indoor ride will feature never-seen-before technology manufactured by Triotech, a world leader in media-based interactive attractions, and features Maestro™ hand gesture technology that enables guests to control the outcome of their adventure through the power of their hands without the use of a handheld device. The attraction is set to be a 4D indoor ride inspired by the popular LEGO® line of NINJAGO™ toys and a related TV series. Riders play as Ninja warriors in training under the guidance of NINJAGO™ character Master Wu to vanquish a legion of enemies from snake tribes, ghosts and skeletons to the Great Devourer.
For further information on promotions and activities, visit LEGOLAND® Malaysia Resort’s official website www.legoland.com.my or contact us at 07-597 8888 and stay connected with LEGOLAND Malaysia Resort’s social handles (Facebook&Twitter) to find out more on online promotions.

***************

About LEGOLAND® Malaysia Resort

The LEGOLAND® Malaysia Resort brings together a LEGOLAND Theme Park, Water Park and Hotel in one LEGO® themed location. It is a family holiday destination with more than 70 hands-on rides, slides, shows and attractions and designed for families with children aged 2-12. It’s the first of its kind in Asia and offers adventure, education and fun for action-packed day trips or short break destination.

About Merlin Entertainments

MERLIN ENTERTAINMENTS plc is the leading name in location-based, family entertainment. Europe’s Number 1 and the world’s second-largest visitor attraction operator, Merlin now operates 109 attractions, 12 hotels/4 holiday villages in 23 countries and across 4 continents. The company aims to deliver memorable and rewarding experiences to its almost 63 million visitors worldwide, through its iconic global and local brands, and the commitment and passion of its managers and 26,000 employees (peak season). Merlin currently has thirteen attractions in Asia including Madame Tussauds in Bangkok, Shanghai, Tokyo, Hong Kong, Singapore, Beijing and Wuhan, China; the fantastic LEGOLAND Malaysia Resort with its theme park, hotel and water park; world leading aquaria in Busan, Bangkok and Shanghai, - underlining the company’s position as the world’s biggest global aquarium operator; LEGOLAND Discovery Centre in Tokyo and Osaka, Japan; with one morejust opened in Istanbul. New LEGOLAND Parks will also open in Dubai in 2016 and Japan and South Korea in 2017. Visit www.merlinentertainments.biz for more information.
About Themed Attractions Resorts & Hotels Sdn. Bhd.
Themed Attractions Resorts & Hotels Sdn. Bhd., (formerly known as Cameron Highlands Holdings Sdn. Bhd.) is an investment holding company incorporated to develop, manage and operate hospitality and attraction destinations in Malaysia. Established by the Malaysian Government’s strategic investment fund, Khazanah Nasional Berhad, TAR&H serves as a catalyst for the leisure and tourism industry by bringing premier world-class hotels, resorts, golf courses and attractions to the region. Its current key investment portfolio comprises of Desaru Coast - Malaysia’s first integrated luxury destination, LEGOLAND® Malaysia - the sixth LEGOLAND in the world and the first in Asia, KidZania Kuala Lumpur &KidZania Singapore - an indoor family education and entertainment centre, PuteriHarbour South – a quay side lifestyle retail and family entertainment complex, SANRIO HELLO KITTY TOWN – the first of its kind outside of Japan, Little Big Club – a single themed attraction that is home to five popular global characters and Hotel Jen PuteriHarbour at the luxury waterfront of PuteriHarbour, Nusajaya, along with the award winning The Datai Langkawi and the first Els Club in Southeast Asia – The Els Club TelukDatai in Langkawi. The Els Club Malaysia will add two more championship golf courses to its stable with the opening of The Els Club Desaru Coast and The Els Club Desaru Valley, both located in Desaru Coast.
Working with renowned global and local partners and brands, TAR&H aims to be the leading Leisure & Tourism Group bringing world-class destinations to South East Asia, creating over 1,500 jobs.

ToysDirect.My:Pemborong Bahan dan Permainan Pendidikan Murah

Sebagai ibu kepada 3 superheroes, I always find a suitable and interesting educational toys as they grow up. *and to keep them occupied when I'm busy-ing with something else* ;)

Mostly, Lin beli toys or books through online. Just scroll, pilih, pay and wait for the parcel to come. Mudah, and jimat masa serta tenaga. So, today I would love to share with you about this educational toys, Montessori material and books wholesaler.
toysdirect.my, montessori, books, kids, educational, toddler, toys
Website: http://www.toysdirect.my/
Facebook: ToysDirect.My

So many things to explore, Lin pula yang teruja kan. Books, flash card, thousand of educational toys, teaching kits, PJ's, kid's furniture; you name it. Rambang mata kita. Harga pun berpatutan. For example Kinetic Sand yang memang famous tu. The real one from US of course. Usually it will cost RM100+ for 1kg is it? Tapi dalam website ni cuma RM50. Yup, you read me right, RM50.

Don't make me start with books. Adam really love books. Too many choices to make ni! Let me share my wishlist ;)

3. My First Reading Library (50 books)
4. USBORNE Wipe-Clean (Must have all~~!)
8. Pounding Bench (Fateh sure love this!)
9. and the list go on and on

Check out and follow their website and facebook. Senang nak tengok kalau ada any promo kan? So, till then :)

Tuesday, October 18, 2016

MAK NAK MENGADU LAPAR! #ceritamak

kebelakangan ni, membuak-buak selera makan mak. mungkin sebab peningkatan permintaan susu sejajar dengan peningkatan usia bayi. *alasan, salahkan baby*
nasi lauk dah habis. jadi tatkala ini mak perhati saja mi cintan, dan bermonolog:
.
sebenarnya betul lapar ke boring?
sebenarnya haus ke lapar?
dah pukul 9 ni, patut ke makan berat-berat?
kalau masak mi, nak buat goreng ke buat sup?
.
ah~ banyak sungguh soalannya. perut dah lapar ni. dalam kegelapan mak cari pan ikea mak. cis, ianya dalam sinki tak berbasuh. seingat mak sebelum tidur kan bebudak ni, mak dah clearkan everything.
.
ni mesti kerja abah!
.
ah malas la basuh pinggan. seraya mak ambik roti dengan kaya and minum ESP shaklee tu. confirm kenyang sampai esok.

#ceritamak #misisihat #misikurus #gengsukamasak #gengtaksukabasuhpinggan #emotionaleater

Sunday, October 16, 2016

BAHAYA UBAT KURUS! #ceritamak

LIN, HARI-HARI AKU TENGOK KO GIGIH NAK KURUS. AMBIK LA UBAT KURUS CAP **** NI.
.
mak senyum. tergoda juga mak, confirm kurus dalam masa seminggu tu! mak cakap terima kasih tapi mak tak ambik pun. sebab:

1. KKM tak ada. Kalau ada pun lesen dah betul, nama dah betul, tapi produk berbeza untuk 1 no pendaftaran. Macam mana tu?

2. Research tak ada. Tahu tak nak buat Panadol pun ambil masa berpuluh tahun buat test and research, berperingkat-tingkat, timbang tara pro and cons, baru lepas kat pengguna. Ini bila buat? Semalam?

3. Semulajadi. Memanglah semulajadi, tapi dos intake dia tu macam mana? Sesuai ke dengan mak? Digoxin, Aspirin pun dari pokok, banyak ubat pun dari pokok, semulajadi juga. Try makan lebih takde monitor tengok apa jadi.

4. Berkesan? Memang berkesan. Then makan ubat ni untuk kurus, apa yang mak perlu korbankan? Buah pinggang rosak? Rosak genetik? Period tak datang? Kacau hormon? Mood swing? Taknaklah, cukuplah perempuan ada mood swing period, mak tengah besarkan 3 superhero ni. Taknak mood-swing gila or pengsan-pengsan tak cukup gula.

5. Boleh explain how it work? Pharmacokinetic? Tak banyak, cuma dari absorb sampai excrete. Tak boleh? Sorry, anda sangat tak meyakinkan 😐

Banyak sebab. Dan SEBAB YANG PALING PENTING, SEBAB mak tak ambil so call "ubat kurus" entah apa yang dijual oleh penjual yang tak ada medical background pun, yang berlandaskan keuntungan semata:

MAK GEMUK MEMANG SALAH MAK, melantak tak beringat, bernafsu gitu. bukan salah gula, garam dan lemak. 😂

P/S: Nak ambil apa-apa ubat supplement hatta OTC sekali pun, please refer doctor or pharmacist.

#ceritamak #makpharmacy #masyarakatperlutahu #makberapidahni #maktengokpaperjohoreanpalingramaigemuk #johorsyurgamakanan #orangjohormasaksedap

Kamen Rider dan Gaban #ceritamak

mak pergi menjayakan #freemarket. tiba-tiba ada kamen rider tergedik-gedik nak minta autograph mak
.
mak malas nak citer kat korang. mak ni sebenarnya kakak angkat kepada kamen rider knight tu. adik beradik diorang ni la~
.
ya. mak adalah seorang gaban sebelum jadi bini dan mak orang.

ya. sebelum mak gemuk, mak adalah seorang gaban.

#ceritamak

Saturday, October 15, 2016

MAK SMACK DOWN JUGA KANG. PECAH RAHSIA. #ceritamak

tadi pergi shopping mall, nampak penimbang badan masuk 2 kupang tu. mak cakap kat abah: abah, ibu dah 10 hari buat #fitnesschallenge, mesti berat ibu dah turun kan? kan?
.
lagi setapak mak nak sampai dekat penimbang, niat nak timbang berat. seraya abah cakap: kalau workout pun tapi hari-hari melantak pizza buat apa.
.
then mak pun berlalu~ angin sepoi-sepoi. simpan balik syiling 20sen. benci ar abah. jeles la tu perut mak tak lipat-lipat macam beliau.

#ceritamak

Janji Ditepati: Bukan Cerita Kak Ros #ceritamak

beli whiteboard and buku elephant. checked.
.
janji ditepati. nanti jangan lupa vote mak ok. eh.

#ceritamak #kakrostakkesah

Friday, October 14, 2016

Ultraman Adam #ceritamak

ADAM kebelakangan ni asyik suruh mak lukis everything he saw. denda sebab last week mak janji mahu beli whiteboard comel tapi mak tak pergi beli. mak busy. esok abah cuti baru sempat nak pergi beli. sorry adam. janji dicapati. i'll make it up tomorrow. belanja buku elephant 1.
.
oh. ini 2 ultraman dan 1 raksasa. in case u asking. berbakat tak mak?
.
oh ya. mak kembali update status dan #ceritamak

Friday, October 7, 2016

Nak Beli Dryer Ke? #ceritamak

Decide nak beli dryer which will cost me RM7K. Sebab mak power Math, mak pun berkira-kira:
.
Currently I do laundry every 3 days max, maksudnya dalam setahun kira-kira 127 times mak visit dobi untuk keringkan baju. Roughly tambah lagi 53 times a year sebab basuh linen etc.
.
RM4 × 180 times = cost me RM720 for dryer dekat dobi untuk setahun. Kalau 10 years baru jejak RM7200. tu tak kira tiba-tiba mak rajin nak sidai baju. ada deduction di situ.
.
spending RM7k++ at one shot untuk dryer yang kalau confirm tahan 10 years tak apa. ah~ I better send all this clothes to dobi so abah boleh lipat baju cepat-cepat
.
kalau ada duit kepuk-kepuk beranak-pinak belahan dedua dalam gobok boleh lah beli kot. kalau ada.
.
bijak betul mak ni. pengguna bijak. mesti sebab otak mak berhubung selalu bila makan omega ngan vitamin B complex.

#ceritamak #bualkosong #harihujan #dobidekattepirumahje

Wednesday, October 5, 2016

NI SAMBIL TUMBUK KE SAMBAL BELACAN? #ceritamak

abah tanya. mak kata lah sambal belacan. dia insist juga cakap ni bukan sambal belacan. patut selama ni rasa lain ja. mak jeling ja dia. abah saja provok ni.
.
tak kisahlah apa, yang penting mak suka sambal. walaupun pedas hangat membara, tapi bila sekali makan memang tak boleh berhenti, apa lauk pun selera je. dah semacam masochist pun ada mak ni
.
makan banyak tak apa. dah balance kan dengan omegaguard 3 biji. nyah kau kolestrol jahat. grr~ *muka garang*
.
meh sama-sama kurus!

Tuesday, October 4, 2016

Misi Sihat: Chia Seed #ceritamak

abah, ibu makan telur katak. nanti katak besar keluar kat pusat ibu
.
kata adam.
.
chia seed ada omega-3 fatty acids, carbohydrates, protein, fiber, antioxidants, and calcium.
.
mak gigih nak kurus balik. kalau ada masa, sempat membeli, kalau teringat, mak consume la benda macam ni. kalau tak ada masa, omegaguard kan ada. ngap saja~
nak juga? meh whatsapp mak 0127669156

#ceritamak #makberanaktiga #chiaseed #nakkurus #healthjunkie #healthyfood #omega

AWAK SARAPAN APA HARI NI? #ceritamak

mak masak jemput-jemput bubuh bawang ikan bilis kentang. kalau orang kedah panggil cucur.
.
banyak bagi anak makan deep fried ni tak elok. tapi disebabkan dari malam tadi adam request, mak buat juga. tengah hari nanti buat menu rebus-rebus je. seimbangkan pemakanan
.
dan dengan itu, lemak dan kolestrol sedia ada ni, mak "bakar" omega. harap-harap dapat capai target mak 48kg dalam 3 bulan ni

#ceritamak #omegaguard #vitaminpandai #vitaminkurus

Monday, October 3, 2016

ANG INGAT MAK BUDAK MACAM MAK NI TAK ADA MONDAY BLUES? #ceritamak

mak rancang nak pergi Mr. DIY, beli barang untuk #projecthomeschooling adam and iman this week
.
tapi kereta tak boleh start pula tiba-tiba. suruh abah check, rupa-rupanya entah macam mana bateri kereta dah "kong". abah dah hantar pi charge, pukul 3 baru siap.
.
nak naik EGO kesayangan mak, pun tak boleh start. tiba-tiba hari ni pun bateri starter "kong". semalam both kereta dengan motor OK je.
.
mak boleh je bawa Ego ni, start pakai kaki tak perlu starter. masalahnya mak tak cukup kekuatan nak tarik motor tu jadi tinggi. Ego kan kalau start kaki dimestikan "tongkat tinggi" eh susah pula mak nak explain
.
ada hikmahnya ni. mak terfikir kalau mak nak pi bekerja, kereta and motor mak buat masalah macam ni, parah juga.
.
eh. lupa bancuh esp. patutlah mak emosi lebih. perut kita lapar sangat. biasa kalau minum esp+chia seed, sampai petang pun tahan laparnya.

MENU 02/10/16 #ceritamak

semalam mak buat ni:
✔ tomyam seafood+ayam
✔ telur dadar
✔ sotong breadcrumb
✔ empanada eh. epok-epok.
malam ada baki tomyam, mak buat maggi tomyam. from scratch hokkay~
hari ni mak ingat nak buat sup meatball je, telur dadar, ayam goreng sama sambal belacan sama sayur.

#ceritamak #makmasak #eatclean #lunch #dinner

Sunday, October 2, 2016

INFO MASYARAKAT | PROMO SHAKLEE OKTOBER 2016

untuk yang tak tahu la~ yang dah dok meluat tengok iklan mak, jeling-jeling je pun tak pe 😂😂😂
.
#ShakleeOctoberPromo

✔ Omega Guard -  Beli 2 botol dapat diskaun 5%
✔ Omega Guard - Beli 6 percuma 1 botol
✔ Vita-Lea for Kids - Beli 3 percuma 1 botol

Whatsapp mak 0127669156 for free consultation. Mak boleh bagi harga lebih kasih sayang 😙😙😙

#promoomegaguard #jualshaklee #healthjunkie #promovitaleaforkids #pharmacybergerak #mobilepharmacy #bazarpaknil #supplementation  #jualvitamin #vitamintips #nakkurus #nakkuruscepat #kurus #ubatkurus #kidsvitamin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...