Sunday, April 17, 2016

Weekly Sumary: 15/2016

To run or Not to run?
OK. I used to be long distance athlete. Dulu. OK, sila gelak. So baru-baru ni Lin ada join group JB runner on Facebook. Then, terbaca yang next week ada Hari Sarapan Malaysia organized by Milo. Here in Pasir Gudang. Tetiba rasa excited as they have 5km marathon run. Tetibe mak rasa nak join.
Hahaha.

Last join event macam ni 4 tahun lepas in Ipoh. Cuma nama event lain, tapi organized by Milo Malaysia juga. World Walking Day. Yes, kami berjaya finish 5km. Walking.
Berbalik pada cerita Hari Sarapan Malaysia ni, I’m still thinking about it. Dah inform my adik beradik dekat My Family group (Yes, we do have Whatsapp group untuk our family gossip-gosip), tunggu respons diorang macam mana. Kalau ada yang join buat teman, kita pergilah~ Kalau tak, mereput la jawabnya. Makan sarapan free that they will provide, gemukkan lagi badan.

Cooking.
Minggu ni rasanya macam-macam Lin masak. Meatball, Roti Telur Cheese, Spaghetti, Chocolate Cake, Quiche, Patties and pie. Selera Western. Bukan apa. Sebab senang. Resepi simple tak perlu bertumbuk bagai.

Read.
Read a lot juga this week. I mean read books. Physical books. Re-visit balik buku-buku lama, buku agama.

Baby Updates.
Adam OK, dia behave. Sejak ada tab ni. (>____<)” Download macam-macam education apps untuk Adam. Apps paling dia suka ZooMoo. As dia dah 2 tahun, so I guess dah boleh adakan masa untuk his “screen time”. Dia tak main lama pun. Dalam 30 minutes lepas tu dia prefer play with his toys and give the tablet back to me. Ibu, nak charge. He said.

Iman, this week he spends a lot at Nenek’s house. Kesian dia. Asyik kena tinggal dekat rumah nenek. But looking at the bright side, dia boleh main lari-lari dekat rumah nenek, bersuka ria rather than asyik kena buli dengan Adam then he end up main sorang-sorang dalam bilik, baring and tertidur. Esok repeat the same thing. Adam ni macam kedekut sikit dengan Iman. Iman tak boleh play with his toys, tab. Even kalau Iman nak dekat dengan Fateh pun Adam tak bagi. Toddler. Three-nagers orang kata. Memang begitu perangainya kalau diikutkan dalam buku parenting yang Lin baca. *sigh*

Fateh. This week dia insist nak meniarap 24/7. Prolonged Jaundice dia dah tak ada and he will get his scheduled jab next week.

Beauty and Health
Beli makeup dekat Avon and perfume. I will review about it later. And try new Oxy Ultimate Cleanser and PureBeauty CC cream, itupun nanti Lin review.

0 comments:

Post a Comment

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...