Monday, April 4, 2016

Makan Luar

You know, masa korang single korang tak kisah pun makan dekat mana hatta mamak bawah pokok tepi longkang sekalipun. But now, being a mom of three superheroes memang tersangatlah pening kepala bila nak makan luar.

Why? Because:

  • Kena cari kedai yang ada baby chair dengan safety belt sebab Iman will try to bangun from it.
  • Kena cari kedai yang selesa, kalau tak beraircond at least pesekitaran sejuk sebab Adam, Iman and Fateh (..and me) can’t stand panas. 
  • Kena cari kedai yang bersih, of course. Kalau boleh make an excuse to go to the toilet, and tengok dapur serta orang yang masak sekali. I did.

OK. To cut it short, mana nak cari tempat makan yang jual makanan yang baby and me boleh makan, affordable, selesa?

Masalah selalu timbul, because:

  • Bila makanan and persekitaran selesa, the price gila mahal.
  • Bila makanan and harga murah, persekitaran pula tak selesa.
  • Bila harga murah and persekitaran selesa, baby pula tak suka makan makanannya.

Ah stress. Masak sendiri la macam ni! Huhuhu. #meroyan

2 comments:

  1. mkn kat umah sambil bagi makan kena kejar pulak budak2 hahaha

    ReplyDelete
  2. Hehehe... masak sendiri penyudah nyer...

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...