Monday, February 24, 2014

Me as Microbiologist.

OK, dah dapat offer letter tadi. Confirm kerja sini.
\(^_____^)/
Next month beli our first car, next next month beli breast pump Spectra. Then kumpul duit beli tanah and buat rumah pulak. Semoga semuanya dipermudahkan. Amin.

Sunday, February 23, 2014

Festival Layang-Layang Sedunia ke-19!

Hari ni Ibu and Abah cuti. So kami and Adam pergi festival layang-layang, yeah~~~! This will be the first time Abah and Adam pergi festival layang-layang. Abah sangat teruja tengok layang-layang pari, sotong, nemo so and so but Adam?
Adam cakap dia booorrrriiinngg~ I was like, OK fine jom ambik gambar banyak-banyak.
The best part? Dapat makan burasak makan dengan kuah kacang and serunding. Sedap giler! Lembut. Entah berapa jam lah makcik tu rebus kan? But after all, the best best best best part of course lah spending quality time with family.
...and kami jumpa pokok ni!
Ini sangat rare. Abah sangat teruja. Lin lagilah tiap-tiap tahun pun teruja as they do this every year.
Oh, next year Adam dah almost 2 tahun. So, I guess boleh lah bawa Adam tengok layang-layang waktu malam pula. InsyaAllah.
\(^_____^)/

Saturday, February 22, 2014

First Week at Work.

Work.
OK. As badan sangat manja, badan cepat letih. But tu semua small matter. If macam rasa nak give up and malas-malas je, cepat-cepat fikir I do this for Adam. Serta-merta semangat balik. 
Boss.
OK. Sangat peramah and caring.
Friends/Colleague.
OK. Best! Kak Su yang tengah preggy 8 months, Abang Faiz, Atika yang akan resign end of this month sebab pindah balik Negeri Sembilan, Haziq, Yusuf and Rahman. Oh, did I say bila Atikah dah tak ada and Kak Su ambil maternity leave; I will be alone? Adoi. Sedih.
Environment.
OK.

P/S: OK, now dengan rasminya I can call myself working mom who juggling between house, family and work.

Friday, February 21, 2014

Pumping!

Alhamdulillah :)
Stok susu Adam makin lama, makin banyak.
\(^______^)/
Tak sia-sia ibu bangun as early as 2am every morning nak pump susu for Adam.
Selain tu after work Lin dah start routine pump and that session can get more 5oz!
Best!
Consider nak beli Spectra M1 next gaji, InsyaAllah.

P/S: Tak beli storage bag bagai sebab botol Adam yang berlambak-lambak buat jadi storage bottle. Adam minum pakai training cup jep.

Tarikh Terima BR1M 3.0 dan Rayuan Permohonan

Kerajaan Malaysia telah pun mengumumkan bahawa BR1M 3.0 atau Bantuan Rakyat 1 Malaysia 3.0 2014 akan dibayar mulai 22 Februari sehingga 15 Mac 2014. Pembayaran akan dilakukan terus ke akaun bank penerima masing-masing seperti yang telah dikemaskinikan dalam e-BR1M 3.0 bahagian akaun bank. Untuk perincian lebih, sila baca entri saya ini dari awal sampai akhir.

Kepada mereka yang telah kemaskini info diri terbaru dan buat mereka yang merupakan pertama kali memohon bantuan ini, bolehlah cuba menyemak sepertimana yang telah saya paparkan di sini - Semak Keputusan Terima BR1M 3.0. Cara semakan hanya boleh dilakukan menerusi kaedah yang telah saya kongsikan tersebut, iaitu menerusi talian telefon dan juga email khas yang telah disediakan.

Semakan Terus menerusi Pejabat LHDN

Namun begitu, untuk lebih memudahkan, anda dinasihatkan untuk membuat semakan secara terus di pejabat-pejabat LHDN berdekatan. Walaubagaimanapun, mereka yang layak dan telah layak akan mendapat notis pemberitahuan daripada LHDN memaklumkan mengenai permohonan BR1M 3.0.

Bagi mereka yang tidak berkesempatan mengemaskini maklumat akaun bank atau tiada maklumat tersebut, pembayaran akan diagihkan terus kepada penerima dalam bentuk baucer yang perlu ditebus menerusi bank tertentu.

Tarikh Terima BR1M 3.0 dan Rayuan Permohonan

Rayuan BR1M 3.0

Cara Rayuan BR1M 3.0

Rayuan permohonan BR1M 3.0 boleh dibuat oleh mana-mana individu yang gagal boleh dilakukan secara menulis satu surat rasmi dengan dokumen-dokumen sokongan yang diperlukan. Rayuan BR1M 3.0 mesti dibuat secara terus ke pihak LHDN.

Daripada Berita Harian Online:

Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan berkata individu berkenaan juga perlu mengemukakan semula pelbagai dokumen sokongan termasuk penyata gaji dan tanggungan lain untuk disemak semula oleh LHDN dan 10 lagi agensi lain termasuk Bank Negara dan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). "Seperti BR1M Satu dan Dua kerajaan menerusi LHDN bersedia untuk mempertimbangkan semula permohonan individu berpendapatan kurang daripada RM3,000 sebulan tetapi gagal mendapat bantuan berkenaan sekiranya mereka berjaya mengemukakan bukti mencukupi.
Jadi, seandainya selepas 22 Februari tiada sebarang makluman yang diterima daripada pihak LHDN, saya nasihatkan buat pemohon untuk semak di pejabat LHDN, dan sekiranya tidak disenaraikan, terus sahaja membuat rayuan seperti yang ditetapkan. Minta jasa baik kakitangan LHDN untuk bantu anda, in Sha Allah .. mereka akan menghulurkan bantuan yang diperlukan.

Semak Keputusan Terima BR1M 3.0

Cara Semak Keputusan Terima BR1M 3.0
Jika dah daftar, tentu nak tahu samada permohonan diterima atau tidak. Untuk itu, ada dua cara untuk semak keputusan terima BR1M 2014 ini.

Talian 1-800-88-2716
Anda boleh cuba menelefon talian telefon diberikan yang beroperasi dari jam 9 pagi hingga 5 petang pada hari bekerja sahaja. Jadi, talian tersebut hanya boleh anda dail untuk semak keputusan BR1M dari Isnin sehingga Jumaat sahaja.
Email BR1M
Satu lagi cara ialah dengan menghantar email ke alamat email berikut:
br1m2@treasury.gov.my

Anda perlu nyatakan nama serta nombor kad pengenalan dalam email anda tersebut.

Thursday, February 20, 2014

APAKAH KELEBIHAN SUSU IBU KEPADA BAYI ?

Firman Allah di dalam Al-Quran:
Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan demi kelemahan (dari awal mengandung hingga akhir menyusunya), dan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa dua tahun; (dengan yang demikian) bersyukurlah kepadaKu dan kepada kedua ibubapamu; dan (ingatlah), kepada Akulah jua tempat kembali (untuk menerima balasan).”
{Surah Al- Luqman: Ayat 14}

Terdapat banyak faedah kepada ibu dan bayi apabila ibu-ibu mengamalkan penyusuan bayi secara natural. Kita adalah disaran memberi susu ibu kepada bayi sehingga bayi berusia sekurang-kurangnya 6 bulan tanpa makanan sampingan lain, tanpa susu formula lain dan tanpa air masak pun kepada bayi.

Susu ibu adalah kaya dengan antibodi serta hormon-hormon yang mampu memberi perlindungan kepada bayi daripada masalah usus (gastrousus), jangkitan pada pernafasan, jangkitan telinga, alahan makanan, kerosakan gigi, pneumonia dan meningitis. Ia juga menggalakkan pertumbuhan pembentukan otot-otot muka dan rahang.

Kajian yang dijalankan oleh Profesor Catharina Svanborg, seorang pensyarah imunologi dari Universiti Lund, Sweeden menyatakan bahawa susu ibu dapat membantu untuk mencegah bayi daripada mendapat penyakit kanser. “Zat yang disebut alpha-lac (alphalactalbumin), yang terdapat di dalam jumlah yang besar di dalam susu ibu, dapat mengenali adanya sel-sel kanser dan boleh terus membunuh sel-sel kanser tersebut”.

Satu lagi penelitian yang dilakukan oleh James W. Anderson, ahli University Kentucky menunjukkan bahawa IQ bayi yang diberi susu ibu 5 kali lebih tinggi berbanding dengan bayi lain yang tidak diberikan susu ibu.

Lihatlah bagaimana Al-Quran menerangkan kepada kita semua mengapa ibu- ibu harus menyusukan anaknya sehingga umur bayi mencapai usia 2 tahun. Dan lihatlah bagaimana kajian saintifik membawa kepada kebenaran dan kebaikan yang di bawa  oleh Al-Quran. Ini menunjukkan kepada kita Al-Quran mendahului penemuan saintifik sejak 1400 tahun berabad yang lalu.

Firman Allah di dalam Al-Quran yang bermaksud:
“Para ibu hendaklah menyusukan anak-anaknya selama dua tahun penuh, iaitu bagi yang ingin menyempurnakan penyusuan”
{Surah Al-Bakarah Ayat 233}

Imam Al-Syafie berkata:
“Sihat atau tidak anak itu bergantung sama ada anak disusui ibu atau tidak walaupun sekali susuan”

Wednesday, February 19, 2014

Veggie Cooking Cheat Sheet

Pumping Schedules for Working Mom

Pumping schedules for working mom's to choose. Which one suit you better ??
Currently for the past 3 days Lin wake up as early as 2 a.m. to pump. Cuma dapat 1 bottle 160ml max.
Serius, sedih. Sedapkan hati by saying that Adam already 7 months so if his thirsty dia boleh minum air masak or juice. Kalau lapar, boleh makan bubur that I prepared. Ada backup plan juga, FM [Formula Milk] which seboleh-bolehnya Lin nak elak.
2 am - Pump and breastfeed Adam bila dia bangun
7.30 am - Breastfeed Adam before work
Cannot pump masa kerja as I'm working in lab. Continuous work and environment tak berapa sesuai.
12.30 pm lunch - Balik rumah and breastfeed Adam
4.30 pm - Balik and breastfeed.
Nightime BF if Adam wakes~

Monday, February 17, 2014

KARNIVAL EXPLORASI ILMU 2014

KARNIVAL EXPLORASI ILMU 2014

Tarikh :27 Feb - 9 Mac 2014
Masa : 10 pagi - 10 malam
Tempat : Pentas Atrium Kompleks
Pusat Bandar Pasir
Gudang.

Diskaun Hebat Sehingga 70%

-"SUPPORT YOUR LOCAL SCENE"-

Sunday, February 16, 2014

Power Pumping!

Alhamdulillah rezeki Adam.
1 more days to go and tomorrow will start working. Nak stock up susu banyak-banyak.
Nanti ada duit lebih, nak beli Spectra. Amin.
\(^______^)/

POWER PUMPING TIPS [KELLYMOM]:

"No pump can remove milk from the breast as well as an effectively nursing baby, so pumping does not maintain milk supply as well as a nursing baby. Because of this, the greater the percentage of baby’s nourishment provided by pumping (rather than direct breastfeeding), the greater the possibility that mom may have to work harder to maintain supply."

And this:

"It is quite normal to need to pump 2-3 times to get enough milk for one feeding for baby (remember that the pump cannot get as much milk as a baby who nurses effectively)...Don’t get discouraged if you are trying to build up a freezer stash when nursing full time and don’t get much milk per pumping session — this is perfectly normal and expected."

How to do the power pump:
"Power pumping involves using regular pumping techniques and setup, but in a unique way. The idea is to mimic a baby who is nursing frequently to increase a mother’s supply, as is common in the nursing relationship during a growth spurt." - Hilary Jacobsen, founder of MOBI
Prepare for a normal pumping session, pump for 10-20 minutes.
  • Rest for 10 minutes 
  • Pump 10 minutes 
  • Rest 10 minutes 
  • Pump for 10 minutes 
  • Continue this cycle for 60 minutes once a day, for up to a few days. 
The amount of milk you pump by the end of the session doesn't matter - it may be only drops - but the goal is to stimulate your breasts and the "supply and demand" principle to encourage your body to make more milk.

Some extra tips:
  • If you can use a hospital-grade pump, it'll help even more! I rented a Medela for the first month and loved it. Search "breast pump rental" and your city name, or contact the lactation consultants at your local hospital, midwifery school or birthing center.
  • Investing in a hands-free breastpump bra makes pumping sessions so much easier - you can flip through a magazine, eat a meal, or catch up on blogs. 
  • Try not to watch the amount of milk coming out of the pump - think of this saying: A watched pot never boils. Same for pumping.
  • Remember when we talked about using relaxation and visualization? It works for pumping, too! One study has shown that the moms of hospitalized babies who listened to guided relaxation or soothing music while pumping had an increased pumping output - up to 2-3 times their normal output! 

Friday, February 14, 2014

Working Mom?

Dapat mesej ni petang tadi:

"Dear Suzlin Azreena, thank you for attending the interview on 11/2/14 for the post of Microbiologist. We would like to to offer you the job, starting basic pay @ $**** per month, General Allowance @ $*** & Attendance @ $**, coverage of group hospitalized & personnel insurance. You shall report to work on 17/2/14, Monday @ 8 am. Please confirm acceptance by SMS before 15/2/14. From Ms Wong, Koko Budi"

OK, fine. Honestly said, after 7 months being hobo mom to my little one, berat hati nak tinggal. Serious. But apa-apa pun sooner or later I still have to work and leave Baby Adam with someone, right?

I guess this time tak boleh tolak this opportunity. Kerja dari 8am to 4.30pm, good pay even tak sebanyak Columbia or KPJ, tak ada shift, 5 minute from my house, lab work which doesn't involve lot of people and blablabla. How can I resist? Tapi tak tahulah macam mana keadaannya bila dah kerja nanti. Which of course I will update from time to time. Hohoho.

Dah decide who will take care of Adam. My mom. Adam's milk? I will start pumping and stocked up by tomorrow. Adam's food? I will wake up every morning to cook for him or night before and freeze it up. Bukan susah sangat. Right? If worst comes to worst, Lin dah prepare brown rice for Adam and of course, baby's powder milk which will be the last last last last last last option.

...but still don't know why la still rasa macam nak nangis sebab takut nak tinggal anak *emosi*. Takut Baby Adam tak nangis tapi ibu dia pulak yang lebih-lebih. Hah!

P/S: InsyaAllah semua dipermudahkan. Pray for me, jadi lebih kuat dan tabah sikit.

Thursday, February 13, 2014

Spontaneous Thursday #1

Really need something to scribble and doodle on.~

You Just Broke Your Child. Congratulations.

Dads. Stop breaking your children. Please.
Young Child Looking Sadby Dan Pearce, Source: www.danoah.com
I feel a need to write this post after what I witnessed at Costco yesterday. Forgive me for another post written in desperation and anger. Please read all the way to the end. I know it’s long, but this is something that needs to be said. It’s something that needs to be heard. It’s something that needs to be shared.
As Noah and I stood in line to make a return, I watched as a little boy (he couldn’t have been older than six) looked up at his dad and asked very timidly if they could buy some ice cream when they were done. The father glared him down, and through clenched teeth, growled at the boy to ”leave him alone and be quiet”. The boy quickly cowered to the wall where he stood motionless and hurt for some time.
The line slowly progressed and the child eventually shuffled back to his father as he quietly hummed a childish tune, seemingly having forgotten the anger his father had just shown. The father again turned and scolded the boy for making too much noise. The boy again shrunk back and cowered against the wall, wilted.
I was agitated. I was confused. How could this man not see what I see? How could this man not see what a beautiful spirit stood in his shadow? How could this man be so quick to stub out all happiness in his own boy? How could this man not cherish the only time he’ll ever have to be everything to this boy? To be the person that matters most to this boy?
We were three from the front now, and the boy started to come towards his dad yet again. His dad immediately stepped out of the line, jammed his fingers into his son’s collar bones until he winced in pain, and threatened him. “If you so much as make a sound or come off of that wall again, I promise you’re going to get it when we get home.” The boy again cowered against the wall. This time, he didn’t move. He didn’t make a sound. His beautiful face pointed down, locked to the floor and expressionless. He had been broken. And that’s how his father wanted it. He didn’t want to deal with him, and breaking him was the easiest way.
And we wonder why so many of our kids grow up to be screwed up.
I’m going to be blunt. People see my relationship with Noah, and quite often put me up on a pedestal or sing my praises for loving him more than most dads love their own kids.
Damn it. I don’t understand that, and I’ll never understand that. Loving my son, building my son, touching my son, playing with my son, being with my son… these aren’t tasks that only super dads can perform. These are tasks that every dad should perform. Always. Without fail. There is nothing special about me. I am a dad who loves his son and would literally do anything for his well-being, safety, and health. I would gladly take a rake in the face or a jackhammer to my feet before I cut my own son down or make him feel small.
[sigh] I am far from a perfect dad. And I always will be. But I’m a damn good dad, and my son will always feel bigger than anything life can throw at him. Why? Because I get it. I get the power a dad has in a child’s life, and in a child’s level of self-belief. I get that everything I ever do and ever say to my son will be absorbed, for good or for bad. What I don’t get is how some dads don’t get it…
Dads. Do your faces light up when you first see your child in the morning or when you come home from work? Do you not understand that a child’s entire sense of value can revolve around what they see in your face when you first see them?
Dads. Do you not realize that a child is what you tell them they are? That people almost always become what they are labeled?  Was whatever your child just did really the “dumbest thing you’ve ever seen somebody do”? Was it really the “most ridiculous thing they ever could have done”? Do you really believe that your child is an idiot? Because she now does. Think about that. Because you said it, she now believes it. Bravo.
Dads. Do you honestly expect anybody to believe that you can’t find 20 minutes to step away from your computer or turn off the television to play with your child? It has to happen every single day. Do you not understand that children will hinge their entire facet of trust on whether or not their dad plays with them and how involved he is when he plays with them? Do you know the damage you do by not playing with your children every day?
Dads. Should anybody buy into this silly notion that anger is sometimes or often necessary? Do you not understand that anger is almost always an emotion for people who wish to control others while simultaneously failing to control themselves? Do you not know that there are incredible books and courses that can teach you better methods? Most importantly, do you not see the speed at which a child is crushed or becomes completely defiant when anger rules the roost? Are you that desensitized to the luminosity of your child’s spirit that it doesn’t crush you completely when they flinch or cower in your presence? Is that really what you want your child to do? To fear you?
Dads. Do you not realize that your child needs to feel your skin on his? Do you not realize the incredible and powerful bond that skin on skin contact with your daughter will give you? Do you not understand the permanent mental connections that are made when you stroke your son’s bare back or rub your daughter’s bare tummy while you tell bedtime stories? And if any idiot says anything about that being inappropriate, you’re gonna get kicked in the face, first by me, and then by every other good dad out there. Touching your child is your duty as a father.
Dads. Wake up! These precious souls that have been put into your care are unique and so very sensitive. Everything you say or don’t say will impact their ability, success, and happiness throughout their entire lives.
Do you not realize that your kids are going to make mistakes, and a lot of them? Do you not realize the damage you do when you push your son’s nose into his mishaps or make your daughter feel worthless because she bumped or spilled something? Do you have any idea how easy it is to make your child feel abject? It’s as simple as letting out the words, “why would you do that!?” or “how many times have I told you…”
Let me ask you this. Have you ever looked into the swollen eyes of a parent who’s child has just died?
I have.
Have you ever cried through a child’s funeral?
I have.
Have you ever touched a wooden box with a child inside? A permanent tomb from which another laugh or giggle will never sound?
I have.
If you want the motivation to be the best parent on earth, do that just one time. I pray you never have to.
Dads. It’s time to tell our kids that we love them. Constantly. It’s time to show our kids that we love them. Constantly. It’s time to take joy in their twenty-thousand daily questions and their inability to do things as quickly as we’d like. It’s time to take joy in their quirks and their ticks. It’s time to take joy in their facial expressions and their mispronounced words. It’s time to take joy in everything that our kids are…
It’s time to stand up and ask what we can do to be better dads. It’s time to get our priorities straight. It’s time to come home and actually be a dad.
Dads. It’s time to show our sons how to properly treat a woman. It’s time to show our daughters how a girl should expect be treated. It’s time to show forgiveness and compassion. It’s time to show our children empathy. It’s time to break social norms and teach a healthier way of life! It’s time to teach good gender roles and to ditch the unnecessary ones. Does it really matter if your son likes the color pink? Is it going to hurt anybody? Do you not see the damage it inflicts to tell a boy that there is something wrong with him because he likes a certain color? Do we not see the damage we do in labeling our girls “tom boys” or our boys “feminine” just because they have their own likes and opinions on things? Things that really don’t matter?
Dads. Speak softly to your sons. Speak calmly to your daughters. Who do you want your child to be? Do you want him to be the kid at school that sits by himself with absolutely no friends or self esteem? Or do you want him to be the kid running for class office and feeling like he deserves to win it? Do we not see that we have the power to give that to our children? Do we not see that we have the power to teach our children the tools of societal survival?
Dads. Do we not see the influence we have when we say we believe in one thing, but our children see us living something else? Do we not realize how little we encourage our children to actually decide what they believe, declare what they believe, and then live by it? Whether it’s religion, politics, sports, or societal norms. It is not our place to tell our kids what to think. It is our place to teach our kids to think correctly. If we do this, we need have no fear of what they will decide for themselves and how strongly they’ll stand behind it. A man will follow his own convictions to his death, but he’ll only follow another man’s convictions until he steps in manure.
Damn it, Dads. Every child has the innate right to ask for ice cream without being belittled and broken. Every child has the innate right to do so without being made to cower in the corner because the man who is supposed to be his hero is actually a small, small man altogether. Every child has the innate right to be happy, and giggle, and laugh, and play. Why aren’t you letting them? Every child on earth has the right to a dad who thinks before he speaks; a dad who understands the great power that has been given to him to ultimately shape another human being’s life; a dad who loves his child more than he loves his television shows or sports games; a dad who loves his child more than his material junk; a dad who loves his child more than his time. Every child deserves a superhero dad.
Maybe the truth is that a lot of dads don’t deserve their kids.
Maybe the truth is that a lot of dads aren’t really dads at all.
I apologize for the heatedness of my post. I believe a part of me feels like a coward for not saying something to the man in front of me at Costco. Consider this post to be my penance. Perhaps a part of me feels that if even one person reads this and decides to be a better dad, it was worth every second that I spent typing it. If one child has a better life because something in my words stirred their father to step up their game, then it was worth every ounce of begging and pleading with you to share this with others, of which I am inevitably going to be guilty.
Dads. Children are gifts. They are not ours for the breaking. They are ours for the making. So stand up with me and show the world that there are a lot of good dads around.

Wednesday, February 12, 2014

A Letter from a Working Mother to a Stay-At-Home Mother, and vice versa

Dear Stay-At-Home Mum

Some people have been questioning what you do at home all day. I know what you do. I know because I’m a mum and for a while I did it too.

I know you do unpaid work, often thankless work, which starts the moment you wake up, and doesn’t even end when you go to sleep. I know you work weekends and nights, with no discernible end to your day or working week. I know the rewards are joyous but few.

I know that you seldom have a hot cup of coffee or tea. I know that your attention is always divided, often diverted from a moment to moment basis, and you cannot ever count on completing a task in the one go. I know that you probably don’t get any down time when you’re on your own at home, unless you have a single child who still naps in the daytime.

I know the challenges you deal with daily, usually with no peer support or backup. The toddler tantrums, the toilet training accidents, the food battles, the food on the floor, the crayons on the wall, the sibling rivalry, the baby that never seems to stop crying. I know how the work seems incessant, like an endless cycle – you shop for food, prepare it, cook it, attempt to feed it to your children, clean it off the floor, wash the dishes, and repeat in three hours.

I know you fantasise about having an hour to yourself to eat your lunch in peace, or about having an afternoon nap. I know you sometimes wonder if it’s all worth it, and feel envious of your friends who are having coffee breaks at work. I know that sometimes when your partner gets home in the evening after his work is done, he wants to put his feet up exactly when you need a break the most, and this can bring you to tears.

I know that you are misunderstood by so many who do not appreciate the difficulties of caring for small children on your own, all day, and refer to you as joining the “latte set”. They imagine you spend your day sipping coffee while your children play quietly. I know you miss your financial independence. I know you feel amused and sometimes annoyed when others proclaim “TGIF!” because to you every day is the same – there is no Friday, no break from your job. I know that many people do not understand that you work – you simply work an unpaid job at home.

SAHM, I don’t know how you do it. I admire your infinite patience, your ability to face each day cheerfully and bring joy into your children’s lives even when they wear you down. I admire your dedication to being a constant presence in your children’s lives even if it isn’t always easy. I admire the way you work without expecting any reward – no promotions, no fame, no salary. I know you want your children to feel important and loved, and SAHM, you do this the best.

I just wanted you to know that I understand. We’re both mothers. And I know.

Love from the trenches
Working Mum

Dear Working Mum

I know you sometimes get judged by others for leaving your children in the care of others to work. Some people imply that you don’t love your children as much as us SAHMs do, and that it’s best for children to be at home with their mothers.

How can they say this about you? I know you love your children just as much as any other mother. I know that going back to work was no easy decision. You weighed up the pros and cons, long before you conceived a baby. It has always been one of the most important decisions of your life. You thought about this even while you were in high school and were choosing subjects for Grade 11.

I see you everywhere. You are the doctor I take my children to when they are sick. You’re my child’s allergist, the one who diagnosed her peanut allergy. You’re the physiotherapist who treated my husband’s back. You’re the accountant who does our tax returns. My son’s primary school teacher. The director of our childcare centre. My daughter’s gymnastics teacher. The real estate agent who sold our house. What sort of world would it be if you hadn’t been there for us? If you had succumbed to the pressures of those who insisted a mother’s place had to be in the home?

I know you weigh up every job to see if it will suit your family. I know you wake up an hour before everyone else does, just so you can get some exercise done or some quiet time. I know that you have attended meetings after being up all night with your toddler. I know that when you come home in the evening, your “second shift” begins. The nay-sayers don’t understand that you run a household AND hold a job. You come home, cook dinner, bath your children and read them stories. You tuck them in and kiss them goodnight. You pay the bills, do the grocery shopping, the laundry, the dishes, just like every other mother does.

I know that you often feel guilty about having any more time away from your children so you sacrifice your leisure time. I know you can’t bring yourself to take a “day off” for yourself when your children are at daycare. I know you accept that work is your “time off” for now. I know that when you are at work you don’t waste a single minute. I know you eat your lunch at your desk, you don’t go out for coffee, and you show complete dedication and concentration to your job. You chose to be there after all. You want to be there.

I know how discerning you are about who is looking after your children, and that many long daycare centres offer excellent care. I know you only leave your children in a place where you confident they are loved and well looked after. I know that you spend many days caring for your children at home when they are sick, and sacrifice your pay. I know that you secretly enjoy these days, and revel in being able to be with your children.

I know that sometimes you feel guilty about not being there all the time. But WM, I know this. You are setting a wonderful example to your children. You are showing them that a woman can have a career, contribute in some way outside the home, and still be a loving mother. You are showing your daughters that they can do anything they want to do in life. You are displaying strength, endurance, dedication, tenacity, and you do it with so much joy and love.

I just wanted you to know I understand. Because we’re both mothers.

Love from the trenches
Stay-At-Home Mum

[source]

Monday, February 10, 2014

So called as a “PERFECT WEDDING”

What is your perfect wedding? Yup, yeah you. I’m asking. Got a list? Oh none of them? It’s OK. Ni Lin tolong anda jawab dengan bantuan our “expertise”. Trust me, mereka sangat pakar.

Start with pilihan pasangan okay~ ni asas perfect wedding.

“Bakal suami/isteri dia orang mana? Apa? Orang Kelantan and so and so...? Ish, mesti perangai bakal suami/isteri dia ...[sila isi tempat kosong with all stereotype that you know]”
Sila pastikan anda tak cari orang negeri-negeri, well you know, with full of prejudice.

“Bakal suami/isteri dia tu kerja apa?”
Sila pastikan bakal pasangan anda kerja best-best and gaji biar bilion lemon-lemon.

“Kereta apa dia pakai?”
Sila pastikan bakal pasangan anda kereta. Motor cabuk tak mainlah~

Then, the majlis.

“Duit tol bayar sikit je?”
Biasalah, Johorean. They have this so-called “tol” which your husband have to pay on the way nak naik pelamin. Sila baling duit banyak-banyak untuk elakkan kena kutuk.

“Tak cantiknya pelamin dia, jimat belanja ke?”
Sila pastikan pelamin anda kebabom bastik.

“Ish, kenapa baju pengantin fashion lama? Ketinggalan,”
Sila pastikan anda sewa atau tempah baju dari Hatta Dolmat, Jovian Mandagie dan seangkatan denganya.

“Berapa hantaran pihak lelaki hantar? Sikitnya, cukup ke tu?”
Maaf bercakap la ye. RM10k tak cukup. Paling sikit RM15k. Itupun pihak perempuan  nak bayar katering pun tak lepas. Paling seksa? Parent kepada pengantin perempuan. Pfft~ pengantin lelaki asal dah bagi duit hantaran, semua haruslah lepas tangan. OK pengantin perempuan, sila pastikan bakal suami anda kaya raya, bagi lelaki, pastikan walaupun anda tak kaya, bakal isteri anda boleh support anda.

"Barang hantaran murah je?"
OK. Sila tayang duit hantaran yang riban-riban, hadiah-hadiah gadget, tak pun kereta sebiji. Itu standard.

Then, le catering.

“Lauk apa ni, tak sedap lansung. Catering murah ke?”
Sila pastikan anda kaya dengan lambakan makanan. Menu wajib, nasi minyak/nasi tomato beserta nasi putih dengan lauk 6,7 jenis tak termasuk bubur manisan, buah, multiple choice of air. 

Le ending. 

“Sikit je doorgift? Kedekut gila tuan rumah,”
Sila pastikan door gift untuk tetamu 2,3 jenis dalam kotak tu. Baulu-baulu tak main lah. Gula-gula lagilah jangan. Paling koman cawan sorang sbijik.

...and banyak lagilah. Malas aku nak layan. Bila dengar orang-orang expert ni bercakap, bikin aku panas je. Kutuk pasal makanan tuan rumah, tapi ko tu tengah mengunyah apa? Kutuk pasal majlis tak grand, salam kokot ko riban-riban ek ko bagi dekat tuan rumah.

Aku malas betul. 

That’s why la aku malas betul nak attend majlis-majlis kahwin orang ni. Apatah lagi nak ajak orang datang majlis aku. The problem is, you know, semua serba tak kena. Buat kecik salah, buat besar pun salah. Buat salah, tak buat salah. 

For me, who cares orang nak bercakap right? BUT as this thing involve banyak pihak, susah lah nak cakap. Banyak perkara berbangkit. Cakap banyak nanti kena cop derhaka pulak. We can’t change people mind or thought, unless they’ve changed their mind. 

Majlis kahwin ni costly tau. Simple-simple pun mahu nak habis RM30k. Maaf bercakap, at the end of the day, makbapak senyap-senyap bukak sampul salam kokot nak bayar baki-baki kos majlis tertunggak. Sumpah. Aku benci.

Takkan adanya orang nak buat majlis kesyukuran kecil sebab takut orang kutuk. Betul. Kalau ada pun, aku tak jumpa lagi.

Orang memang suka bercakap. Kadang-kadang aku tengok, majlis bagi aku dah cukup grand pun still juga ada orang bercakap. Eh, kejap. Expertise yang komen-komen macam judge Akademi Fantasia tu yang bercakap. Layak kot. 

Ni aku nak buat majlis lagi. Ish, jemputlah datang.

OHSHIT! SENARAI HUKUMAN DISIPLIN YANG KINI DIHARAMKAN KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA.

Aku tak kira, even dah tinggalkan sekolah 8 tahun lepas; aku still nak saman cikgu yang buat macam ni kat aku dulu~

[source]

Beauty Products from Silk Apple!

All the way from Taiwan~~~! Thanks Silk Apple Cosmetic ;)
About Silk Apple
We are online supplier of Echisse, Ferrmina and Reacheer skin care products. We offer a comprehensive range of skin products to be delivered to Asia.
Mission: To become the premier retailer of skin care products within South East Asia

Unboxing!
Ferrmina BB cream Set [15g x 4]
Product Info:
When applied evenly this powder fits the skin perfectly displaying the multiple-effect white skin. This bright beautification effect gives protection lets you comfortablely wear one application all day suit  any occasion naturally. Can be used without make up to give a bright look and it will control the oil flow for that all day perfect look.
Price: RM53
Product Link: Ferrmina BB cream Set
Ferrmina Dudu Mouth Lip Colour Balm - Brown suger [2.3g]
Product Info:
This elegant balm and rouge gives a sharp colour with superb moisturising abilitites. This unique formula promotes the cell regeneration and the blood circulation, moistening the lips  and producing free radicals that provides a formidable oxidation resistance function. It blocks cell membranes producing peroxide formation, that causes the cell membrane to be starved of oxygen  therfore reducing the ageing process. Suits all skin types which is best used within 12 months.
Price: RM38
Ferrmina Lip & Cheek Stain [10ml]
Product Info:
This relaxed creation charms, enchants and flatters your natural strength presenting a bright effect. It provides waterproofing brings the sex appeal, a natural and attractive look . Natural formula rose flower petal extract gives the colour a more longevity.This also promotes the skin regeneration, repair and maintenance reducing lines on the face effectively. It improves the skin nature comprehensively giving you an experience that will leave you pleasantly surprised!
Price: RM51
Reacheer Radiance Make Up Base - Purple
Product Info:
The lithe exquisite quality of product, passes the fits lightly on your skin, the color balance science and technology adjusts the skin color perfectly. It decorates the cheeks to be eradicate redness and the red capillary spots. It gives transparency with the flesh healthy gloss, letting colour make-up shine. The flesh natural brightness and Ze brilliance, creates the fine vivid make-up effect. Application method: After moistens the face to take the spots and spread evenly pat after with the finger to help the absorption on key areas.
Price: RM67
Echisse Dark Circles Control Eye Cream [15g]
Product Info:
Includes an improved special microcycle factor that strengthens the skin to restoring the skins elastic effect. Say bye bye to black eye sockets letting you restore the bright shiny look. Application method: Takes a small portion about the size of a grain of rice on the finger, and apply  from inside to outside gently pressing all around the eye until completely absorbed. Apply every day early and late after cleaning.
Price: RM37
Reacheer Nourishing Sunscreen Cream SPF30 [50ml]
Product Info: -
Price: RM65
Camellia Whitening & Purifying Facial Mask [23ml]
Product Info:
This beautiful product containing white camellia, yarrow, the Chinese peony plus many kinds of rare flowers, giving a precious beautiful white essence that perfectly fits all skin. The fast absorption to the lower levels of the skin, gives a remarkable beautiful white look, improving dark areas gving a bright skin color. The special ingredients reveal the shiny smooth bright glow. Application method: After the cleaning spread the facial mask evenly covering all areas. After 15-20 minutes, pat the face surplus essence to absorb completely for maximum nutrition.
Price: RM6.90

All courtesy from Silk Apple ;) Will do some review later. Till, then! \(^_____^)/

Saturday, February 8, 2014

CARA UNTUK MENJIMATKAN PENGGUNAAN ELEKTRIK.

Our bill since masuk rumah baru ni for the past 7 months mesti RM35-RM40. Tu cuma guna laptop, television, rice cooker, electric kettle, charge phone and kipas. I admit yang my bill tinggi sebab penggunaan laptop yang melampau 24/7. I just can't stop it (+______+)" the habit. So Lin gigih google ways to save electric. Alhamdulillah, even start last month dah ada washer machine, TV and Astro; I manage to reduce my bill from RM37 to RM31 this month. Kan best kalau bill bawah RM20, tak payah bayar. 
  1. Tutup dan keluarkan plag peralatan elektrik apabila tidak digunakan. Semua peralatan seperti pemain DVD, pemain VCR, television, and radio menggunakan sedikit tenaga apabila dalam mod rehat dan tidak dimatikan. Mod rehat biasanya menggunakan hampir 20 % tenaga berbanding kegunaan biasa
  2. Pertimbangkan untuk menukar model lama peralatan elektrik anda, terutamanya jika ia lebih lama daripada 10 – 15 tahun. Model lama secara biasanya menggunakan lebih daripada 3 kali tenaga model-model baru
  3. Gunakan cat yang cerah untuk bilik. Ia membantu pemantulan cahaya daripada lampu yang dipasang.
  4. Apabila anda membeli belah, pastikan anda menggunakan kaedah 2 tag harga. Tag pertama akan meliputi merupakan harga pembelian – anggap ia sebagai modal awal. Tag harga kedua adalah untuk kos operasi peralatan ini sepanjang jangka hayatnya. Anda akan membayar tag harga kedua setiap bulan melalui bil elektrik anda untuk 10 hingga 20 tahun akan datang.
  5. Bersihkan peralatan anda lebih kerap. Setelah peralatan mula digunakan, kotoran akan mula terkumpul di atas permukaan peralatan dan mengurangkan kerja (output) perkakas ini ataupun memaksa perkakas ni bekerja dengan lebih kuat untuk melakukan kerja, ini menggunakan lebih banyak.
  6. Rujuk kepada label kecekapan tenaga apabila membeli peralatan elektrik . Produk-produk ini akan di label daripada 1 hingga 5 bintang, di mana 5 bintang membawa maksud lebih cekap. Label ini dihasilkan oleh Suruhanjaya Tenaga di bawah Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air (kini untuk peti sejuk sahaja); walau bagaimanapun, label ini bukan sesuatu yang mandatory untuk pengeluar peralatan ini. Sila rujuk kepada buku panduan kami untuk melihat label-label yang digunakan pakai di peringkat antarabangsa.
  7. Tempatkan papan atau almari kayu di atas dinding, terutamanya yang menghadap sinaran matahari yang terus. Ini adalah sebab kayu boleh menyerap haba, dan secara tidak langsung mengurangkan kepanasan dalam bilik.
Peti Sejuk Beku dan Peti Sejuk
  1. Biarkan peti sejuk dimuatkan tidak melebihi dua per tiga (66.7 %) penuh dan ruangan sejuk beku 3 suku (75 %) penuh, serta tutup semua cecair serta bekas makanan dalam peti sejuk . Makanan yang tidak di tutup dan peti sejuk yang kosong mengambil lebih banyak tenaga untuk menyejuk
  2. Jangan membuka pintu sejuk beku atau peti sejuk dengan kerap . Berfikir dahulu dan rancang apa yang perlu di ambil keluar. Membuka pintu dengan kerap menyebabkan kehilangan udara dan ini akan menyebabkan lebih banyak tenaga digunakan untuk mengawal suhu udara dalam peti sejuk atau sejuk beku.
  3. Pastikan anda defros (mencairkan ais) peti sejuk atau sejuk beku secara kerap atau bila perlu . Kawasan sejuk beku yang mempunyai ais yang banyak akan memerlukan lebih banyak tenaga untuk menyejuk, dan ini akan menyebabkan penggunaan tenaga yang lebih banyak. Banyak model baru peti sejuk dan sejuk beku datang dengan defros automatik, pengguna dinasihatkan membeli dengan betul
  4. Anda tidak boleh menyimpan barangan yang panas terus ke dalam peti sejuk . Ini akan menyebabkan peti sejuk bekerja lebih untuk memastikan keadaan kembali sejuk, senantiasa pastikan makanan sejuk dahaulu sebelum di simpan dalam peti sejuk. Jangan meletakkan peti sejuk berdekatan dengan kepanasan seperti sinaran matahari dan juga berdekatan dengan dapur. Sentiasa pastikan terdapat ruangan sekeliling peti sejuk untuk pengudaraan . Jangan rapatkan peti sejuk kepada dinding.
Dapur, Tandas dan Bilik
  1. Seterika pakaian yang banyak sekaligus . Ini boleh mengelakkan pembaziran pemanasan semula seterika setiap kali digunakan.
  2. Jika anda menggunakan mesih basuh dengan kerap, mungkin anda patut membeli mesin basuh muatan depan . Ini kerana ianya 15% lebih cekap tenaga dan menggunakan 40% kurang air daripada mesin basuh muatan atas. Walau bagaimanapun, mesin basuh muatan depan lebih mahal daripada muatan atas.
  3. Pastikan mesin basuh digunakan dengan muatan penuh . Ulangan basuhan dengan kuantiti pakaian yang sedikit hanya menggunakan lebih banyak tenaga.
  4. Hanya didih air yang diperlukan dalam cerek. Mendidih air yang lebih dan tidak menggunakannya hanya membazir tenaga
  5. Tutupkan suis kipas apabila anda tiada dalam bilik . Kipas hanya mengurangkan kepanasan dari badan, ia tidak dapat mengurangkan suhu bilik. Maka, membiarkan kipas berfungsi tidak dapat menjadikan bilik sejuk.
  6. Gunakan tenaga semulajadi untuk pemanasan . Ia mungkin mahal sedikit untuk memasang peralatan ini tetapi ia adalah sumber yang boleh diperbaharui dan tiada bil elektrik untuk ini. Sebenarnya, ia adalah lebih murah untuk memasang sel solar untuk pemanasan berbanding sel solar untuk penjanaan elektrik. Dalam kes-kes tertentu, bagi penggunaan yang tinggi, adalah dinasihati supaya sel solar untuk pemanasan dipasang untuk tujuan ini, dalam jangkamasa 10 tahun beberapa ribu ringgit dapat dijimatkan.
  7. Tetapkan suhu penyaman udara pada 24 – 26 ºC berbanding kelembapan relative (relative humidity-RH) di antara 60% dan 70%. Perubahan daripada 20 ºC kepada 24 ºC dapat menjimatkan tenaga hamapir 33%. Tingkap dan pintu mesti sentiasa di tutup rapat untuk mengelakkan udara sejuk daripada terbebas. Pakaian yag sesuai dengan cuaca . Ini dapat mengurangkan keperluan untuk suhu yang rendah bagi penyaman udara. Pemakaian kot atau blazer dan beberapa lapisan pakaian menyebabkan kita merendahkan suhu penyaman udara
Lain-lain alternatif which works! \(^_____^)/
  1. Pertimbangkan untuk penggunaan sumber tenaga yang boleh diperbaharui. Contohnya, tenaga solar. Kos permulaan memang mahal, tapi memberi pulangan yang lebih baik dalam jangka masa panjang.
  2. Kurangkan penggunaan water heater masa mandi. Apa salahnya mandi guna air sejuk sekali sekala.
  3. Kalau dalam peti sejuk tak ada barang. Letak botol air [yang berisi air] banyak-banyak. This works wonder.
Itu je, ada nak tambah tak? 

P/S: Agaknya kalau ada Samsung Galaxy Note 8.0, boleh kot kurangkan penggunaan laptop. Thus, kurangkan bil elektrik ;)

Friday, February 7, 2014

CLINICELL: Harga Promosi!

Clinicell | Harga Promosi Malaysia
Clinicell Harga Malaysia Jual Kebaikan Kecantikan
HARGA PASARAN: 
RM145 

HARGA PROMOSI:
RM120/kotak
atau
Pakej A : RM240 untuk 2 kotak
[Jimat RM50!]
Pakej B : RM420 untuk 4 kotak
[Jimat RM100!]
Pakej C : RM720 untuk 6 kotak
[Jimat RM150!]

Shaker dan penghantaran ke seluruh Malaysia adalah PERCUMA!

PM saya di Facebook atau SMS ke 0197701057 ;)

#clinicell #oral #skincare #natural #semulajadi #buatanmalaysia #halal #sayajual #gobokbarang

Thursday, February 6, 2014

CLINICELL: Soalan dan Jawapan

Clinicell Harga Malaysia Jual Kebaikan Kecantikan
Q - Cara penggunaan yang terbaik CLINICELL Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence ?
A - Cara yang disyorkan adalah 1 - 2 paket 30 minit sebelum sarapan dan sebelum waktu tidur , di bancuh dengan air suam atau air sejuk. Boleh juga di minum bersama jus buah (oren).

Q - Apakah yang membuatkan CLINICELL Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence berbeza daripada produk yang sediada di pasaran ?
A - Tidak seperti produk yang lain, CLINICELL Oral Skincare AntiAging & Whitening Essence tidak hanya menumpukan kepada pemutihan kulit sahaja, ia juga adalah anti oksidan dan anti penuaan yang membuatkan kita sihat dan “stress free”. Ia juga di syorkan oleh dermatologi dan doktor yang terkenal. Proses pemutihan dan anti penuaan ini ialah untuk seluruh badan dari “kepala hingga ke kaki”.

Q - Adakah CLINICELL Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence selamat untuk remaja dan adakah ianya sesuai untuk lelaki ?
A - Ya, sudah tentu kerana CLINICELL Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence dikategorikan sebagai makanan tambahan anti oksidan, anti penuaan dan pemutihan. Oleh itu, ia adalah 100% selamat untuk diambil oleh orang dewasa dan remaja yang inginkan kulit yang lebih cerah. Ya, sesuai untuk lelaki dan wanita. Umur yang disyorkan ialah 15 - 60 tahun.

Q - Bagaimanakah CLINICELL Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence berfungsi ?
A - CLINICELL Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence mengurangkan melanosit yang menghasilkan melanin. Mengurangkan melanin dalam badan akan membuat kulit anda lebih cerah. Proses pemutihan bermula di dalam kulit (lapisan dermis) kemudian ke bahagian luar kulit (lapisan epidermis).Q - Berapa lamakah masa akan diambil untuk melihat kesan awal ?
A - Dengan mengambil 1 sachet 15gm pada waktu pagi dan 1 sachet 15gm CLINICELL Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence sehari anda boleh melihat kesan seawal masa dua minggu, tetapi jika anda mengambil 1 sachet sehari, ia mungkin akan mengambil masa sebulan untuk anda melihat dan merasakan kesan tersebut.

Q - Mengapa CLINICELL Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence mempunyai kesan yang berbeza pada setiap orang ?
A - Manusia mempunyai kadar metabolisme, berat, dan warna kulit yang berbeza. Oleh kerana itu, faktor yang membuatkan seseorang itu mendapat kesan yang cepat adalah kerana mereka mengambil dalam sukatan yang betul dengan kondisi badan.

Q - Adakah produk ini mempunyai sebarang kesan sampingan yang berbahaya ?
A - “Produk ini TIDAK ADA kesan sampingan atau interaksi walaupun dalam penggunaan yang berterusan, ini adalah kerana CLINICELL Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence menggunakan bahan-bahan semulajadi yang di ekstrak daripada buah-buahan, tumbuhan dan ikan (kolagen).

Q - Saya mahukan kesan yang cepat dan pada masa yang sama saya mahu MENURUNKAN BERAT BADAN semasa saya mengambil CLINICELL Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence, bolehkah saya mengambil pill diet / pelangsing atau produk lain ?
A - CLINICELL Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence ialah produk anti penuaan dan pemutih yang di kategorikan sebagai makanan tambahan. Oleh itu, tidak ada masalah jika di ambil dengan vitamin tambahan dan ubat-ubatan lain kecuali untuk ubat anti-psikotik dan dadah chemotherapeutic.

Q - Apakah yang akan terjadi jika saya berhenti mengambil CLINICELL Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence ?
A - Proses penuaan dan perubahan degenerative adalah berterusan. Jika anda berhenti mengambil CLINICELL Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence, komponen anti degenerative dan blok jaringan akan berkurangan. Ini akan menyebabkan hasil keremajaan dan kesihatan anda akan pudar seiring dengan masa.


"Mengembalikan keanjalan dan memutihkan kulit anda!100% bahan semulajadi untuk memastikan kesihatan dan kecantikan anda selamat dengan keputusan maksimum. Alami keberkesanannya dari seawal 2 minggu"

Berminat?
PM saya di Facebook atau SMS ke 0197701057
Shaker dan penghantaran ke seluruh Malaysia adalah PERCUMA!

#clinicell #oral #skincare #natural #semulajadi #buatanmalaysia #halal #sayajual #gobokbarang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...