Thursday, December 18, 2014

Muhammad Iman Mahdi

image
Let me introduce you to my another munchkin:

MUHAMMAD IMAN MAHDI
08/11/14

Alhamdulillah. Another blessing, another rezeki dan rahmat and another khalifah :) Terima kasih kepada yang sentiasa mendoakan kebahagiaan kami sekeluarga.

And for you my dear Muhammad Iman Mahdi, ibu doakan yang terbaik untuk awak, mendapat kebahagiaan dan kesejahteraan di dunia dan di akhirat. Diberi hidayah dan petunjuk dan sentiasa berada di jalan-Nya. Amin.

Both of you, Muhammmad Adam Hariz and Muhammad Iman Mahdi, complete me. Thank you and Alhamdulillah again. Nothing in this world can describe this kind of happiness. Blessed.
image

Claim Your Free Uber ride worth RM30!

Use my Uber promo code, UBERSUZLIN , and get S$10 or RM30 off your first Uber ride. Redeem it at: 
[UBER]

Sunday, December 14, 2014

tolong LIKE pic kita dekat IG,please?

Kitajoin #BeGoodLipfie Instagram Contest.
Nak minya tolong like pic kita boleh? 

Link: 

Jom join sama? Wish you luck!
\(^_____^)/

Resepi Kek Coklat Dalam Cawan :)

Teringin nak makan benda manis-manis so teringat ada jumpa pictorial dekat Facebook tapi entah mana tentang cake in a mug ni. Bahan tak banyak, jimat, mudah, ringkas and cuma 3 minit je masuk microwave then siap. Hasilnya:
image
So, sesiapa yang nak try boleh ambil resepi ni.

Bahan-bahan:
2 sdb tepung naik sendiri
2 sdb gula
1 sdb serbuk koko
1 sdk kopi instant
1/2 biji telur
1 sdb susu
1 sdb minyak masak
3 coklat chip, coklat bits or anything *optional
3 drop esen vanilla *optional

Cara membuatnya:
Masukkan bahan kering dalam cawan. Kacau rata sampai sebati.
Masukkan sebiji telur, susu, minyak dan esen vanilla. Kacau sampai jadi pes coklat.
Akhir sekali masukkan coklat cip etc. sesuka hati.
Masuk dalam microwave 1000kw for 3 minute. Siap!

P/S: Enak dimakan begitu sahaja or bubuh eskrim :)

Tak. Saya tak makan Cadburry.

Ya ini cerita lapuk. Tapi disebabkan hari-hari keluar dekat timeline Facebook blogger tayang gambar makan Cadburry, so I thought I want to express my opinion juga. Bukan nak pengaruhi mana-mana pihak pun. Itu terpulang kepada individu or consumer la.

Hari tu Malaysia digegarkan dengan berita Cadburry tak halal sebab ada DNA babi. I was like, oh shit dah berapa banyak coklat haram dah masuk dalam badan ni jadi darah daging as Lin memang suka coklat brand ni. Since that, cuma mampu tengok je Cadburry dekat rak-rak supermarket. Ada satu masa Cadburry size yang paling besar tu ad offer sampai dekat separuh harga! My husband tanya kenapa tak beli? Lin sekadar mampu telan air liur jelah. Dahlah that time tengah pregnant. Mana ada lagi dah coklat sesedap dan semurah Cadburry yang setanding rasanya dengan coklat-coklat mahal macam Ferrero Rocher dll. kan? Lagi lagi coklat Cadburry perisa Blackforrest tu *nanges*

Now JAKIM dah sahkan Cadburry halal. Pihak Cadburry dah siap tampal surat pekeliling kat supermarket state yang Cadburry halal. My husband tanya lagi, nak makan coklat Cadburry tak? Still, Lin was-was. On the other side of my brain said, lantaklah kan. JAKIM dah sahkan halal. Nak ragu apa lagi, right? Kalau diorang tipu, diorang la tanggung dosa.

Tapi...

On the other side: oh man! trust is like mirror wo~ once pecah memang boleh cantum balik pakai gam BUT you still can't hide the crack. Nak makan ke tak? Nak makan ke tak? Was-was hakak tau dek non.

Conclusion. Nampaknya buat masa ni tidaklah kumenghadap coklat Cadburry sampai was-was ni hilang dalam hati. Tapi tak tahulah masa depan.

P/S: agak agak teringin nak makan coklat, ratah la sesudu milo.

Saturday, December 13, 2014

"Giveaway Ilmu Buat Duit Dengan Affiliate

GA Ilmu Buat Duit Dengan Affiliate