Thursday, October 9, 2014

Kesiannya MP Kena Ikat Perut!

Berlinang air mata kami lepas dapat tahu Ahli Parlimen Malaysia sampai tahap ikat perut sebab gaji ciput sangat. Hari tu kata gaji minimum siswazah RM2500 tu cukup kalau diuruskan dengan baik, right? BR1M tu cukup satu keluarga makan setahun. I was like pfftt~ RM6500 tu basic je kan? Belum elaun-elaun lagi. Tak cukup ek? Kalau tak cukup, tak apalah kami faham. Tapi, kalau awak ada anak bini nak bagi makan, kami pun ada. Kalau awak ada rumah, bil etc. nak dibayar. Kami pun ada. Jadi macam mana tu? Illuminates me sikit. Mungkin kami ni jahil tak faham situasi awak.

P/S: Eh, perut awak BUNCIT. Nak pinjam bengkung kita tak? Yelah mana tahu gaji RM6500 tak mampu nak beli bengkung :P Syukur Malaysia masih aman. Bantu membantu tu amalan mulia. Meh bagi bantuan Bersamamu dekat MP kita. Orang kata gaji RM6500 dah ikat perut, kalau gaji RM900 gantung leher agaknya. Terima kasih.

3 comments:

  1. Betul3...bagi pinjam during tu bengkung...ckap gaji siswazah RM2500 tapi knapa during RM6500 pla ikat perut? Hairan bin ajaib kalo di Malaysia ni. Cuba suruh during istiharkan semua harta during terutama yang dah lama jadi YB dan Menteri termasuk yang harta2 semua ahli keluarga during.Kita tgk brapa juta nilai harta during ni.

    ReplyDelete
  2. depa hidup mewah..mana fikir pasai rakyat..tu bg depa 6500 tu x ckup..nk gaji mcm pm agaknya..bru puas ati..pastu rakyat jadi kuli utk bayar gaji depa je..

    ReplyDelete
  3. diorang ni nak kata bodoh, marah...tak cerdik kot..huhu...saya pun update benda sama dekat blog....

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...