Monday, April 4, 2016

Mak Busy la. Call lagi 5 tahun.

Cerita semalam. Sebenarnya tak ada la busy sangat. Acah-acah je. Cuma I have to travel to different place, do this and that and have to bring Adam and Fateh along~ bayangkan.
11.00 am - Renew SSM Registration
After brunch, hantar Iman pergi rumah nenek. Iman memang tak reti nak tidur dalam kereta, memang sangat susah nak bawa dia pergi mana-mana. Selagi tak dapat buai tidur siang, memang dia mengamuk non-stop. So I have to leave him. Sorry Iman.

Reach SSM dekat Menara Ansar dalam pukul 12.30 pm and isi borang baru ambil nombor.

After 2 hours, baru sampai turn mak nak~ Macam nak menangis mak. Terpaksa call my customer yang dah deal nak COD dekat Ulu Tiram, yang Lin datang lambat sikit and another one dekat Bukit Indah terus cancel. Tak ada rezeki la kot hari ni, InsyaAllah esok masih ada.

Dengan Fateh yang asyik nak berpegang, menangis rimas dengan orang ramai dan kepanasan mungkin. Dengan Adam yang tiba pula datang angin dia nak berdukung bagai. Adoi.

Bila sampai turn nombor kita, kena tunggu lagi another hour baru settle. So, we bring our kids to Galleria (..or Plaza Kotaraya or UTC) beside Menara Ansar for lunch. Makan sekejap je, tukar diapers, BF Fateh etc. then baki masa tu kita let Adam play dekat Angry Birds Playground there.
3.30 pm (plus minus)
Pergi SSM balik. Adam dah mengamuk. Menangis sepanjang-panjang Galleria sampai Menara Ansar nak minta dukung. Of course I can dukung, IF dia sorang. But now, at that moment, how to dukung? Dengan tolak stroller Fateh lagi. Minta tuhan bagi sabar je la. Stress gila mak. Tak boleh nak salahkan dia juga, memang time dia tidur siang pun.
4.00 pm
On the way to Ulu Tiram, tiba-tiba gastric attack kan. Kalau stressed up sangat memang macam ni la. Asid dalam perut membuak-buak. Berhenti kejap dekat Petrol Station near Tesco Plentong. Nasib baik Fateh and Adam tidur, safe and sound. Nasib baik sekejap je sakit nya, then continue drive to Ulu Tiram.
5.15 pm
Balik rumah. Perut pun still rasa pedih. Sampai rumah, Abah (my husband) said, pergi keluar makan sorang dulu. Kita pun apa lagi, pi la nearest kedai makan. Melantak. Then macam biasalah, mandi etc.

Now pukul 8.42 pm, tengah draft 3,4 entry. Entah bila nak settle pun tak tahulah.

1 comment:

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...